Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 14 december 2011

Central Park, SOHO en Dyker Lights

Wederom een stalende koude maar zonnige dag in New York. We mazzelen echt gigantisch met het weer.
Als eerste lopen we naar Central Park en nemen een kijkje bij de Wollman Rink de schaatsbaan waar Donald Trump ook maar zijn naam op heeft vermeld. Hier is al volop actie. Bijzonder gezicht de hoge gebouwen zichtbaar door de kale bomen van Central Park.
We lopen het park nog wat verder in. De Bethesda fontein en het terras willen we ook nog even zien, vorig jaar stond hij in de steigers, nu ontbreekt ivm de winter het water. Hier zijn opnames gemaakt voor de film Enchanted.


 fontein zonder water
 Vast uit voorzorg ?

Op het plein bij Columbus Circle wordt gedurende de maand december een kerstmarkt gehouden. Na een bezoekje aan het Time Warner Center wat aan dit plein ligt stappen we op de metro naar SOHO.
Heerlijk toch een 19 jarige op zoek naar trendy kleding, hij weet precies welke kant hij op wil en wij lopen er zonder ons verder in de weg te verdiepen achter aan en genieten van alle mensen. Heerlijk om weer zoveel leuk geklede mensen om ons heen te zien en zoveel leuke winkels, tussendoor een gezellig eettentje. De winkels hangen vol met mooie dikke truien, warme jassen en laarzen. Allemaal ongeschikt voor Florida :) We houden ons dus in.

Sinds kort ook in New York Suit Supply

Bij Union Square gaan we op zoek naar NY cake een zaak waar werkelijk alles op het gebied van zelf bakken te vinden is.
Het is onderhand al weer donker geworden en de kraampjes van de Farmers market op Union Square worden opgeruimd. Ook hier weer een kerstmarkt met soortgelijke kraampjes die we vanmorgen zagen bij Colombus Circle.
Omdat we nog maar een uur hebben om te eten voordat het avond programma begint gaan we naar Vapiano. Vorig jaar opende deze keten ook een vestiging in het centrum van Rotterdam. Je besteld hier je eten en krijgt een buzzer mee voor als het klaar is. De pasta en pizza zijn prima.

Om zeven uur worden we vlak bij Union Square opgehaald voor de Dyker Lights (Heights) toer.
Een bus rijdt ons 3 1/2 uur langs bizar verlichtte huizen in Brooklyn. Onderweg wordt er twee keer een stop gemaakt zodat we in de wijk rond kunnen lopen. 30 jaar geleden is een huis begonnen met decoreren en nu is het zelfs big business voor verschillende bedrijven. Wij zagen hier wel beroepsmatige mogelijkheden voor iemand.
In Jacksonville hadden we ook al reclame in de bus gevonden en daar toen hartelijk om gelachen. 
Hoe leuk kan je het vinden als een toeristenbus voor je huis stopt en mensen gewoon de tuin in lopen om foto's te maken ? Leuk dus want er staan zelfs stoelen voor de deur waar je voor de foto op kan gaan zitten wat door sommige mensen ongegeneerd wordt gedaan. De ene tuin is nog bizarder verlicht dan de anderen. Er staan zelfs draaiende ornamenten in tuinen die voorheen in de etalage van Macy's stonden. Onderweg wordt er gestopt om koffie met Canolli te eten, lekkere koek met een omdefinieerbaar wit zoetig vulsel.

 Volgens de gids kost de verlichting deze eigenares $10.000 elecitriciteit in deze periode
Om elf uur zijn we weer terug in het hotel, lekker met de beentjes omhoog. We zijn een beetje moe, vreemd he ?

Car

1 opmerking:

  1. Mag je wel een extra groep voor bijmaken in de meterkast

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !