Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 4 oktober 2010

Eind goed al goed

Toen de heren vrijdagavond thuis kwamen bleek de namiddag een productieve te zijn geweest.
Tijdens een afspraak bij Jacksonville University bleek er voldoende voorwerk verricht te zijn zodat de aanmelding voor het voorjaars semester direct afgerond kon worden.
Per begin januari zal Kevin van Florida State College verlost zijn en op niveau en in een prettigere omgeving verder kunnen studeren op JU. De behaalde punten van het afgelopen semester en het jaar HTRO zullen worden ingebracht.
Begin november zal hij worden benaderd door een studiebegeleider die hem gaat helpen met het kiezen van de juiste vakken. Het I-20 forumulier, onderdeel van zijn studentenvisum zal administratief door JU worden afgehandeld en kan zonder problemen worden overgenomen van FSC. Hij hoeft dus gelukkig niet even het land uit of wederom langs het consulaat.
Weer een zorg minder, alles oogt hier zoveel profesioneler en doordat er meer nationale en internationale studenten op de campus van de school wonen waardoor ook allerlei activiteiten worden georganiseerd hopen we dat Kevin hierdoor wat meer in contact zal komen met medestudenten. Tot nu toe is dat nl zeer beperkt. Dit komt door het beperkt aantal uren wat hij nu maar naar school kan en door het feit dat hij steeds met andere mensen in een klas zit die na afloop allemaal weer hun eigen weg gaan. Tot nu toe staat hij er positief in maar dit komt grotendeels door de wetenschap dat we met JU bezig waren en alle nieuwe ervaringen die we meemaken hier in Florida. Op de lange termijn doorgaan met FSC zou denk ik betekent hebben dat er voor onze puber een enkeltje Nederland gekocht zou zijn.
Fijn dat dit allemaal zo snel geregeld kon worden, als we alles van te voren hadden geweten had Kevin direct naar Marina van UStudy moeten luisteren en nooit naar een community college moeten gaan.
Gelukkig weet je echter niet alles vooraf.

De heren hebben de gehele vorige week met een droom van een auto in hun hoofd gelopen waarover Marcel in het volgende blogje meer zal schrijven. Toen ik er vrijdagmiddag niet bij was hebben ze dit waar genomen en zijn een proefrit gaan maken.
Al jaren speurt M. regelmatig het internet af naar een bijzondere auto of oldtimer maar tot nu toe heb ik dat i.v.m. het ontbreken van een goede stalling in Nederland en het weinige mooie altijd tegen weten te houden.
Tot nu toe.:)
Vanaf vandaag heeft Marcel ook weer zijn eigen auto en kan hij weer zelf zijn werktijden bepalen.
Prettig is dat de dagen hier zo lang duren, zo liepen we vrijdagavond na tienen nog in de Walmarkt om de boodschappen te doen om zo onze handen vrij te hebben in het weekend.

Zaterdagmorgen hebben we telefonisch de huur auto met een dag verlengd. In de loop van de morgen kregen we het verlossende telefoontje dat er eindelijk contact was geweest met de dealer waar de Jeep stond en er twee mannen onderweg waren om hem op te halen, om zes uur werden zij bij de dealer verwacht en zo zou net voor sluitingstijd de auto toch nog afgeleverd worden.
In de tussentijd even snel de sopdoek en stofzuiger door de condo gehaald. De Amerikaanse stofzuiger bleek de afgelopen weken zijn werk niet te hebben gedaan omdat een pijp onjuist door mij was teruggeplaatst waardoor hij het helemaal niet bleek te zuigen :)

Nu het huis is gehuurd zullen we na moeten gaan denken over hoe dit ingericht zal worden.
We zijn zaterdagmiddag naar de enige design zaak die ik tot nu toe in  Jacksonville heb weten te vinden gereden welke gelegen is in het "historische 5-points". Een klein toeristisch aandoend wijkje in het centrum van Jax.
De eigenaar bleek een leuke Australische man te zijn die via New York in Jax was beland. Hij vertelde zich enige jaren geleden ook zo verbaasd te hebben over het meubel aanbod in deze streek en was vervolgens met zijn zaak begonnen. Door de opkomende vraag kan hij binnenkort naar een groter pand verhuizen.
De prijzen van bepaalde design meubels via hem verkrijgbaar zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Van hem kregen we advies over bevrachters die eventueel in de VS gekochte meubels terug naar Nederland zouden kunnen verschepen.
Hier na op naar Circle K. Furniture. Dit bedrijf heeft verschillende grote reclameborden langs snelwegen geplaatst en op de nieuwsbrief had ik een licht ogend bankstel gezien.
Toen we hier binnenkwamen hebben we weer verwonderd rondgelopen, ongelofelijk wat een smaak, mijn oma had nog modernere meubels. Dit bedrijf hoeft ook niet langer in mijn hoofd rond te spoken :)
Het word of leasen via de door de werkgever aanbevolen zaak of bestellen bij Ikea.
Eind van de middag reden we naar Green Cove Springs waar de Jeep Dealer is gevestigd. Op het moment dat wij daar aankwamen arriveerde ook net de auto.
Net voor sluitingstijd werd hij dan toch nog afgeleverd en had M. de eer om hem geheel open naar huis te rijden. Ik was ondertussen zo moe dat ik het zelf niet meer aan dorst.

Na de belevenissen van afgelopen week hadden we zondag echt behoefte aan wat ontspanning.
Nadat de huur auto op het vliegveld was ingeleverd zijn we naar Fernandina Harbor gereden waar we buiten hebben gegeten, na afloop hebben we de toeristische winkelstraat bekeken waar het gezellig druk was.
En toen op naar het strand.
Waar blijven jullie nou ?

Vervolgens zijn we via Mayport met het pondje overgevaren om aan de overzijde weer verse garnalen te gaan halen. Bij aankomst in de haven zaten de pelikanen in grote getale te wachten.

Car

2 opmerkingen:

  1. Car, die Jeep is werkelijk een snoepje...Ik ben stikjaloers
    Heel veel plezier ermee. Kijk er naar uit om er ook een keertje in te rijden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is leuk! Hou hem heel (haha). Zullen we de Nissan maar vast op marktplaats zetten? Want al dat leuks zal over 2 jaar vst niet in Amerika blijven?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !