Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 13 december 2011

9/11 memorial en genieten bij Wicked

We nemen de metro naar Ground Zero en snuffelen rond bij Century 21 een winkel met afgeprijsde designers kleding. Verder dan nieuwe leren handschoenen die direct van pas komen komen we niet. De broek voor Mandy laten we maar hangen :)
Op 9 september 2011 is het 9/11 memorial geopend waarvoor we vooraf via internet toegangsbewijzen hebben gereserveerd. Alvorens het terrein op te gaan eten we een broodje.
Voordat je het terrein op mag moet je wederom door een security contole die niet al te scherp lijkt. Namen worden niet gecontroleerd middels een ID, eigendommen gaan in noodvaart door de security check.
Vorig jaar mei waren we ook op deze plek om naar de bouwwerkzaamheden te kijken, nu anderhalf jaar verder is er alweer zoveel veranderd.
De memorial vijvers zijn mooi en indrukwekkend met alle namen van hen die om zijn gekomen op de randen vermeld.Mooi is dat je niet kan zien waar het water blijft. Het leuke is dat dit monument ontworpen en gebouwd is door een bedrijf afkomstig uit Jacksonville.
Het Occupyterrein moet in de buurt zijn, aan de overal aanwezige beveiliging vragen we waar we het kunnen vinden. Het blijkt een mooi parkje te zijn wat is afgezet met hekken voorzien van een bord dat het verboden is om hier te kamperen. Een eenzame sticker is het laatste teken van wat zich hier de afgelopen weken heeft afgespeelt, bewaking zorgt dat het leeg blijft.

We pakken de metro naar Christopher Street, op zoek naar de Stonewall. Een tent die bepalend is geweest in de Gay emancipatie. Kevin moest onlangs voor school een documentaire zien en deze gaf ons meer inzicht in het ontstaan van de gay parade. 
In deze buurt kleine particuliere shops, een handige Israëliër weet ons te overtuigen dat zijn dode zee balsem echt werkt.
Om onze benen nog even rust te geven gaan we terug naar de hotelkamer. Meer als drie kwartier rust zit er echter niet in. Om zeven uur begint Wicked en we willen nog even rustig eten.
Vanavond lukt het niet om een restaurantje te vinden wat ons aanspreekt, de tijd is beperkt en de meeste zaken zijn op dit tijdstip nog erg stil. Uiteindelijk besluiten we maar bij de Appelbees te gaan zitten. Geen goede keuze in een stad als NY, de keuze is veel beperkter dan normaal. 

Wicked speelt in het Gerswin theater, aan de buitenkant heeft het theater veel weg van een parkeergarage, binnen is het prachtig. De plaatsen zijn weer goed en de voorstelling is echt fantastisch. Een immens groot mooi decor en een erg goede cast. Het was genieten.

Car

1 opmerking:

  1. Als ik dat allemaal lees wat jullie daar zien, GEWELDIG!!!! Eigenlijk zou iedereen daar naar toe moeten in deze tijd met al die pracht en praal, geniet er maar lekker van dat doe ik ook van jullie foto s, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !