Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 20 december 2010

Het complex doet me af en toe mede door de hoeveelhied mensen denken aan Center Parks. In plaats dat iedereen in zijn huisje blijft hangen of het subtropisch zwembad bevolkt kan je er hier een sport van maken om de gehele dag te eten, er zijn twee grote zwembaden en een strand met strandstoelen.
We hebben het geluk dat we een gratis upgrade hebben gekregen naar het iets rustiger gedeelte van het hotel, waar de kamers iets groter zijn en er tevens gebruik gemaakt mag worden van twee extra restaurants. Officeel mogen de andere gasten van het complex ook het bijbehorende zwembad niet bezoeken maar er word niet opgelet of dit ook echt gebeurd.
Naast het buffetrestaurant zijn er 6 aparte restaurants waarvoor gereserveerd moet worden. Dit reserveren gaat op een aparte wijze, echter geen wijze die je bij een 5 sterren hotel zou verwachten.
Om zeven uur ’s morgens vormt zich een rij voor een drietal tafels in de hal, waar vanaf een uur of acht het inschrijven voor de restaurants begint. M. is zo gek, of is het lief, om dinsdagmorgen in deze rij te gaan staan.
Er mag niet voor meer dan vier mensen gereserveerd worden en tegen achten voegen zich dan ook familieleden bij mensen die al in de rij staan te wachten want ook die familie waarvan opa en oma jaren hebben gespaard om tijdens hun 50 jarige bruiloft naar Jamaica te gaan willen vanavond iets anders dan het bufetrestaurant. Nergens staat aangegeven voor welk restaurant welke rij is en dat blijkt ook per dag te wisselen. Jullie kunnen je voorstellen met welke verhalen M. terugkomt.
Het is absoluut niet koud maar de zon laat zich zoeken en af en toe kan het flink waaien, niet zoals de weersvoorspelling aangaf.
Maandagmiddag nemen we een taxi naar het centrum van Ocho Rios om hier een kijkje te gaan nemen. De taxichauffeur vertelt ons onderweg wat we waar kunnen vinden.
Meer dan een aanlegplaats voor de cruiseschepen en volop winkeltjes en kraampjes met toeristische rommel vinden we echter niet. We slenteren wat rond en laten ons na verloop van tijd door de taxichauffeur weer ophalen.
Op de terugweg weet hij ons te vertellen dat we de andere kant van het dorp op hadden moeten lopen, daar doen de locals hun inkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !