Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 11 december 2011

New York, here we come !

Zondagmorgen,  Marcel is al vroeg uit de veren, het eerste uur probeert hij zich stil te houden maar om half acht galmt dan toch New York, New York door het huis.
Rustig bijkomen, spullen pakken, nog een kop koffie waarna we om tien uur richting het vliegveld vertrekken.
Dit keer hebben we geen parkeerplaats bij het vliegveld gereserveerd maar maken gebruik van USA Park + net,  voor eerste keer gebruiker 5 dagen overdekt parkeren a $2 per dag.
Auto wordt neergezet en de bus die ons naar het vliegveld brengt staat al direct achter de auto te wachten. Binnen enkele minuten staan we bij de terminal. Wat is dat toch super georganiseerd.
Vliegen is steeds meer als met de bus gaan. Alles verloopt soepel en met twee vlieguren landen op la Guardia  Airport. Voor de terminal nemen we een jellow cap die ons voor $42 naar het hotel brengt.
Het hotel (Park Central) blijkt een goede keus, heerlijk centraal gelegen met Broadway en Hells Kitchen met haar gezellige restaurantjes om de hoek. Een metro halte voor de deur en Central Park twee blokken verder. De kamer ziet er goed uit en is wat ruimer dan de kamer die we vorig jaar hadden.
Koffer in de kamer, muts op en das om en hup naar buiten.

We lopen naar Times Square en gaan de schaatsbaan en kerstboom op Rockefeller Center bekijken die we vorige week op de tv ontstoken zagen worden. Op 5th Avenue zijn de etalage's prachtig gedecoreerd en gevels uitgelicht.

Grappig toch als je voor de tweede keer een stad bezoekt, het voelt direct heel bekend.
Als we honger krijgen lopen we naar Hells Kitchen, bij een gezellig Mediteraan restaurant geniet ik samen met Kevin van een Zwitsere kaasfondue, Marcel heeft een bijzonder lekkere kip met koriander schotel.
Via het internet bij de Starbucks reserveren we nog even voor elf uur morgenochtend kaartjes voor de boot naar Liberty en Ellis Island.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !