Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 31 december 2010

Gator Bowl Parade Jacksonville 2010

Het oud/nieuw jaarsweekend staat in Jax in het teken van de Gator Bowl, de jaarlijkse American Football wedstrijd tussen twee college teams.
In de winkels heeft de plek waar vorige week de kerstspullen stonden plaatst gemaakt voor alle benodigheden  om morgenmiddag live de Gator Bowl wedstrijd op tv te zien, chips, kipkluiven en alle soorten limonade en bier. Alles vrolijk versierd met gigantische reclame borden.
Vanmiddag vond de Gator Bowl Parade in het centrum van Jax plaats waar we een kijkje zijn gaan nemen.
Omdat ons niet duidelijk was of parkeren een probleem zou worden hebben we de auto op de oost oever geparkeerd om vervolgens met de Skyway naar het centrum te reizen.
De loketten waren dicht dus liepen we maar gewoon achter een groepje rood geklede fans aan die gebruik maakte van het invalidenpoortje, 50 dollar cent en de hele groep kon naar binnen. Later bleek dat het reizen op deze dag gewoon vrij was. Het bereik van de skyline is in vergelijking tot de metro die we in Rotterdam gewend zijn minimaal, het hele treintje wat maar uit twee wagons bestaat kan ongeveer 50 mensen per keer vervoeren.
M. heeft onderweg tijdens de rit over de Acosta bridge genoten van de hoogte.
Met een temperatuur van 23 graden was het gezellig druk in de straten die vol stonden met enthousiast schreeuwende mensen.Morgen dus geen traditioneel schansspringen maar de Gater Bowl.

We waren net op tijd thuis het 12 uur moment in Nederland via radio 2 mee te maken en zodra het mogelijk was even naar Nederland te bellen/skypen. Wij hadden nog een hele avond voor ons tot de Times Square Bal om 12 uur naar beneden daalde.

Car

1 opmerking:

  1. Its only the uniqueness about this post I liked is about the simplicity and the way it is written in depth on subject. Regards, Donatos Coupons...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !