Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 3 augustus 2010

Kevin voor de eerste keer naar de campus

Voor zessen waren we al wakker, het begin van een lekkere lange dag.
Kevin moest zich om half 10 melden bij het international office. Bij het gebouw aangekomen waarvan Marcel zeker wist dat we daar moesten zijn omdat hij er al eerder een bezoek aan had gebracht werden we door de bewaker nadat hij de papieren had bekeken naar een ander gebouw gestuurd.
De auto werd dus naar enkele straten verder op verplaatst. Achteraf bleken we toch op het juiste adres te zijn geweest en werden we weer teruggestuurd, dus weer de auto terug verplaatst. Het bleek dat Kevin pas de vierde internationale student was die zich dit jaar geregistreerd had, met een briefje in onze hand werden we nu naar de juiste kamer gestuurd, met excuses van de bewaker, waar Kevin zijn studentennummer in ontvangst kon nemen en kreeg te horen dat hij 14 september over allerlei overige zaken die een internationale student moet weten zou worden geinformeerd.
Vervolgens hebben we Kevin weer bij het andere gebouw enige straten verder afgezet, waar hij zijn testen af mocht leggen. Toch wel prettig dat hij deze afstanden in deze hitte niet elke keer wandelend moest afleggen, niet elke internationale student is hier tenslotte tesamen met zijn ouders en kan gebruik maken van een auto.
Wij besloten terug te gaan naar het hotel en omdat ik in eerste instantie Kevin 's middags weer van school zou halen ben ik maar direct als chauffeur achter het stuur gaan zitten. In Nederland rij ik het liefst in mijn eigen vertrouwde auto (schakelbak) en dan ook nog vaak in een bekende omgeving. In de vakantie zit ik zelden achter het stuur en laat mij graag rijden (mede ook door het niet mogen rijden met de caravan) maar nu we hier zijn leek het mij verstandig om maar direct door te bijten in de toch wat grote automaat. Zonder auto ben je hier tenslotte nergens en zeer beperkt.
De verkeersregels zijn hier toch wel iets anders en vooral het stay in your line en veelvuldig stoppen op kruispunten is even wennen. Ook was het verkeer in de stad en op de rondweg toch stukken drukker dan dat ik verwacht had.
Vervolgens zijn we in het naast het hotel gelegen winkelcentrum St Johns op zoek gegaan naar een aantal adaptors zodat er meer apparaten tergelijkertijd opgeladen kunnen worden en hebben we ons direct voor laten lichten over de verschillende matrassen die hier te koop zijn. (voor ons graag een King en voor Kevin een Queen size) Als het aan de verkoper lag had hij ze direct inclusief 15 jaar gebruiksgemak ingepakt, nu betalen, reserveren en er later op terug komen was ook geen probleem. Niet echt Nederlands wij orienteren ons eerst :).
Net terug in het hotel vergezeld door een broodje van de Subway belde Kevin alweer met het verhaal dat hij aan had moeten geven welke vorm van wiskunde hij in Nederland op de Havo had gevolgd. Omdat hij uit zoveel verschillende soorten moest kiezen had hij maar niets ingevuld waardoor hij ook nog een wiskunde test  moest doen.
Stof die sinds twee Havo was weggezakt kwam niet meer bovendrijven en nu was hem geadviseerd om maar weer een basisklas Wiskunde te gaan volgen. Omdat er eerst uitgezocht moest worden hoe dit nu zat, Wiskunde heeft tenslotte weinig met Hospitality te maken zijn we hem maar op gaan halen voordat hij zijn klassen voor komend semester zou registreren.
Marcel had 's middags nog een afspraak op kantoor gepland en werd door ons afgezet waarna ik weer samen met Kevin m.b.v. TomTom terug naar het hotel reed. Grappig hoor om door een stad te rijden en nog geen idee te hebben waar je je op dat moment precies bevind.
Het was vandaag weer een graadje of 38 en om toch iets bij te kleuren hebben we het een half uurtje bij het zwembad uitgehouden, je voelt de zon echter binnen enkele minuten al op je huid inbranden.
Omdat het zwembad naast het parkeerterrein van het hotel ligt klonk om de paar minuten een claxon van een auto, we weten sinds twee dagen dat dit gebeurd als de auto op slot word gezet maar kijken toch elke keer op en moeten lachen als we dit geluid horen.
Als Marcel weer opgehaald is blijkt dat Kevin zijn papieren op de campus heeft laten liggen, weer terug naar het centrum dus waar de school tot acht uur open zou zijn, de papieren worden daar niet gevonden. Morgen dus maar weer terug om te zorgen dat de gegevens weer boven water komen.  Marcel gaat morgen bellen met de school om te vragen of niemand Kevin kan helpen bij het registreren van de juiste vakken en om er voor te zorgen dat de Wiskunde die hij tenslotte al op Havo niveau heeft afgerond niet nodig is (de ontvangst was wat summier en dan te weten wat een jaartje studie hier kost :))
Omdat we nu te laat zijn voor het avondeten in het hotel strijken we neer bij The Cheese cake factory waar we heerlijk eten. Marcel komt er achter dat het bier in verhouding erg duur is en niet net zoals de frisdrank op basis van refill word verkocht. Voor de prijs van twee biertjes staan er thuis ruim twee kratjes in je wagen.
Als we teruglopen naar het hotel wil ik door het gras lopen, Marcel vind dat niet zo'n goed idee want die heeft gelezen dat er hier beesten in het gras lopen, maar goed ook want voor het hotel zit een black razer, onze eerste Florida slang op ons te wachten. Ondanks dat deze niet giftig is toch maar omlopen volgende keer.
Car

6 opmerkingen:

 1. Stoer hoor van je, meteen achter het stuur te stappen. Ik heb ook wel eens gereden in een automaat, vond het best wennen. De eigenaar had van tevoren instructies gegeven, maar ik was een aantal dingen toch vergeten............

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed van je om gelijk achter het stuur te kruipen! Ik heb het ook gedaan, normaal rijdt Richard ook altijd in de Usa, maar ik moet zeggen, het rijdt toch wel lekker relaxt hier. Verder gaat het jullie al goed, maar dat het vreemd aanvoelt is logisch. Je went er wel snel aan, veel succes met settelen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. yak enge beesten, heb ik toen helemaal niet gezien. Goed gereden, meteen doorzetten! Ben benieuwd hoe het met de huizen gaat, enne geef Kev zo'n duf heuptasje voor z'n belangrijke spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. yech !! gadverdamme, nou die hebben we in Dreumel niet. Hooguit een regenworm !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. When you are in the mood for something different than eating in the hotel, try Cantina Laredo for yummy Mexican food (and a frozen margarita to beat the heat!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je Fred, direct gezocht en hij zit hier zelfs in St. John's town net naast het hotel. Gaan we zeker nog proberen !
  http://www.cantinalaredo.com/restaurant_location.php?st=FL

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !