Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 15 december 2011

Laatste dag in New York

Met nog een aantal uren New York voor de boeg krijgen we het niet voor elkaar om weer zo vroeg als de andere ochtenden op pad te gaan. Het zit mee, de voorspelde regen laat zich de gehele dag niet zien en door de bewolking is het minder koud  dan de voorgaande dagen.
We brengen onze koffers naar het bagagedepot van het hotel en gaan eerst maar eens ontbijten. Dan stappen we op de metro naar het punt in SOHO waar we gisteren gestopt zijn om daar nog een tijdje te shoppen. 
Om drie uur nemen we de metro terug naar het hotel, de metrokaarten die nog drie dagen geldig zijn schenken we weg aan een rugzaktoerist die oprecht blij is. Bij cafe Metro eten we nog een zelf samengestelde salade alvorens we de koffers ophalen.
Als de taxi door het hotel geregeld mocht worden was de opslag van de koffers gratis. Voor het vaste tarief van $50 zou er een taxi klaar staan. De ervaring van vorig jaar heeft ons geleerd dat een vaste tariefafspraak niet verkeerd is op dit tijdstip in de drukke stad. 
En wat bleek.....,het was geen normale taxi maar een heuse limousine waar we met zn drietjes in plaats mochten nemen. Soms heb je mazzel vertelde de portier ons !
En zo kwam geheel in stijl een einde aan het uitje New York in kerstsfeer. 
Het was fijn om weer even cultuur te snuiven, te shoppen in winkels die ons aanspraken en het drukke leven in New York over ons heen te laten komen. In tegenstelling tot vorig jaar toen we nog zo het Randstadse leven gewend waren viel het ons op dat de mensen je inderdaad op straat niet aankijken. In winkels was het personeel af en toe ronduit onbeschoft. We hebben ontzettend geboft met het weer en vinden het toch ook wel weer heel erg fijn dat de dikke winterjassen, mutsen en sjaals weer voor maanden de kast in mogen. De nieuw aangeschafte truien gaan graag in maart alvast mee terug naar Nederland en blijven daar graag nog een jaartje op ons wachten.
Met vertraging van een uur stapten we om elf uur weer zonder jas het huis in Jacksonville weer binnen waar de schoenenbestelling voor het naderende bezoek gewoon voor de deur staat te wachten. Oeff, zouden ze er in de Randstad nog gestaan hebben :)?

3 opmerkingen:

 1. Net jullie hele New York trip gelezen. Wat een ontzettend leuke periode hebben jullie gehad. Prachtige foto's zeg. Bizar wat mensen uitgeven aan kerstverlichting, daar kan je je echt aan vergapen!
  Gezellige feestdagen vast, groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De foto´s die je maakt zijn altijd een lust voor het oog Carla, en geven een mooi beeld van wat jullie allemaal ondernemen en zien.
  Fijne feestdagen en .... het is al bijna maart. Toch?
  Groet Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke trip hebben jullie gemaakt naar New York. Ik ken NY allen van heel warm want ben er tot nu toe alleen nog maar zomers geweest. Die kerstsfeer lijkt me ook heerlijk om mee te maken, de foto's zien er in ieder geval goed uit.
  Grappig verhaal over je sjaal. Je zou er je beroep van kunnen maken, haha.
  fijne feestdagen,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !