Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 28 december 2011

Kerstavond, het is de bedoeling dat de familie zal arriveren. Een erg trage medewerker bij immigration op Washington airport houd hen echter op zodat ze de aansluiting missen. Achteraf hadden ze misschien zo brutaal moeten staan om in de rolstoel van ma te stappen die ondanks dat er geannuleerd is netjes voor het vliegtuig op haar stond te wachten. Gelukkig vatten ze het goed op met de opmerking "niet gewond maar gezond" en brengen Mir & co. door United/Continental verzorgd de nacht zonder koffers in het Marriott door. Wij nemen maar alvast een hap van de kersttulband en kijken naar All You Need is Love.

Vreemde eerste Kerstdag, eind van de middag arriveren ze dan gelukkig allemaal vrolijk op Jax airport, de eerste jetlag is verwerkt en met de koffers is ook alles prima gegaan. Nadat de huurauto is opgehaald dus snel naar huis.
Rekening houden met de kinderen hebben we vooraf meloen met ham vergezeld met gemarineerde garnalen en als hoofdgerecht een aardappelgratin, gevulde spinaziesalade, salade een rollade en door Kevin aangeschafte filets Mignon ("ma ze waren extreem duur maar ik heb ze toch maar gekocht"), die nadat ze aangebakken waren en nog een aantal minuten in de oven hadden gestaan werkelijk om te zuigen waren. Hierbij een gecarameliseerde uiencompot in ingekookte fond met rode wijn.
Een toetje gaat er vanavond niet meer in.

Tweede kerstdag bestaat niet in de VS, vandaag gaan we dus ook weer lekker "gewoon" doen. 
We gaan met de pont naar Amelia Island wat In het boek 1000 places to see before you die staat  (momenteel ook gratis als app op de Ipad)  
We rijden het Little Talbot Island State Park op en waaien op het strand lekker uit. Het is heerlijk rustig, er staat een windje maar is toch prettig zonnig. In tegenstelling tot andere stukken strand liggen hier veel dode bomen op het strand met de mooiste vormen. Daarna vereren we Fernandina nog met een bezoek. Waarschijnlijk wordt in het boek het gehele eiland bedoeld, een echte plek met huizen zou ik niet aan weten te geven.


De kinderen krassen heerlijk in het zand.
Met de zon in onze rug lopen we het eerste stuk zodat we hem lekker in onze gezicht op de terugweg hebben.

Dinsdag 27 december doen we het eerst rustig aan, tot het middaguur is het regenachtig en bewolkt. Het was de bedoeling om de dinsdagtour bij Sally's Industries te gaan doen maar die gaat vandaag ivm de vakantie niet door. Deze tour was vooral voor Wim en de kinderen erg leuk geweest, jammer nu moet ik de komende maanden andere slachtoffers zoeken om mee te gaan !
De kinderen vermaken zich met het maken van gingerbread huisjes die eerst met glazuur zelf in elkaar gezet moeten worden zodat ze later versierd kunnen worden met glazuur en snoepjes. Wederom komt het "knipkleed" van oma goed van pas.
Bij de Sportautority worden de kinderen voorzien van nieuwe gymschoenen, die van afgelopen zomer waren ze zo goed als uitgegroeid. Voor nog geen $ 25 dollar per paar (ja ja we hadden ook nog een coupon) voor leuke Nike schoenen kunnen ze in Nederland met weer een maatje groter zo weer aan het voorjaar beginnen. Vandaag worden de kerstcadeau's die niet bevallen weer teruggebracht, bij de ingang is daar speciaal een tafel voor neergezet waarvoor een flinke rij wachtenden zich verzameld heeft.
Bij de Best Buy word de Ipad case die ik al eerder gehaald had omgeruild voor een andere kleur en dan is het eigenlijk alweer tijd om richting huis te gaan want we willen vanavond naar the Nights of the Lights in St. Augustine.
Astrid had me vertelt dat een van haar favoriete restaurants in St. Augustine The Conch House Marine Resort is en hier rijden we vanavond dan ook naar toe. Het is een Caribisch restaurant met vooral een hele leuke buiten omgeving. Het is hier mogelijk om in een Tikki hut op palen met uitzicht op het water te dineren.
Hiervoor is het nu de zon onder is echter te koud alhoewel enkele mensen toch buiten eten. Binnen is het iets ongezelliger, het is donker, maar het eten maakt veel goed. Hier hoop ik op een zonnige zomeravond nog een keer terug te komen.
En dan op naar het centrum van St. Augustine waar het in tegenstelling tot de vorige keren dat we hier waren nu echt druk is. Allemaal mensen die naar de lichtjes komen kijken en zich rond laten rijden door het kerst treintje. Uit de barretjes schalt muziek.
Het plafond van het Flagner College.
Woensdag na rustig ontbeten te hebben en nog even voor de deur in het zonnetje koffie gedronken te hebben rijden Mir & Co. weg, in eerste instantie gaan ze naar Christal River, zwemmen met Manatees, later deze week zullen we ze weer treffen in Orlando.
Wij genieten de rest van de dag van de zon ik breng de via Amazon verkochte studieboeken naar het postkantoor en doe wat boodschappen. De mannen ruimen thuis wat op.
Het nieuwe jaar is nog niet aangebroken, de Dollar store is echter alweer ingericht voor het volgende feest, Valetine's Day (14 feb). Je kan er tenslotte niet snel genoeg bij zijn.

Car

1 opmerking:

  1. Wat gezellig dat er familie over is uit Nederland.
    Heel veel plezier met de jaarwisseling.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !