Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 7 oktober 2010

Oktober, ook in de VS is het borstkanker maand


Ook hier in Jacksonville zie ik al weken overal roze lintjes verschijnen. De eerste keer dat ik ze zag irriteerde ze me, nee niet ook hier !
Door de blogs van lotjes, die ik ook persoonlijk ken, over de borstkanker maand in Nederland en heftige reconstructie operatie's die een tweetal net achter de rug hebben, realiseer ik me temeer dat ik verschrikkelijk veel geluk heb gehad want als ik in hun schoenen had gestaan hadden we hier nu nooit kunnen wonen. Ik denk zelfs dat ik ook wel kan zeggen dat ik nooit de uitdaging aan had durven gaan om in dit Florida avontuur te stappen.
Nederland voelt zo ver weg en met het verlaten van huis en haard heb ik sterk het gevoel dat ik mijn borstkanker angst ook achter me heb kunnen laten. Ik ben er helemaal niet meer mee bezig en betrap mezelf erop dat ik zelfs af en toe vergeet om mijn medicatie in te nemen. Als ik nu al op het punt was beland dat de beslissing moest vallen: wel of niet stoppen met de antihormoontherapie zou ik zonder angst de laatste pillen zo snel mogelijk in de zee gooien. Onverstandig, dus dat doen we dan ook maar niet. Het voelt een klein beetje als verraad naar mijn lotjes toe maar eigenlijk kan ik maar een ding wensen dat dit hen ook gaat overkomen.
Toch zal ik blij zijn als de oktober maand weer voorbij is en ik zonder het moeten aanschouwen van al die roze lintjes of aanplakbiljetten voor sponsorlopen en evenementen door winkels kan lopen. 
Verschillende keren is me gevraagd hoe ik me hier voel, mede door de Tamoxifen had ik vooral 's morgens last van spier- en gewrichtspijn. 
Wat ik vooraf ook gehoopt had, tijdens warme vakantie's had ik dit n.l. al eerder kunnen ervaren is dat ik me hier zo veel beter voel, had ik in Nederland 's morgens echt de tijd nodig om op te starten, hier kom ik tot nu toe  's morgens zonder problemen vroeg mijn bed uit en heb duidelijk veel meer energie. 
Het warme weer doet duidelijk goed. Ben benieuwd of er in de herfst en winter ook hier een verandering op zal treden.

De herfst is ook hier nu duidelijk ingevallen. Niet dat de blaadjes van de bomen vallen en bomen verkleuren, alleen aan de temperatuur merken we dat.
Overdag is het nog steeds ruim 25 graden, vannacht is de temperatuur echter gedaald van 19 in de avond naar 10 graden en dat schijnt erg uitzonderlijk te zijn voor de tijd van het jaar.
De airco staat dan ook niet meer heel de dag aan.
Onze buurmannen die nog steeds "werkoverleg" houden in het portiek zijn dan ook 's avonds gehuld in dikke wintervesten waarvan de kraag hoog opgetrokken is. Wij zetten daar en tegen 's avonds alle ramen van het huis heerlijk open en laten de frisse wind er door heen.
Een van de buurmannen komt van origine uit Moskou en voorspelt dat ook wij binnen twee jaar op dit tijdstip van het jaar met een dikke trui aan zullen lopen. Hij zou niet meer kunnen wennen aan de winter in Moskou.

Tijdens het werkoverleg in het portiek is M er door een van de buurmannen op gewezen dat aan de overzijde van het condo complex een gebouw staat waar opslagruimte voor korte tijd gehuurd kan worden.
We zijn er een kijkje gaan nemen want daar zou mooi de hard top van de cabrio komende maand kunnen staan zodat de auto open gereden kan worden.
De alleraardigste medewerker die ons accent herkende adviseerde ons niet via hem maar via het internet een box te huren, zo waren de eerste maand alleen de administratie en de kosten voor het nieuwe slot verschuldigd.
Deze man bleek enkele jaren bij een legerbasis in Duitsland te hebben gewoont. Wederom viel ons op dat mensen die Jacksonville uit zijn geweest en  iets van de wereld hebben gezien een zo andere denkwijze hebben en elke keer bereid blijken om tips te geven en te helpen.
Gisteravond hebben K. en M. dan ook de kap van de auto afgetild, wat een fluitje van een cent bleek te zijn en hem netjes op het karretje in de opslag geplaatst.
Het wagenpark voor de condo
Car

2 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende auto die Ford Mustang. Toen wij in 2003 een rondreis maakten wilde mijn man een proefrit maken met zo'n mooie bak, hij was er weg van. Geen probleem, de verkoper ging graag met hem mee, terwijl hij wist dat we "gewoon" toeristen waren. Die blauwe kleur is schitterend en dan zo'n open dak, mooi hoor.
  Ik vind het erg leuk om jullie verhalen te volgen, lijkt me ook wel wat een aantal jaren in Amerika wonen. Wat een bureaucratie maak je mee heh, we weten er alles van met de aankoop van onze vakantievilla.
  Jouw tamoxifen verhaal komt mij trouwens ook bekend voor, gelukkig is het voor mij nu 6 jaar geleden maar in oktober denk je er iedere keer weer extra aan.
  Ik wens jullie heel veel succes met de meubeljacht en blijf jullie volgen,
  groetjes
  Anita (Tans4USA)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjeemig de peemig, wat een rotleven daar in dat Jacksonville, erg beroerd huisje ook en erg aanpassen met zo'n tweedehands autotje, we zijn he-le-maal niet jaloers....

  We komen graag eens kijken....

  In ieder geval vanuit het hier ook een beetje frisser wordend nederland een hele warme groet van ons 3-tjes

  dikke kus, Ed, Muriel en Pepijn

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !