Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 5 augustus 2010

Huizen, condo en meubels

Vandaag weer naar Florida State College geweest. We moesten ons melden bij the Enrollment Services waar een student SUCCES adviser ons verder zou helpen om de juiste vakken te kiezen. Je verwacht dan ergens rustig met iemand aan een tafel te gaan zitten, niets van dat, dit betekent met de overigens zeer aardige adviseur een staand adviesgesprek achter een balie wat zeker een uur duurde. Uiteindelijk werd duidelijk dat het echt verplicht is om wiskunde bijlessen te nemen maar eerst bij betalen !
Langzaam gaan we snappen hoe het werkt.
Onderdeel van de opleiding is om verplicht drie levels wiskunde op een bepaald niveau af te ronden, dit zal toch echt betekenen als Kevin Hospitality en Tourism Management hier wil volgen hij wiskunde klassen zal moeten volgen. Achteraf blijkt nu ook dat de transfer van de studiepunten van Inholland via Josef Silney, waar ook flink voor betaald is geen enkele studieduur verkorting heeft opgeleverd.
In Nederland was ik hier waarschijnlijk achteraan gaan bellen nu laten we het maar zo het gaat uiteindelijk allemaal om de ervaring die hier opgedaan word, studeren op een amerikaans college en door de onbekendheid met het systeem lijkt het me zonde om daar teveel energie in te steken.
Er word les gegeven van acht uur 's morgens tot tien uur 's avonds. De klassen op normale schooltijden zitten al veelal vol en nu zal er de komende dagen gekeken worden of er nog een beetje redelijk rooster voor Kevin in elkaar gedraaid kan worden. (officieel kies je hier zelf je klassen en tijden via het internet)
Maandag horen we daar meer over.
Uiteindelijk zal het er op neer komen dat hij waarschijnlijk de eerste periode maar 12 studieuren per week heeft, precies genoeg om zijn studentenvisum in stand te houden. Ik zal mijn puber dus veel thuis om mij heen hebben, voor Kevin is het jammer i.v.m. zijn beperkte contacturen met andere studenten, zeker omdat hij hier i.v.m. het visum niet mag werken.
Gelukkig laat hij het zelf gelaten over zich heen komen en ziet ook de positieve kanten in van weinig studieuren, tijd om te leren autorijden, de omgeving leren kennen en de mogelijkheid om 's middags als het in Nederland avond is contact te hebben met vrienden in Nederland. En mocht het achteraf echt helemaal niet werken dan moeten we gaan zoeken naar een andere oplossing.
Terwijl Kevin nog even in gesprek was heb ik me weer verbaasd in de hal van de school over de veelal gitzwarte volumineuse lichamen die voorbij kwamen. Wat een billen heeft menige vrouw hier :)

Om een indruk te krijgen wat meubels leasen bij Cort inhoud hebben we deze zaak bezocht. Je geeft hier aan hoeveel slaapkamers je huis heeft en least vervolgens meubels voor 2/3 slaapkamers, woonkamer en eetkamer. Indien gewenst kan ook de gehele keuken en badkamerinrichting inclusief handdoeken, tv, strijkijzer en stofzuiger geleast worden
Voor Amerikaanse begrippen moet ik zeggen dat het me meeviel en als het bedrijf besluit om liever te leasen dan te kopen ga ik hier wel twee jaar op zitten. Of ik de hiervoor te betalen prijs normaal vind is een ander verhaal, geef mij maar een budget en ik koop wel maar dit is wel zowel voor ons als het bedrijf een makkelijke zonder zorgen manier om een huis ingericht te krijgen.
Ook hebben we nog even een voor Amerikaanse begrippen design meubelzaak bezocht, hmmmm ben blij dat ik uiteindelijk voor ons huis in Nederland daar nieuwe meubels kan bestellen. In de hele zaak zagen we precies een bank die betaalbaar was en ons wel aanstond, de rest zag er of niet uit of was echt niet betaalbaar  om in een huis neer te zetten wat twee jaar bewoond gaat worden.

Vervolgens zijn we naar een gemeubileerd huis gereden wat ik enige weken geleden al op craiglist had gevonden. De eigenares werkt in Washington en haar oudere Spaanse moeder woont momenteel alleen in het huis. Ze had via email al een paar keer aangegeven dat het huis heel mooi gemeubileerd was maar foto's waar we om gevraagd hadden bleven maar uit omdat die niet op haar computer in Washington stonden en moeder hier niet meer toe in staat was.
Vol verwachting belde we haar........ de buitenzijde zag er keurig uit, het huis lag in een nette wijk.
We werden hartelijk ontvangen door de Spaanse moeder die het helemaal leuk vond dat we uit Nederland kwamen. Nog niet over de drempel keken we elkaar aan..... eigenlijk wisten we al genoeg.
Inderdaad was het huis prachtig gemeubileerd, hoge vloerbedekking waar je heerlijk in wegzakte, keurig onderhouden, wel vier bankstellen in verschillende kamers met kleedjes op de zitting, en werkelijk overal bordjes aan de muur en allerlei prullaria in de rondte. Ik heb werkelijk nog nooit zoveel spullen in de rondte zien staan in een huis. Werkelijk elke meter was doordacht gedecoreerd. Ik zag mezelf al gaan met een stofzuiger door dit huis en plumo er achteraan.
Niet dus we waren toch twee jaar op vakantie.....
Na een gezellig praatje met oma (die het ook erg leuk vond dat onze oma in Spanje woonde en Kevin binnenkort naar Barcelona op vakantie gaat) hebben we haar netjes proberen duidelijk te maken dat ze een werkelijk prachtig huis in de verhuur had met een voor de liefhebber mooie prijs maar dat dit niet echt onze smaak was.
Oma was waarschijnlijk blij dat ze weer tegen iemand aan kon praten want ze bleef maar vertellen over haar familie en het feit dat het niet goed was dat haar dochter maar een kind had (hebben jullie er ook maar een ??)  uiteindelijk hebben we haar hartelijk bedankt en zijn hem gesmeerd. We hebben het huis inmiddels Buckingham Palace gedoopt.

Grotere kaart weergeven
Vervolgens zijn we nog naar Atlantic Beach gereden waar ik wederom via craiglist een vakantiecondo wat voor twee maanden gehuurd kon worden had gevonden welke nu eens wel vrij was.
Ook hier werden we weer heel erg hartelijk ontvangen door de eigenares.
Een geheel in stijl van het strand ingericht huisje met een erg klein keukentje, wasmachine en droger gezamenlijk met de andere bewoners buiten onder een afdak. De badkamers waren flink ouderwets. Drie slaapkamers, verder zag het er netjes uit, ook al zag je dat de meubels zijn langste tijd hadden gehad (geeft wel direct het gevoel dat we thuis zijn :)), ook had het een leuk buiten, een gezamenlijk zwembad en wat menigeen werkelijk fantastisch gevonden zou hebben : een blok achter het huis stond je direct op een werkelijk prachtig breed strand en negen blokken verder is het centrum van Atlantic Beach met een straat met gezellige restaurantjes en shops. Hier volop leven en flanerende mensen en skatebordende jongeren die hier wel lekker op straat konden lopen. Om de condo heen werkelijk prachtige historische huizen.
High speed internet ontbreekt, dat zullen we voor die korte tijd zelf aan moeten gaan vragen.
Zoals ik al schreef: menigeen zou hier alleen al twee maanden gaan zitten i.v.m. het prachtig nabije strand maar wij hebben ons tijdens een pizza bij Al's af zitten vragen of wij dat zand tussen onze tenen nu wel echt zo belangrijk vinden.
Om ons zelf wat tijd en rust te geven staan er morgen nog twee afspraken voor kortdurende rentals van condo's. We zullen zien wat die dag ons brengt.

Car

5 opmerkingen:

 1. Het valt niet mee hè, een geschikt huis vinden...maar er is nog hoop hoor. Wij zijn tijdends onze bezichtigingsreis ook geslaagd. Na een week vonden wij ons huis. Oké, de badkamers zijn gedateerd, maar die noem ik dan ook 'retro chic'. Dan lijkt het al heel wat, hahaha. Nu zie ik het al niet eens meer. De tuin, het deck en de gazebo vond ik toen veel belangrijker, omdat je (ook wij hier in Washington), meer buiten leeft. Jullie gaan vast nog een leuk huis vinden. Maar die smaak van de Amerikanen....mmm, dat is ook niet die van ons. Succes deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik loop een beetje achter, wat gaaf dat jullie er zijn en je eerste ontmoeten met een slang ook al gehad ha ha

  Groot gelijk dat je nog even verder gaat kijken hoor, een huis aan het strand is prachtig behalve als het hard gaat waaien ;-)
  En die meubels hier....GROOT en ZWAAR vooral hier in Texas ;-)
  Succes met het zoeken naar een huis !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. stuur je zoon naar de fantastische outlets stores van oa nike adidas ect echte nikes voor 10 euro is een walhala voor een puber

  gr jolan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oja anoniem ben ik hier wel mare ff voor jou
  jolanda hardjoprajitno van hyves ahahhhaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "de veelal gitzwarte volumineuse lichamen die voorbij kwamen. Wat een billen heeft menige vrouw hier" --> net als bij het Zomercarnaval in Rotterdam ???????? :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !