Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 11 december 2010

Fietsen door Riverside

Zoals afgesproken zijn we zaterdagmiddag naar Riverside toegereden. Leigh stond ons al op te wachten met haar trailer vol met fietsen.
We werden deze middag vergezeld door een groep heren die dit weekend naar Jax zijn gekomen voor de football wedstrijd tussen de Jacksonville Jaguars en de Oakland Raiders en door een van de "weinige locale vrouwen" die in het bezit is van een eigen fiets. Natuurlijk was het verplicht om een helm te dragen, voor ons zo vreemd maar voor de Amerikanen zo normaal.
We maken een toeristische tour van 10 miles langs de mooie huizen in dit gedeelte van de stad die echt de moeite waard is om te bekijken. Onderweg stoppen we regelmatig en vertelt Leigh enthousiaste leuke verhalen over de huizen en haar voormalige bewoners.
Toen we net in Jax waren, nog op zoek naar een huis, zijn we al een keer met de auto deze wijk rondgereden ons al snel realiserend dat de eventuele huur in deze wijk niet in ons budget zou passen. We komen nu echter ook op plekken waar je met de auto niet kan komen en zie ik een paar kleine winkelstraatjes met gezellige restaurants en cafeetjes waar ik later nog eens een kijkje wil gaan nemen.
Ondanks het gewolkte en toch wel koude weer was het een hele leuke middag.

Voor hen die zondag 19 december in Jax zijn misschien nog een leuke tip.
Deze avond zijn de huizen in deze wijk verlicht. Meer info over de Luminaria is hier te vinden.

Car


1 opmerking:

 1. Hoi Car, Ik hoop dat mijn mailtje is aangekomen, ik heb het gestuurd via je profiel van het blog, ik kon je directe mail nl. niet vinden.
  Gisteren was een hectische dag bij ons, kerst musical van de jongste mentor gesprek van de oudste, tussen door foto's maken van de generale van de musical, nog werken en eten met de oma's alvorens we naar de echte uitvoering gingen.
  Mijn antwoord was 's morgens in grote haast getypt.

  De namen van de hotels stonden in de eerdere mail.
  Het huisje bij Ft Myers beach, heet Love Shack en hadden wij geboekt via Sun Palace Vacations.
  Als je nog meer wilt weten hoor ik graag van je.
  Je hebt mijn mailadres nu denk ik wel.

  Ik vind het wel gezellig af en toe wat te mailen,
  Groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !