Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 23 december 2011

De sjaal en muts zijn als kerstcadeautje onderweg naar Californie, dinsdag kwam er een leuke email terug waarin stond dat de vrouw die we in New York ontmoet hebben nog steeds heel graag het aandenken in haar bezit wilde krijgen. De cheque voor de kostprijs van de wol is onderweg, ik heb het pakje vanwege goed vertrouwen in de mensheid vandaag op het postkantoor met een zelfgemaakte kerstkaart afgeleverd. Vind het wel grappig dat alles niet in een koffer gepropt moet worden maar een tweede leven in de VS begint.
In de email stond naast het adres ook een hele leuke uitnodiging waarin vertelt werd dat we hartelijk welkom waren om een paar dagen langs te komen. Hoe lief ook bedoelt, maar dat is iets wat ik nooit zou durven als ik iemand zo kort ontmoet heb. Toch heeft het wel iets weg van couchsurfing.
Jammer dat we dit soort hartelijkheid tot nu toe hier nog niet mogen ervaren, als ik in mijn eigen bed kon slapen waren we zeker op de uitnodiging ingegaan. De eerste studieboeken zijn al weer afgevoerd via Amazon en afgelopen week heb ik via diverse boekensite's diverse exemplaren van het erg leuke boek Dutch Delight weten aan te schaffen om zo wat originele cadeautjes achter de hand te hebben.
De eerste is al weggegeven aan een Amerikaanse collega die als een van de weinige de afgelopen perioden erg behulpzaam en vriendelijk is geweest. Met een opzegtermijn van 14 dagen verlaat hij vrijwillig het bedrijf. Dit betekent dat mensen weg zijn voordat je er erg in hebt, aan afscheid wordt niet ge(daan/dacht).
Marcel is afgelopen week met hem gaan lunchen en heeft hem als bedankje het boek gegeven, iets wat voor ons in NL zo gewoon is bleek hier iets heel bijzonders. Van zijn naaste collega's kan hij met een beetje geluk (als ze niet vrij zijn) een hand krijgen.
Dank aan de zenders van een kerstkaart

Met het niet naar de VS komen van pa en ma hebben we ook onze planning voor de komende weken omgegooid. Mir & Co. trekken twee dagen na de kerst Florida in om nog een rondje te maken, 5 januari komen ze dan nog een tweetal dagen bij ons logeren. Dit was zo gepland om het niet te druk te voor pa en ma te maken. Marcel had na de kerst vrij genomen zodat we iets met pa en ma konden ondernemen (nee ma, ik hoor je denken we hadden beloofd om niet de hele dag op stap te gaan). Marcel gaat nu er toch niemand is gewoon aan het werk.
We hebben geen zin om al bankhangend alleen oudejaarsavond door te brengen. In Nederland heb ik daar als dit voorkomt geen enkel probleem mee en is het als het buiten koud is met leuke tv alleen maar gezellig. Onze laatste jaarwisseling in de VS willen we echter goed gebruiken. Menige Nederlander komt speciaal naar Florida om de jaarwisseling in de parken mee te maken.
Afgelopen week heb ik bij de AAA fun tickets voor Seaworld aangeschaft. Hiermee mogen we vanaf nu tm eind 2012 onbeperkt naar Seaworld. Eind van het jaar rijden ook wij naar Orlando om daar nog net even de kerstshow bij Seaworld bij te wonen die loopt tm 31/12 en elke dag op vijf uur begint.
Oudejaarsavond wordt het nieuwe jaar ingeluid in Epcot waar Mir & co. ook zullen zijn waarna Marcel op 1 januari op zijn motor weer het ritje langs de kust terug maakt, hij gaat weer aan het werk.
Ik blijf samen met Kevin nog een laar dagen in Orlando om nogmaals overdag naar Seaworld te gaan en waarschijnlijk een tweede Disney Park.
Het hotel waar Mirjam verblijft zit vol er is echter genoeg in de buurt te vinden dus dat komt wel goed.
Eerst echter de komende dagen zorgen dat we allemaal weer in top vorm zijn. Kevin is de eerste dagen na de vliegreis ziek geweest en woensdag begon ik ook een zere keel en koorts te krijgen. Marcel heeft sinds vandaag eens op een andere plek jicht dan normaal, zijn enkel is aan de beurt dus loopt hij als een 80 jarige.
Kevin heeft het voortouw genomen om een kerstdiner te verzinnen en is vandaag met de 80 jarige in zijn kielzog (anders kreeg hij de flessen wijn niet mee) boodschappen gaan doen.

Rest ons niets anders dan iedereen in de omstandigheden waarin hij of zij verkeerd hele fijne gezellige kerstdagen toe te wensen. Zeker dit jaar is dat voor verschillende mensen om ons heen niet eenvoudig, we hopen met heel ons hart dat we volgend jaar met kerst kunnen zeggen, weet je nog... gelukkig gaat het nu stukken beter. Voor ons een extra motivatie om nog meer van alle indrukken te genieten.

Car

3 opmerkingen:

 1. Leuk dat jullie rond oud en nieuw nog naar Orlando gaan.
  Leuke tip van het boek Dutch Delight.
  Jullie ook hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2012 gewenst.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kerstdagen gewenst en geniet in Orlando!!

  groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie ook fijne dagen en een goed en gezond 2012!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !