Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 17 oktober 2010

K. 18 jaar

Hiep Hiep Hoera onze puber zou in Nederland nu al 18 jaar zijn. Vanaf vandaag/morgen is hij  meerderjarig maar hier in de VS nog niet volwassen, zo mag hij hier vanaf morgen wel een kroeg in maar mag hij officieel nog steeds geen druppel alcohol drinken.
Na thuiskomst van een weekendje Orlando hebben we vanavond een fles champagne op hem opengetrokken.
Vrijdagavond lag er een brief op de deurmat met de mededeling dat we een officiele waarschuwing kregen omdat we ongeoorloofd vuil buiten hadden gezet. Nog een keer en er zou een boete volgen.
Elke avond brengt K. netjes het vuil naar de container en mede omdat we er door de condo eigenaren voor zijn gewaarschuwd dat vuil buiten zetten echt goed in de gaten word gehouden heeft M. even met de briefschrijver gebeld om hem te informeren dat dit echt niet van ons kon zijn.
De man bleef echter volhouden dat er een zak was gevonden en deze stond het dichtst bij onze deur, dus hij was van ons. Hoe M. hem ook vertelde dat we echt nog geen minuut een zak buiten de deur hadden geplaatst en dat de brief waarschijnlijk voor iemand anders was bedoelt, de man bleef volharden.
Het werd helemaal leuk toen hij ook nog wist mede te delen dat er hondenpoep in de zak had gezeten ! Meneer we hebben helemaal geen hond denk u dat we dit vrijwillig buiten lopen te verzamelen ?
De man bleef volharden de waarschuwing bleef staan. We hebben onze langste tijd hier gehad en laten het er maar bij zitten, verspilde energie als iemand zo graag waarschuwingen uit wil delen en vervolgens niet open staat voor discussie.

Zaterdagmorgen op naar Ikea in Orlando. Benzinepompen liggen hier niet pal aan de snelweg en voor tanken moet je dan ook even van de snelweg af . In Daytona hebben we een tijdje genoten van de honderden motoren voorzien van prachtig uitgedoste bestuurders die langskwamen op weg naar een meeting.
In de Ikea hebben we onze tijd hard nodig, een uur voor sluitingstijd (8 uur ) hadden we 8 karren volgeladen met dozen. Enkele artikelen zouden 's nachts weer aangevuld worden dus het kwam goed uit dat er een hotel was geboekt konden we zondagmorgen nog even terug. Je moet er wat voor over hebben om niet op gehuurde Cort spullen te moeten zitten :)
Bij de kassa was het nog even vervelend, de company creditcard bleek weer eens niet te werken en onze eigen NL creditcard's bleken het gehele bedrag ondanks voldoende limiet niet in een keer aan te kunnen. Er werd ons geadviseerd om om even met Nederland te bellen met de creditcard maatschappij maar die lagen natuurlijk al lang op een oor. Dit schijnt vaker voor te komen met buitenlandse kaarten dus de medewerkers waren absoluut niet verbaasd en wisten de oplossing.
Gelukkig hebben we meerdere kaarten op zak dus toen het bedrag verdeeld werd over meerdere kaarten werd de transactie accoord bevonden. Gelukkig maar, sta je toch mooi voor lul na uren verzamelen met je pasjes en 8 karren vol met spullen.
Nadat alles betaald was hebben we de spullen bij de expeditie afdeling afgegeven waar gezorgd zal zorgen dat de ruim 800 kilo 7 november in Jax bezorgt gaat worden. Dat word heel wat uurtjes schroeven, voor die tijd nog ergens een electrische accuboor vandaan halen.
De losse spullen moesten we zelf naar huis vervoeren en dan is het opeens passen en meten in een Jeepie.
Met een afgeladen achterbank waar K. Nog net tussen kon zitten en spullen tussen onze voeten zijn we naar het hotel gereden waar we de spullen die erg in het zicht lagen maar voor de zekerheid weer even hebben uitgeladen.
Het hotel een Quality Inn & Suites bleek een echt slaap hok te zijn, een typisch amerikaans hotel met galerij, niet veel bijzonders maar goed genoeg om alleen maar te gebruiken om te slapen, douchen en weer te vertrekken.
Om onze magen te stillen zijn we gaan eten bij Olive & Garden.
Ik had me voorgenomen om 's avonds in Orlando nog wat rond te gaan kijken maar we waren zo moe van een hele dag slenteren dat we gedrieen in bonken zijn gestort, slapen.

Zondagmorgen eerst buiten bij het zwembad terras ontbeten en dan blijken we naast een Nederlands stel te zitten die op vakantie zijn. Na twee maanden de eerste Nederlanders die we hier in het wild tegenkomen. Niet zo heel vreemd in de omgeving van Orlando, later in de mall hoort K. nog heel wat keren Nederlands om zich heen spreken.
Deze mensen waren in Jax geweest maar snel doorgereden :) Gezellig een tijdje zitten praten o.a. over de door de man geimporteerde cadillac vanuit California en de auto onderdelen die hij hier nu had laten afleveren.. Toen we wegreden kwam hij nog vragen wat ons emailadres was, hij  gaat ons het adres van de transporteur die zijn auto naar Nederland heeft vervoerd mailen.

Als Ikea open gaat staan we er weer en laden onze kar snel weer vol met de laatste spullen die inderdaad weer zijn bijgevuld.
Onze levering blijkt nog niet door de transporteur te zijn opgehaald en ook deze laatste lading kan er nog aan worden toegevoegd. Voor totaal 165 dollar bezorgkosten zullen er op zondag 7 november 44 pakketten worden afgeleverd. Hulde aan Ikea als dit in een keer goed gaat.
Nu we toch in Orlando waren moest er ook even een grote mall bezocht worden, K. had de Florida Mall uitgezocht.
De Jeep was flink afgeladen en op hoop van zegen met de belangrijkste spullen in een tas bij ons hebben we hem op het parkeerterrein gezet.
Na een paar uur rond in de mall gelopen te hebben waarbij de heren een nieuwe trui en overhempt wisten te scoren was het mooi geweest.
Gelukkig had er niemand in onze auto gewinkelt en konden we op weg naar huis waar we om acht uur weer binnenstapte.
Al met al een geslaagd weekend. We zijn weer een flinke stap verder.

Car

2 opmerkingen:

 1. hiep hiep hoera !!!!

  Proficiat Kevin met je verjaardag, een taart van Publix met palmbomen en een leuke meid in bikini zeker...hehe

  Maak er een geweldige dag van

  Mariet en Martin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik schrok even .. dacht dat jullie de auto in deze staat hadden teruggevonden..
  En wat die poep in de zak betreft.. ik weet het zo net nog niet hoor.. M. liep vroeger heel vaak langs de kade te struinen met een scheppie!
  .. hihi.. Wat een story!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !