Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 17 december 2010

Ditjes en Datjes

Ik ben zo blij met het feit dat er gewoon vanuit Nederland met belkaart.nl vrijwel kosteloos deze kant opgebeld kan worden. De telefoon gaat weer net zoals in Nederland gewoon over, vanmorgen bijna twee uur met mijn moeder gebeld. Gelukkig gaat het met haar nu ze weer thuis is weer de goede kant op. Dit mede door de goede zorgen van mijn pa. Fijn toch als je op je 75e er nog zo voor elkaar kan zijn.

Vandaag heeft de gehele dag Diana in mijn hoofd gespookt. Enige maanden geleden kon ik nog zeggen dat ze een van mijn lotjes was nu durf ik dat woord niet meer in mijn mond te nemen. Ze heeft vandaag het slechte bericht gekregen dat de eerder dit jaar geconstateerde uitzaaiingen zich uitgebreid hebben. In mijn hoofd ben ik menige keer vandaag naar Nederland afgereisd. Wat was Nederland vandaag weer verbonden met ellende en wat voel ik me een geluksolifant.

K. zijn schoolcarriere op Florida State College ligt achter hem. Gisteren was zijn laatste schooldag.
Hij heeft het afgesloten met twee tienen, wat het niveau van de vakken goed weergeeft, en een nog onbekend cijfer wat in ieder geval te weinig zal zijn voor studiepunten voor JU voor het vak accountancy. (Hulp van pa was niet nodig, kan het zeluf wel)
Dit laatste vak bleek uit de minor fase van een studie te komen en mocht achteraf  in deze fase van de studie nog helemaal niet gekozen worden omdat de voorbereidende vakken niet gevolgd zijn. Al snel in het semester had K. door dat dit vak boven zijn pet ging en jullie begrijpen wel hoe hard hij nog geleerd heeft in de laatste periode.
Wij hopen zo dat het vanaf januari allemaal anders zal gaan lopen, wat meer actie, contacten en een zinvolle studie. Deze afgelopen maanden waren op de ervaring na totaal verspilde tijd en dat kan natuurlijk zo nog niet twee jaar doorgaan. Afgezien van het feit dat we dan zeker een toeslag voor de verlengde studiefinanciering aan onze broek gaan krijgen word hij er ook ongelofelijk lui van.
Tot nu toe is de begeleiding en informatie vanuit JU gelukkig goed dus dat geeft goede hoop voor de toekomst.

Nu er drie auto's rondrijden en K. zijn rijbewijs op zak heeft is hij ook aangemeld bij de verzekering. Hier verzeker je nl niet de auto zoals in Nederland maar de persoon. Flink was dan ook de schrik toen afgelopen week de premie binnenkwam van de maatschappij die tot nu toe met een redelijke prijs kwam en ook een redelijke offerte had uitgebracht na toevoeging van K.
Nu K. bij was geschreven (ondanks dat de auto niet op zijn naam staat) was de premie opeens 5000 dollar per jaar. Wat ben ik in Nederland dan een spekkoper met mijn 450 euro per jaar en 80% no claim korting.
In eerste instantie zijn we naar de verzekeringsagent gereden om hem er op te wijzen dat er een fout moest zijn gemaakt. Nu K. was bijgeschreven waren onze premie's ook flink omhoog gegaan. De man gaf ons gelijk dat dit vreemd was en zou het uit gaan zoeken. Wacht maar even met betalen was zijn advies.
Na een aantal dagen kregen we een aanmaning, als we niet voor de 18e betaald hadden zouden we geroyeerd worden. M. heeft nog geprobeerd om de maatschappij over het feit te informeren dat de verzekeringsagent in bezwaar was gegaan maar er viel niet met deze call-center medewerkster te praten. Betalen of geroyeerd worden. Dus maar weer op naar de agent die niet meer kon doen dan nogmaals een email sturen en adviseren om toch maar alvast te betalen. Zo'n mooie premie zouden we niet snel meer krijgen :)
Gisteren heb ik het heft maar weer in eigen handen genomen en ben ik naar de AAA (zusterorganisatie van de ANWB)  gereden om daar lid te worden , altijd leuk om van diverse kortingen op uitjes gebruik te kunnen blijven maken.
De medewerkster schrok ook van de autopremie en is vandaag aan het werk gegaan.
5 maatschappijen bleken echt zelfs nog een hogere premie te rekenen en 1 maatschappij kon 1500 dollar korting geven.
En wat blijkt, onze huidige verzekeringsagent is ook agent voor de maatschappij die deze lagere quote verstrekt. Na de vakantie dus maar weer terug naar de goede man om te vragen of hij ons over gaat gooien of dat de AAA dit gaat regelen.

Met het komende tripje naar Jamaica in het vooruitzicht ben ik vanmiddag lid van de bibliotheek geworden.
Het weer was weer heerlijk dus de kap van de auto kon met 24 graden gewoon open.
Jacksonville bezit 21 openbare biblotheken en in onze woonomgeving zit een van de grotere.
Een hele mooie bibliotheek voorzien van modern meubilair en computerapparatuur. Voor tieners is een aparte ruimte ingericht waar ook zij gebruik kunnen maken van de computers.
Bijna alle computers waren in gebruik er heerste een ongelofelijke rust omdat er echt bijna niet gesproken werd.
Na overleg van het Florida rijbewijs kan je gratis lid worden en gedurende drie weken net als in Nederland de boeken meenemen. En het aantal wat meegenomen mag worden ? 50 boeken, dvd's of cd's per keer. Ongelofelijk he !
De reisboeken voor Jamaica kunnen dus mee in de koffer en zo kunnen we ook nog even nalezen dat de Blue Mountains gewoon een natuurgebied is en niet zoals San ons tipte een wat enge bestemming.

De buren zijn middels kerstkaarten geinformeerd over onze afwezigheid, leek ons in het kader van de integratie wel zo netjes. Hebben ze direct op papier hoe we nu echt heten want aan naambordjes op huizen of brievenbussen word hier niet gedaan. Van de overburen die het meest spraakzaam zijn, leverde het direct een kaart terug op met de uitnodiging om in het nieuwe jaar te komen eten.

En nu is het tijd voor The Voice.

Car

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je zo met het thuisfront kan bellen, kan je 'even' echt bijpraten.
  Fijne vakantie :-)
  Groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne vakantie...
  Enne...hele leuke kerstdagen en een heel gelukkig 2011 met zn drietjes!!
  Elia xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !