Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 7 augustus 2010

Condo is gehuurd en naar de plaatselijke vlooienmarkt


And the winner is....... we waren er eigenlijk gisteravond al vrij snel uit. Vanwege het licht in de condo en de vele faciliteiten in de omgeving besluiten we om voor de condo van het gastvrije echtpaar te kiezen. Gisteravond hebben we al contact met hen gehad om te vragen of we vanmorgen langs konden komen om nog wat details door te spreken. Om 10 uur stonden we dan ook alweer bij John en Julia op de stoep die de nacht in het huis hadden doorgebracht omdat er nog e.e.a. geregeld moest worden.
Omdat de makelaar voorlopig wil stoppen met zoeken als wij een condo voor twee maanden huren zijn we met hen overeengekomen dat mochten we volgende week toch een geschikt huis vinden we niet twee maar een maand huren. Willen we langer blijven dan geven we dit voor half september aan.
Terwijl wij weer gezellig met Julia zaten te praten vond John met onze computer uit hoe hij internet en tv in de condo aan kon vragen, zij houden n.l. tijdens hun vakantie's niet van tv en voor het internet werd meegelift op een onbeveiligde verbinding van buren, de kabel was dan ook al een tijdje buiten gebruik.
Woensdag was de eerste dag dat de monteur langs kon komen, John vond dit echter veel te laat want dit zou betekenen dat wij niet zoals voorgesteld was zondag het hotel zouden verlaten en hun niet naar huis konden. Julia pushte hem dat hij vol moest houden en moest aangeven dat ze echt een probleem hadden, zo werkte het nu eenmaal volgens haar.
Terwijl hij naar het clubhuis liep om om raad te vragen zag hij een monteur van Comcast, de plaatselijke kabelmaatschappij, welke hij 50 dollar bood als hij morgen de aansluiting in orde komt maken.
Opgelost ! Dit hadden wij dus zelf hier nooit voor elkaar gekregen.
Morgenochtend gaan we uitchecken uit het hotel, wat geen probleem blijkt te zijn, en verhuizen naar de Condo. We dumpen onze spullen en gaan de gehele dag op pad zodat we John & Julia nog een aantal uren de gelegenheid geven om de condo verder leeg en schoon te maken.(en volgens mij was hij al schoon)
Nu ze van ons begrepen hebben dat je met een tv waar een hdmi  aansluiting opzit Nederlandse tv kan kijken gaan ze vandaag drie nieuwe tv schermen met hdmi aansluiting in de condo geplaatst, de vooroorlogse tv zal worden afgevoerd.
Zij blijken eigenaren te zijn van een beveilingsbedrijf in de VS en geven aan een hoog security level te hebben, de aanwezige alarminstallatie word ons uitgebreid uitgelegd waarna hij me nog even de stuipen op het lijf jaagt als de installatie opeens afgaat.
Onderhand is het tegen twaalven en John word onrustig want hij heeft nog niet ontbeten. Koken, en nu blijkt ook ontbijten doen ze niet in de condo maar buiten de deur. Hij vraagt ons mee te gaan om te gaan eten maar we bedanken hem hartelijk, we hebben nl een afspraak met Judith en haar gezin.
Julia zucht als ze het hoort en is hier zo blij om, jaren geleden is zij zelf uit haar geboortestreek achter John aangegaan en ze heeft zich in die tijd heel eenzaam gevoelt. Gisteravond hadden ze al met elkaar besproken dat ze zo hoopte dat vooral ik i.v.m. niet werken in Jacksonville snel wat contacten zou maken. Zat ik daar alleen in de condo :)

In de auto bellen we Judith om door te geven wat we drinken, ze stelt voor om naar de plaatselijke vlooienmarkt in het westelijke gedeelte te gaan. Daar spreken we dan ook met haar af en kijken wat rond. Dit zijn van die plekjes die je als vreemde in een stad niet zo snel zou vinden. We zetten het adres in onze TomTom bij favorieten anders vinden we het nooit meer terug.
Tjeetje wat is het warm, het water loop zelf bij mij van mijn rug, dat wil wat zeggen. We proberen er aan te denken goed te drinken maar waarschijnlijk komt er toch nog te weinig naar binnen.
Met Judith rijden we nog langs haar favoriete groentenboer, en ook daar valt het ons op dat er hier zoveel mensen met een eigen karakter rondlopen, menigeen kan zo meedoen in een film. Iedereen is ook super hartelijk en begint een praatje. Net als op de markt vragen de mensen aan Judith of ik haar moeder ben :), was ik er wel vroeg bij met 16 jaar.
Dat we uit Nederland komen lijkt ook erg interessant te zijn, menigeen heeft ons al aangesproken om vervolgens Amsterdam, Amsterdam te roepen.
Kris kras door de stad, langs de plek waar volgens Judith een ghetto is de file en wegwerkzaamheden vermijdend rijden we naar het huis van Judith waar we haar heel hartelijke man Dexter en ondeugende bijna driejarige zoon Quincy ontmoeten. (:Moon en Mandy jullie zouden hem opvreten). Online worden pizza's besteld die we later op zullen gaan ophalen. Eerst ga ik echter nog even met Judith naar de Walmarkt waar ze me de roomboter aanwijst, zelf heeft ze er twee jaar over gedaan om het juiste pakje boter te pakken te krijgen.
Omdat het buiten verschrikkelijk regent lopen we iets langer dan gepland door de Walmarkt, de pizza's worden in de winkel nog wel even warm gehouden.
Na een gezellige namiddag, aan zwemmen op de community zijn we niet meer toegekomen, gaan we iets na achten weer terug naar ons hotel, we moeten onze spullen nog even bij elkaar vergaren om morgen te kunnen vervoeren naar de condo. We zijn moe naar deze eerste week van warmte en vol met indrukken.
Fijne zondag !

Car

8 opmerkingen:

 1. Hoera!!! gefeliciteerd met het vinden van de condo.maakt het allemaal wat relaxter voor jullie.

  liefs van die spaanse opa en oma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er mooi uit, guys, die Condo...Fijn dat jullie even een fijn plekje hebben gevonden!
  Leuk ook dat jullie al zoveel sociale contacten hebben daar! Klinkt goed allemaal...Het is zó leuk om jullie te volgen op deze manier.
  Dikke kus, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig dat jullie toch zo snel iets gevonden hebben. De fleamarket, was dat Ramona? we gaan daar ook geregeld naar toe en het is vrij dicht bij waar wij wonen. Ik verheug me erop je donderdag eindelijk te ontmoeten !!!

  Liefs...Mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad Mariet hij was op 6839 Ramona Blvd, 32205. Ligt het hier direct vast voor het geval ik het adres kwijt raak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Top, dat jullie zo snel een eigen plekje hebben! Volgende week even Skypen, kan je me rondleiden...

  Elia xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super hoor dat jullie zo snel woonruimte gevonden hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Condo lijkt me super. Zit je toch met wat meer mensen bijeen. Zo te horen heb je het nog druk genoeg en is er nog een soort van vakantiegevoel. Kan je nu ff pas op de plaats maken en rustig verder zoeken naar een huis voor langere tijd. Of misschien bevalt dit wel heel goed. Mir

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig, dat is toch heel snel gegaan!! Lijkt me een prima plek om enkele maanden te wonen, misschien bevalt het zo goed, dat je niet eens meer weg wil?! Maar een huis is natuurlijk ook fijn, als je er voor twee jaar bent. Proficiat met deze vruchtbare week!! Have Fun!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !