Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 16 oktober 2010

Learner's Permit en op naar Orlando

Onze puber vind het wel best om dagelijks naar school gebracht te worden, echt vaart achter zijn permit zette hij niet.
Net voor zijn achtiende verjaardag heeft hij vandaag dan toch zijn learner's permit binnen weten te slepen.
De afgelopen weken heeft hij een verplichtte alcohol en drugs cours via internet gevolgd en vervolgens zijn therorie geleerd en de verplichtte testen gedaan.
Donderdagavond was hij klaar om de via het internet aangevraagde test af te leggen, maar wat bleek...... met zijn studenten visum bleek dit om de een of andere rede niet mogelijk.
Vanmorgen hebben we dus wederom het ritje naar de DMV gemaakt dit keer voor K.
Het was afgeladen en temidden van schreeuwende kinderen en moeders die het nodig vonden om hun kinderen niet bij zich te houden heeft hij de test afgelegd en konden we na 1 1/2 uur het kantoor verlaten met zijn learner's permit op zak.
We hebben een van de schaarse rijscholen die Jax rijk is gevonden en vanaf volgende week zal hij dan toch met zijn rijlessen gaan beginnen. Ook al mag je hier als ouders zelf aan je kinderen rijles geven, het lijkt ons toch een stukje veiliger als hij zijn eerste auto ervaring in een auto opdoet met dubbele besturing en niet met een van zijn ouders naast zich.
Vanavond heeft M. een plattegrond van het nieuwe huis op schaal getekend en vervolgens hebben we een uitgebreidde shoppinglijst gemaakt.
Morgenochtend vroeg rijden we 2 1/2 uur naar Orlando om daar de Ikea te bezoeken. We hebben een hotel in de buurt van de Florida Mall geboekt zodat we zondag nog een paar uur kunnen shoppen om zo ook een indruk te krijgen van het winkelaanbod in Orlando.

Fijn weekend allemaal en voor hen die van de herfstvakantie gaan genieten een fijne week, we hebben begrepen dat de eerste nachtvorst er in Nederland aan gaat komen. Brrrrrrr koud he ?
En Petra: we denken aan je !

Car

2 opmerkingen:

 1. Goed zo, go 4 it Kev! Hopelijk rijd jij zelf binnenkort ook in je eigen tuktuk. En allemaal een gezellig shoppingweekend toegewenst in Orlando.

  Liefs van hier aan daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gilles en yvonne17 oktober 2010 om 03:35

  gefeliciteerd Kev met je Permit. Wijs besluit om je eerste lessen in een auto met dubbele besturing te nemen. Zou toch zonde zijn als Jeep een dinky toy zou worden.
  M. zit de eetkamer zo ver van de salon vandaan?
  Veel plezier morgen met K zijn verjaardag.Helaas hebben wij die 360000000. niet gewonnen anders hadden we wel een privejet gecharterd om erbij te zijn.

  kus uit Spanje

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !