Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 4 augustus 2010

Ontmoeting met Judith en huizen kijken

Om zes uur al weer klaar wakker, ben er maar uitgegaan om mijn mail te checken. Marcel ging met de auto al vroeg naar zijn werk en in de loop van de ochtend heb ik een lijstje gemaakt met huizen in het noorden en historische gedeelte van de stad die ik wel eens wilde zien. Even contact gezocht met het thuisfront, nog even geskyped met pa en ma om te horen hoe ze onder de inbraak in de nieuwe nog niet opgeleverde ´Villa Senior´ waren.
Rond het middaguur kwam Judith ons bij het hotel ophalen. Enige tijd geleden vond zij ons blog waardoor er een contact is ontstaan, zij woont hier sinds een jaar of drie met haar Amerikaanse man en twee jarige zoon. Net als Mariet die ook in Jax woont heeft zij ons de afgelopen maanden al wat in en outs over Jaxs vertelt. Een leuk detail is dat de wiskunde leraar van Kevin uit Havo-5 haar broer blijkt te zijn.
Wat is dat leuk om iemand waar je alleen nog maar mee gemailt hebt meteen te herkennen (met dank aan Facebook) en gedag te kunnen zeggen.
We hebben lekker zitten lunchen en vooral veel zitten praten bij Appelbee's, absoluut een aanrader voor een lunch.
Daarna met Marcel die zich in de tussentijd bij ons had gevoegd zijn we vervolgens richting de uitgezochte huizen gegaan om deze eens aan de buitenzijde te bekijken.
Via de N Dames Point Bridge, die volgens Marcel veel te hoog is om dagelijks te nemen, naar de oostzijde het noorden, en via de westzijde weer terug naar het hotel. Voordat je het weet rij je zo 80 kilometer weg.
En dan blijkt weer dat internet en kijken op afstand zo moeilijk is. Huizen die er aardig uitzagen bleken in buurten te liggen waar we nu niet echt warm van liepen. Van de vijf huizen hebben we van een de makelaar benaderd met het verzoek of we binnen een kijkje mogen komen nemen.
Het noorden van de stad lijkt veel rustiger en landelijker te zijn, mooi groen. Op het ene plot staat een prachtig huis en daarnaast kan iets staan wat meer op een verbouwde caravan lijkt met een stuk land er omheen waar je in Nederland alleen maar van kan dromen. In het historisch gedeelte prachtige huizen gezien alleen dat onderhoud, laat maar..... we hebben tenslotte "vakantie".
Morgen staat er nog een bezichtiging van een via craiglist gevonden gemeubileerd huis op het programma en vrijdag gaan we een kijkje nemen in een vakantiecondo wat te koop staat en voor enkele maanden gehuurd kan worden.
Marcel heeft vanavond ook contact gehad met een nieuwe makelaar waaraan we onze wensen door hebben gegeven, morgen zal de mailbox hopelijk weer vollopen met linken naar potentiele huizen.
In het hotel staat van maandag tot donderdag een klein buffet klaar (ze noemen het zo mooi Evening " Welkom Home" reception) waar je indien gewenst gebruik van kan maken. Vanavond was het prima.
Een Engelse collega ook op zoek naar een huis kwam nog even gezellig bij ons zitten. Ik heb gelijk maar van de mogelijkheid gebruik gemaakt om Marcel te laten vertellen dat ik haar grotendeels versta maar (nog) niet altijd terug kan zeggen wat ik eigenlijk graag zou willen. Zodra iedereen zijn draai heeft gevonden ga ik me opgeven voor Engels lessen.
Direct naast het hotel ligt het St Johns Town Center, met heel veel nieuwe shops en diverse restaurantjes. Lekker voor een avondwandeling zodat Kevin direct een nieuwe zwembroek kon scoren.
Morgen weer een dag.

Car

p.s. wij vinden het erg leuk dat er momenteel zo met ons meegeleefd word, dank jullie wel voor de leuke reactie´s.

5 opmerkingen:

 1. Hoi !! Heb me net weer even bijgelezen, het is erg rustig op mijn werk .. ;-)
  Spannend hoor zo'n eerste week in je nieuwe "thuis", enne met het vinden van een huis komt het vast snel goed. Succes !!
  Liefs
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gaat al de goede kant op, met de huizenjacht! Het is inderdaad onvoorstelbaar dat je een prachtig huis ziet en ernaast een soort trailerpark. Zie je hier ook veel, veel meer dan in het toeristische stuk Florida! Maar ook dit heeft zijn charmes, jullie vinden vast wel een mooie stekkie voor jullie ietwat lange vakantie!!?? Succes met de zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volg met spanning jullie belevenissen, we moeten snel maar eens afspreken als jullie gewend zijn aan de hitte en het tijdsverschile..liefs..Mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is er mis met een trailerpark? Heb je toch nog een beetje caravan gevoel!!! Hoe is het met Kev z'n Wiskunde ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hola Haantjes, spannend allemaal hoor.Mooie foto van die slang. Flauwe kul die wiskundetest. Hopelijk hoeft hij dat niet op te halen.Sukses met de huizenjacht en geniet van al het nieuwe.
  Kijk er naar uit om jullie te zien over 2 weken.

  Liefs Gil en Von

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !