Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 7 augustus 2010

Appartement en Condo's en al afsluiting een gezellig etentje

We hebben besloten om in eerste instantie voor een tweetal maanden voor een kortdurende huur te gaan zodat we tijd krijgen om rustig de stad te leren kennen en een huis voor langere termijn in de juiste buurt te huren en deze rustig in te richten.
Misschien heeft Kevin tegen die tijd ook zijn rijbewijs en zijn we nog iets vrijer in het zoeken.
Vanmorgen zijn we in een zgn urban-loft gaan kijken gelegen in Downtown Jax op loopafstand van de campus. Ook daar werden we weer hartelijk ontvangen door een dame die zich eerst ging verontschuldigen omdat ze een spijkerbroek aanhad, het was echter fundraising day voor de Jacksonville Jaguars dus vandaag was het geoorloofd. Nu ons was het niet opgevallen we liepen alle drie in vakantieoutfit (ook al heb ik vandaag wel drie keer een opmerking van een wildvreemde gekregen over mijn jurk:  heeft u misschien een feest ? Nee volgens mij is het gewoon een vrolijke zomerjurk gekocht in Nederland)
Het gebouw met een concierge in de hal leek op een oud kantoorgebouw wat er binnenin erg leuk uit zag. Een tweetal lofts waren door een styliste ingericht en worden gemeubileerd verhuurd. De inrichting was erg leuk, het grote nadeel was dat dit appartement een goede vorm van anti-conceptie opleverd, omdat de muren niet tot het plafond doorlopen is er een open verbinding tussen woon- en slaapkamer. Niet echt handig met een puber die nog wel eens wat later naar bed wil gaan dan wij om vervolgens de volgende dag ook iets langer uit te slapen.
Daarnaast was de enige buiten mogelijkheid een gore binnenplaats voornamelijk omgeven door beton. Ook schijnt de buurt 's avonds niet echt save te zijn ook al vertelde de verhuurster dat zij nog nooit ergens last van had gehad. Bij het weglopen wisten we al dat dit hem ook niet zo worden ondanks de loopafstand voor Kevin tot de school.
Weer terug naar het hotel om daar vervolgens de makelaar maar weer eens op te jagen, daar hebben we aangegeven welke huizen voor de langere termijn we graag van binnen willen zien, we horen echter maar niets.
Marcel gaat een paar uur aan het werk en ik bekijk in de tussentijd de meubelzaken in de naaste omgeving. Ik heb het echter snel gezien, wat een smaak :)
En dan is het laat in de middag en hebben we een afspraak bij een condo op een gated community.
Deze mensen zijn speciaal voor ons drie uur komen rijden vanaf hun woonplaats in het zuiden, de condo is enkele jaren geleden gekocht voor hun dochter die in Jax naar University ging maar inmiddels getrouwd in het zuiden woont. Zelf hebben ze de condo hierna af en toe als weekend verblijf gebruikt om te shoppen in de stad. I.v.m. de slechte huizenmarkt hebben ze nu maar besloten om het huis te gaan verhuren. Wij zouden de eerste huurder zijn.
Een grote keuken, twee grote slaapkamers, nette witte muren, schoon (wit) tapijt wat volgens Julia de eigenares ook nog gereinigd zal worden en smaakvol ingericht. Alleen een buiten ontbreekt ook hier maar de eigenaar neemt ons mee naar buiten en laat ons het leuke zwembad zien, de barbequeplaats, het meer wat direct onderaan de trap ligt en waar je eventueel met een stoel kan gaan zitten, de tennisbanen, biljartkamer, fitnessruimte en er is zelfs een filmzaal waar je je eigen films kan draaien.
Indien gewenst kan het clubhouse met sfeervolle keuken en meubilair gereserveerd worden voor feesten en partijen, de ruimte voor Kevin zijn 18e verjaardag hebben we dus al gevonden :) Een grote supermarkt ligt op loopafstand van de condo.
Als we de eigenaar vragen of er een bus gaat naar het college dan geeft hij toe dit niet te weten, bijna niemand gaat hier met het openbaar vervoer, zijn dochter had ook haar eigen auto.
Hij neemt ons echter mee naar de Publix, de naastgelegen supermarkt om het daar aan de manager te vragen. Voordat we het weten zitten we daar in het kantoor en zijn beide mannen druk aan het bellen. De busorganisatie neemt de telefoon niet op maar we gaan wel met een telefoonnummer terug richting de condo. Ook een buschauffeur met op zijn auto de naam van de busmaatschappij die met een kleine bus voor de supermarkt staat te wachten kan ons niet verder helpen. De eigenaar klopt op zijn hoofd en zegt dat dit toch echt te gek is. Zelf heeft hij zich echter nog nooit in een bus begeven.
We drinken nog wat in de condo en laten de zeer vriendelijke mensen achter met de belofte om morgenochtend te laten weten wat we gaan doen we hebben tenslotte nog een andere condo op ons lijstje staan.
Deze blijkt enkele honderden meters verder te liggen op een ander terrein. Dit huis is eerder verhuurd geweest, was verkocht maar op het laatste moment is de koop niet doorgegaan, momenteel staan de meubels in de opslag maar ze zullen komende week weer teruggebracht worden. Ook deze condo ziet er netjes uit maar is niet zo licht als de vorige. De meubels worden ons getoond op de laptop. Ook beschikt deze condo over een inpandig balkon met uitzicht op een parkeerplaats. De eigenares geeft aan dat je daar niet vaak zal zitten omdat de airco de komende maanden nog veelvuldig aan zal staan. Het zwembad is kleiner en voelt minder vakantieachtig.
Nu hebben we opeens de luxe om te kunnen kiezen tussen twee condo's. Morgen horen jullie welke het geworden is.........
Om het te vieren willen we gaan eten bij Cantina Laredo, een tip die we gisteren van Fred kregen (de "kleine" broer van Kitty die ook hier in de VS woont), TomTom kan ons echter niet helpen om de nieuwe straat te vinden. Aangetrokken door de gezellige live-muziek strijken we neer bij Bahama Breeze waar we buiten in Caribische stijl werkelijk heel erg smaakvol eten, een adres om te onthouden.
Hey het begint op vakantie te lijken :)

Het weekend begint, ik duik mijn bed in, jullie komen er al bijna weer uit, allemaal een heel fijn weekend.
Wij gaan ons eerste weekend hier in Florida op visite en een beetje de toerist uithangen.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !