Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 11 oktober 2010

Halloween in aantocht en kakkerlakken als huisdieren

Bij het verhuurbureau hebben we het huurcontract van het huis getekend. Het voelt goed dat we niet te maken hebben met een particuliere verhuurder maar met een bureau dat alle zaken voor de eigenaar die in het buitenland woont waarneemt.
Het contract was vergezeld van een immense lijst waarin stond wat we wel en niet in het huis mogen doen, vrnl  bedoelt om het huis en de buurt in nette staat te houden. Zo mag er geen was buiten of in het zicht worden gedroogd en zijn we volgens het contract verplicht om alle badkamer tegels en kranen droog te maken na het douchen en moeten we regelmatig ventileren. Ook moet de airco of afhankelijk van de periode van het jaar de verwarming verplicht aanstaan om vochtvorming te voorkomen en zijn we verplicht om de tuin de onderhouden. Waren we in Nederland net van het gras af nu mag er weer gemaaid gaan worden. (Nu nog ergens een grasmaaier scoren :))
Bij het verhuurbureau hebben ze hartelijk om ons gelachen.,die gekke Nederlanders gaven aan dat ze geen ervaring met het maandelijks vervangen van aircofilters hadden en ook nog nooit een palmboom hadden gesnoeid. Ook vonden ze het maar wat vreemd dat wij in Nederland gewend zijn om niet al onze kleding in een droger te gooien maar het heerlijk vinden als de wind fris door de was kan wapperen of dat we nette kleding plat op een rekje laten drogen. (nu snappen we ook dat we hier maar geen wasrekken in de winkels aantreffen, alleen online kopen is op beperkte schaal mogelijk)
Begin november komt er iemand langs die ons tekst en uitleg gaat geven.
Op zaterdag 6 november kunnen we de sleutel halen. In de voorafgaande week zullen de muren in het huis waar iets heeft gehangen door het bureau opnieuw in de oorspronkelijke kleur worden herschilderd (we hebben geen invloed op de bruine kleur in de woonkamer en donker groene slaapkamer maar ik zag afgelopen week in een Nederlands tv programma dat Bonnie St Claire een jaar na haar verhuizing ook nog steeds met blauwe muren zat die ze lelijk vond dus waar zeuren we over). Ook zal de vloerbedekking in de bonusroom zijn gereinigd. Volgens hen zal het huis, inclusief alle lamellen die voor de ramen hangen op het moment dat wij de sleutel krijgen zijn schoon gemaakt. Ik ben benieuwd, hou er voorlopig maar rekening mee dat het Amerikaans schoon is :) en dat ik eerst een weekend kan gaan poetsen.
Ik heb dan ook maar definitief besloten om niet begin november als mijn Pa 75 jaar wordt naar Nederland te komen, de dokterscontrole die ik nog heb staan kan ook nog wel even wachten en stel ik dan ook nog even uit. Ik wil eerst hier de boel in orde hebben, een ticket is tenslotte zo geboekt en mijn pa en ma zullen dit zeker begrijpen.
We zijn begonnen met een lijst te maken van spullen waarvan wij denken dat die bij de basisbehoefte behoren en dan realiseer je je weer dat we niet meer hebben meegenomen dan wat kleding en persoonlijke spullen.
Al lopend door winkels komt er elke keer weer iets naar boven, oh een eenvoudig trapje of een schroevendraaier zou ook wel handig zijn.
Gelukkig heeft het bedrijf waarvoor M. werkt, mede omdat we aan hebben kunnen tonen dat meubels kopen via Ikea veel goedkoper is dan huren via Cort toestemming gegeven om over te gaan tot kopen.
Geen tweedehands bed met de bijbehorende kans op bedbugs.
Menige keer als we bij Ikea liepen riepen we als het toch moet kan je hier ook een huis mee inrichten, we gaan de uitdaging aan !

Sinds zaterdag was de airco in de condo kapot. En aangezien de temperatuur hier de afgelopen dagen overdag tot een graad of 27-30 opliep was het dan ook zeker in de loop van de middag bijna niet uit te houden in huis.
Natuurlijk is de condo eigenaar gebeld, die dacht het in eerste instantie af te kunnen doen met een handleiding van de thermostaat maar sinds vanmorgen heeft hij door dat we echt niet gek zijn en eind van de middag heeft een monteur de buitenunit gerepareerd. Heerlijk de temperatuur is binnen weer aan het dalen !!

De winkels liggen vol met Halloween spullen, voornamenlijk goedbedoeld plastic decoratiemateriaal waarmee huizen versierd worden en verkleedkleding voor de party's die gehouden worden. (dus mocht er nog iemand carnavalskleding voor een prikkie zoeken, hier nu volop te koop)  Halloween vind plaats op 31 oktober.
Op verschillende plekken verschijnen omheinde veldjes waar pompoenen verkocht worden, het heeft wat weg van de kerstbomen verkoop in december in Nederland.

Zaterdag zijn we nadat we de via internet bestelde electrische wok bij de Walmart hadden opgehaald op zoek gegaan naar een toko. Al die Aziatische vluchtelingen die Jax rijk is willen tenslotte ook boodschappen doen. De tweede zaak die we bezochten was raak. Op Beach Boulevard niet ver van ons toekomstige huis hebben we een winkel gevonden waar werkelijk alles te vinden is om Aziatisch te koken. Een waar walhalla. Nasi kruiden bleken geen probleem alleen eetbare pindasaus blijkt niet te koop, die word in het vervolg dus gewoon zelf gemaakt met pindakaas en kruiden. De eigenares heeft ons vriendelijk voorzien van handige tips waarna we met een tas vol ingredienten huiswaarts keerde.
Mocht iemand een superrecept voor pindasaus hebben ik hou me aanbevolen.

Tot nu toe is het er nog niet van gekomen om iets meer over onze "huisdieren" te vertellen.
Nu het gif wat de condo eigenaren begin augustus hebben gesprayd lijkt te zijn uitgewerkt vangen we elke dag meer kakkerlakken. Ze komen gelukkig alleen maar voor  in de keuken en rennen de vaatwasser in als die word opengedaan. Ook zien we ze regelmatig door de keukenkastjes schieten waar nu alle open spullen in potten verpakt zijn.
Gelukkig zijn we niet zo heel erg bang van beestjes en is elk beest wat we te pakken krijg de klos.
Mariet adviseerde al om Boric acid een poeder wat bij de Dollar shop te koop zou zijn te strooien maar het idee dat we gif strooien in de keuken vind ik eigenlijk nog enger dan die paar kakkerlakken. We blijven nog wel even vangen tot het eind van de maand.
In het nieuwe huis zou er een ringleiding in de muur moeten zitten waar elke maand gif in geplaatst word waardoor er geen ongedierte in het huis zou komen. We zullen zien of dat werkt.

Ik heb al eerder vertelt dat het Radio Rijnmond programma Bart op zondag tot ons zondagse ritueel behoort.
Twee weken geleden had de redactie verzuimd om de laatste uitzending als podcast op het internet te plaatsen waarna we ze via email hebben laten weten dat ons zondagsritueel was verstoord :)
Tot onze verrassing werden we vorige week zondag in het programma genoemd en werd speciaal voor ons in Jax een nummer gedraaid.(vanaf minuut 8.50)
Bart schreef ons later dat hij hier graag een programma zou komen maken, bij deze is ook hij met collega's uitgenodigd.

Vanavond heeft M. geheel vrijwillig een Belgische collega die twee weken in Jax komt werken van het vliegveld gehaald. Van te voren was gevraagd hoeveel koffers de man bij zich had afhankelijk daarvan werd de auto keuze gemaakt.
Gelukkig bleek het er maar een te zijn en konden de heren heerlijk open cruisen van het vliegveld naar het hotel. Met als dank een heerlijke doos Belgische truffels. En die zijn me toch lekker !

Car

7 opmerkingen:

 1. Graag een paar grote oranje pompoenen voor je zus, Halloween is hier ook in opkomst. Maar ze zijn hier best duur, die grote dan. Jammer dat pakjes zo duur izjn, anders was war versierspul wel leuk natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hè, al die pompoenen overal! Halloween wordt hier groots gevierd! Je gaat nog een drukke periode tegemoet, maar wel fijn dat je straks je eigen plek hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi hoi

  ja ja die kakkerlakken, ze horen nu eenmaal bij dit klimaat. Je kunt het nog zo goed schoonhouden, vooral in appartement komen ze gewoon op bezoek, wippen over van de buren naast je. Er zijn nog een paar methodes om ze onder kontrole te houden trouwens, een daarvan is een bommetje dat je in de midden van je huisje plaatst en activeert. Je gaat gewoon weg voor een paar uurtjes en als je terugkomt is het werk gedaan. Dan zijn er ook nog kakkerlakhotels, die werken meer als mierendoosjes maar ik vind ze niet zo effectief. Boric acid werkt bij ons het beste en de kat heeft er geen hinder van.

  Ik heb trouwens een auto gevonden, een Volvo 960 van 1995 voor een redelijke prijs, er moet alleen wat aan gesleuteld worden, remschijven en zo maar Martin is daar erg goed in, ook hebben we al een nieuwe accu want de oude was op

  Groetjes...Mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tot nu toe lijkt mij je reis een succes. Maar die kakkerlakken...;-( getver! Enne...Halloween is hier ook in opkomst. Sinds ik al 10 jaar geleden bij een Amerikaanse collega uit Boston een groots halloween heb gevierd (gewoon in Den Haag hoor) ben ik groot fan. Maar zoals ze dat in Amerika doen...dat kunnen we hier niet. Geniet ervan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou hardstikke leuk hoor het gaat nu tenminste de goede kant op En wat een luxe die auto s nou Marcel daar maak je wel de blitz mee met zo n cabrio.Maar Carla op die van jou daar ben ik ook wel een beetje jaloers op hoor.En die pompoenen wat geweldig, ik ben hier in de buurt bij een boer geweest en daar keek ik al mijn ogen uit maar wat ik bij jullie zie nou dat is hier niks bij.Heel veel plezier in jullie nieuwe auto s. En van harte gefeliciteerd met het mooi huis.Ik hoop dat ik straks het adres krijg.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooooh, ik kom er nu pas achter dat ik hier jullie avonturen kan lezen..... Domdomdom..... Maar..... vanaf nu hebben jullie er weer een vaste lezer bij.

  Het ziet er allemaal gaaf en avontuurlijk uit, ja ook die kakkerlakken.... Jakkie....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Carla, zo af en toe volg ik jullie avonturen! Leuk hoor!
  Ik las je vraag over een recept voor pindasaus..nou hier volgt een lekker & makkelijk recept!!
  1 1/2 dl warm water of warme melk; 2 à 3 eetl. pindakaas; 1 theel. zout; 4 theel. suiker; 1 eetl. azijn en 1 theel. sambal oelek.
  Alles door elkaar roeren, saus aan de kook brenen. Zo nodig wat water of melk toevoegen.
  Succes en eet smakelijk!
  Groetjes, Bernie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !