Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 8 augustus 2010

De eerste zondag gezamenlijk in Jax naar St. Augustine


Marcel was vanmorgen weer als eerste uit de veren, druk bezig met alle spullen te organiseren in de diverse bakken die we afgelopen week hebben aangeschaft. Ook moesten de koffers natuurlijk weer ingepakt worden. Even skypen met opa en oma en vervolgens nog een keer langs het ontbijtbuffet waar een alleraardigste dame die we maar Woopy Goldberg gedoopt hebben de boel elke ochtend liep te vermaken.
Voordat we vertrokken naar de condo nog even langs de I-Store op het winkelcentrum St John's centre wat naast het hotel lag om te kijken of er Iphone's te verkrijgen waren, nee dus. Een andere bestelling was een een Mac Mini dus die werd meegenomen. Marcel had er wel lol om, "straks denken ze hier nog dat ik een Mac fan ben, terwijl ik er de ballen verstand van heb"
Toen snel op naar de condo om onze spullen te dumpen. Er waren nieuwe flatscreens neergezet, een nieuwe commode en gezellig stoeltje en het internet was inderdaad aangesloten. M.b.v. onze computer hebben we het weten te activeren tesamen met John de eigenaar. 
Daarna hebben wij John & Julia achtergelaten zodat zij nog wat laatste dingen in orde konden maken en zijn wij naar St. Augustine, het oudste stadje van de VS gereden. Dit is ongeveer een 30 minuten rijden vanaf Jax.
Omgeven door andere toeristen slenterden we wat door de straatjes en gingen eten bij een restaurant waar Marcel eerder heerlijk gegeten had,  Columbia Restaurant. De salade was heerlijk maar de tapas viel wat tegen, moet je misschien ook alleen maar in Spanje eten.
Vervolgens zijn we langs de kustweg terug naar Jax gereden. Onderweg staan prachtige huizen veelal direct aan het strand waarvan er heel veel te koop staan. Hoe de prijs ook zou zijn, afstand tot de school is niet reeel dus het blijft bij kijken, kijken niet huren.

Afgelopen week toen we een fles wijn kochten in een supermarkt vonden we het al raar dat er om Marcel zijn ID werd gevraagd. Zijn geboortedatum werd vervolgens netjes in de kassa ingetikt. 
Vandaag zag ik twee leuke bordjes waaruit blijkt dat Marcel met zijn bijna 50 jaar jonger ingeschat werd.
Kevin mag hier met zijn 17 jaar nog niet drinken, toen we vanmiddag in het restaurant drie sangria bestelde werd er ook om zijn ID gevraagd waardoor er illegaal gedronken moest worden :)
Nu blijkt dat hij ook geen sausjes mag proeven omdat ze bang zijn dat hij zijn mond brand:
Car


7 opmerkingen:

 1. Zo dat ziet er mooi uit! Daar is het wel even vol te houden, lijkt me zo!
  Enne...volgende keer zet ik mijn skype aan 's nachts!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat skype moet ik nog installeren, maar het huisje ziet er prima uit. Leuk zo'n bovenlader, alleen niet openen als ie draait hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig huisje, ziet er erg leuk en gezellig uit!
  Kevin daar ga je je vast en zeker vermaken :)
  Heel veel plezier, en ik blijf jullie volgen, vind het echt fantastisch < jaloers..... zucht>

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee, super ziet er goed uit, jullie eigen plekje onder de zon .... !!
  Liefs
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supercondo zou ik zo zeggen!
  En er kan gewassen, gepoedeld, gekookt en geskyped worden. Hele leuke tijd gewenst daar...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hey carla

  heel mooi huisje zeg
  en leuk en mooi stadje het st augustina wij hebben daar ook onze ogen uitgekeken

  gr jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het helemaal eens met de vorige reacties; jullie tijdelijk verblijf ziet er goed uit, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !