Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 10 december 2010

En dan is het opeens een flink stuk kouder

Sinds een paar dagen is het weer omgeslagen. Twee weken geleden kon je nog een korte broek aan nu is die vervangen door een spijkerbroek die enkele weken geleden nog zo warm om mijn benen heen zat. De kachel is aangezet.
Tuinen die versierd zijn met kerstverlichting hebben extra versiering gekregen, lappen en dekens in verschillende kleuren en afmetingen zijn gedrappeerd over het groen ter bescherming tegen de nachtvorst. De lampjes schijnen 's avonds vrolijk onder de doeken door.
Morgen, zaterdag word er echter weer 18 graden overdag voorspelt, de verschillen vooral tussen dag en nacht zijn enorm.

Afgelopen zaterdag heb ik M., vrijdagavond thuis gekomen van een eenzaam weekje Atlanta, meegetrokken naar het centrum. Daar waren 7 historische kerken geopend die bezichtigd konden worden. Omdat de loopafstand flink was tussen de kerken reed er een historische bus rond.
Na twee kerken overwon de trek en zon het echter van de nieuwschierigheid en zijn we tot het eindpunt in de bus blijven zitten om vervolgens bij Hooters op een van de weinige terrassen in het centrum in de zon neer te strijken. Dames in hotpants en voor de tijd van het jaar toch wel erg korte t shirts waarin menige boezem goed uitkomt bedienen hier.
Het plekje was heerlijk, voor het eten zien ze me hier echter niet meer, het broodje was vet net zoals de inhoud.

Donderdagmorgen toen wij wakker werden was mijn moeder in Nederland al onder het mes geweest. Ze heeft een nieuwe heup gekregen. Ik had deze dag een afspraak met Mariet maar eerst was er nog even contact met mijn pa om te horen dat de operatie goed was verlopen.
Het was goed om wat extra afleiding te hebben deze dag in afwachting van het bericht hoe het met haar ging. Dat wachten zonder dat zij en ik er iets aan hebben levert met deze afstand alleen maar onrust op.
Mariet woont aan de westzijde van Jacksonville, ongeveer drie kwartier rijden van ons huis vandaan. Omdat haar auto niet altijd even betrouwbaar is en ze hem moet sparen om naar haar werk te komen had ik haar voorgesteld om haar thuis op te halen.
Toen ik de straat inreed zag ik een huis waar een flinke rookpluim uit de schoorsteen kwam, even had ik het idee dat er brand was. Naar later bleek was haar man het vuur in huis flink aan het opstoken en had wat extra aanmaakmiddel toegevoegd. Na een kop koffie bij haar gedronken te hebben en kennis gemaakt te hebben met haar (stief)dochter zijn we richting ons huis gereden waar we gelunched hebben en mijn iets te zoet uitgevallen appeltaart hebben geproefd.
Aangezien een appeltaartmix hier niet in de schappen staat had ik woensdagavond zelf een mix in elkaar gedraaid waaraan achteraf iets teveel suiker aan was toegevoegd. Bij het omrekenen van de grammen in cups, die in Amerika gebruikt worden bij het bakken. zal ik wel een fout hebben gemaakt. 's Avonds heb ik via Amazon maar direct een weegschaal besteld. Weer zo'n handig apparaat wat thuis gewoon in de kast staat. (de volgende dag ook direct mijn pa hiervan op de hoogte gebracht want die was er al door mijn ma op uitgestuurd om een weegschaal op te sturen)
Ondanks het bewolkte weer en het advies van Martin, de man van Mariet, om het strand te mijden zijn we 's middags nog even naar Neptune Beach gereden. Er was niemand op het strand, de twee Amerikaanse dames alleen gekleed in een vest, die even gingen kijken liepen vanwege de wind snel weer terug.
Als twee echte Hollandse meiden hebben wij deze wind natuurlijk gewoon getrotseerd, en die bijna Hollandse koude wind was best wel even lekker. (ja ja ik weet het in Nederland is het momenteel nog veel kouder :))
De wind sneed lang onze oren en de golven leverde Mariet een paar natte schoenen en sokken op. Dat is dus ook Florida.

Alhoewel mijn dagen hier werkelijk vliegen en ik me geen moment verveel, ik ben momenteel erg goed in de Italian way of life, heb ik toch wat actie ondernomen richting vrijwilligerswerk.
Vandaag had ik een afspraak bij Leigh thuis die met haar bedrijf E2bike in Jacksonville fietsexcursies organiseerd. Een hele leuke enthousiaste vrouw die na het ontslag uit haar marketing functie nu haar droom aan het verwezenlijken is, mensen laten zien hoe mooi Jacksonville is tijdens een van de toeristische fietsexcursies langs mooie plekken die normaal niet gezien worden. Het is hier zo normaal om voor alles de auto te gebruiken en snel te doen.
De meeste toeristen die Jacksonville aandoen komen niet verder dan de Landing en Downtown wat vaak een flinke tegenvaller is. (zo ook indertijd bij M)
Via Vicky ben ik met haar in contact gekomen, we hadden afgesproken om eens te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.
We hebben een paar uur leuk zitten praten en gebrainstormd. Het klikte wel en na afloop kreeg ik een dikke knuffel van haar. Morgen zijn we door haar uitgenodigd om mee te gaan met een tour door Riverside.
Thuis kon ik vertellen dat de heren met me mee mochten. K. kreeg ik echter niet zover. M. bij wie fietsen ook niet op nummer 1 staat keek eens bedenkelijk maar gaat natuurlijk wel mee. De zon schijnt morgen weer dus dat is lekker fietsen.

Nog een week dan heeft K. kerstvakantie en is M. ook vrij.  Een kerstboom hebben we bewust niet gezet, we willen weg. De beslissing wat te gaan doen is mede gezien het koude weer in het zuiden van Florida nog niet genomen. Daarnaast voelt het hier thuis zijn nog steeds als vakantie. Wat een luxe probleem, een vakantie in een vakantie.

Car

2 opmerkingen:

  1. Leuk initiatief, fietsend de omgeving bekjiken.
    Wij hebben Sanibel Island rond gefietst, was superleuk en je bekijkt de omgeving heel anders.
    groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. BIJ ONS ZIJN DE TEMPERATUURVERSCHILLEN OOK ZO SCHOMMELEND ... JE WEET HAAST NIET WAT JE AAN MOET TREKKEN. DE ENE DAG IS HET WARM DE VOLGENDE WEER IJSKOUD .. MAAR 'S AVONDS GAAT ZO-IE-ZO DE OPENHAARD AAN WANT DE AVONDEN ZIJN HIER NU ERG KOUD.IK HOOP OOK DAT WE NET ALS VORIG JAAR WEER SNEEUW KRIJGEN HIER IN TEXAS WANT DAT WAS AL 30 JAAR NIET MEER ZO VOORGEKOMEN EN AFGELOPEN WINTER WAS DUS VRIJ UNIEK.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !