Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 14 december 2010

Ocho Rios here we come

Zo dat hadden ze ons van te voren niet verteld........ het is me toch koud hier. Volgens de berichten is het sinds 7 jaar niet zo koud geweest.
Ook nu weer blijkt dat de bouw van de huizen niet zo is als wij gewend zijn. Als het buiten hard waait, en een koude wind heeft de afgelopen dagen flink buiten haar best gedaan, lijkt het wel of er binnen in het huis ook een koude luchtstroom ontstaat. Slechte isolatie en vooral enkel glas. Brrrr ik had een paar weken geleden niet kunnen denken dat ik binnen nog een trui aan zou trekken. Het 's avonds koud hebben op de bank dat kennen we zelfs in Nederland dankzij het goed geisoleerde huis niet.
Vandaag waren de heren vroeg op weg naar werk en school (Marcel had om kwart voor zes vanmorgen eerst nog vanuit huis een conference call ). Het had vannacht gevroren en wat bleek, de sproeiers om de openbare beplanting nat te houden gaan ook op dit soort dagen gewoon aan.
Het gevolg hiervan is dat ook de wegen op bepaalde plaatsen worden besproeid wat ijsplekken op het wegdek opleverd. K. had het geluk dat hij achter een schoolbus zat en toch al langzaam moest rijden, want wie is voorbereid op gladheid bij droog weer in Florida ?
Het koude weer heeft op mijzelf de uitwerking die het in Nederland ook vaak heeft, de spieren aan de linkerzijde van mijn lijf heb ik weer vast weten te zetten. Smeersels en pijnstillers worden geslikt, de enige meegenomen sjaal is om mijn nek gebonden.

Elke dag is er wel even contact met mijn vader om te horen hoe het met mijn moeder in het ziekenhuis gaat. Mede door een val tijdens een flauwte heeft het verblijf in het ziekenhuis iets langer geduurd dan gepland. Als wij morgen wakker worden is ze weer thuis om daar de komende tijd verder te herstellen. Kunnen we haar weer bellen.

De afgelopen dagen is menige reiswebsite afgestruind op zoek naar een leuke lastminute bestemming. Zowel K. als M. zijn twee weken vrij en toen we aan dit avontuur begonnen hadden we ons voorgenomen om niet met z'n drieeen thuis te blijven met de kerstdagen maar om iets bijzonders te gaan ondernemen.
Een rondje Florida ligt voor de hand maar met de dalende temperaturen en stijgende hotelprijzen in het zuiden  begonnen we (en vooral K.) steeds meer naar andere bestemmingen te kijken. En dan is het zoeken welke website's je hiervoor gebruikt in de VS.
K. heeft nog een poging gedaan om een reisbureau in te schakelen, dat bureau draait waarschijnlijk alleen op mensen die niet met het internet om kunnen gaan want hun beloofde laagste prijs lag zeer ruim boven die van ons.
Om definitief te kunnen boeken moest K. zijn I-20, een onderdeel van zijn visum nog even worden veilig gesteld. Eind van de week "laat Florida State College hem nl los" en zou hij zonder nieuwe I-20 als we de VS verlaten het land niet meer inkomen. FSC schrijft hem nu een dag eerder uit en met Jacksonville University is  geregeld dat vrijdagmorgen een nieuwe door hen afgegeven I-20 kan worden opgehaald.
Omdat op zijn visum FSC staat vermeld zal hij tijdens reizen alle I-20 formulieren met zich mee moeten nemen.
Maandagavond hebben besloten om niet langer te twijfelen en gewoon op de boekingsknop te drukken. Wat is er tenslotte mooier dan herinneringen kunnen maken.(dank je, Diaan je hebt me er onbewust weer op gewezen)
Zondagmorgen rijden we heel vroeg naar Orlando om daar met een rechstreekse vlucht naar Ocho Rios op het eiland van Bob Marley, Jamaica te vliegen.
Het lang parkeren op Orlando is geboekt, nog even de zomer en wat nette kleding voor de kerst in een koffer stoppen en we zijn er klaar voor.

Car

8 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een heerlijke bestemming voor de kerstdagen, dat ziet er jaloersmakend uit...zeker met de sneeuw en koude temperaturen hier!! Brrr. Geniet van jullie vakantie en van elkaar!! Een supermooie kerst gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super vooruitzicht, prachtig strand en lekkere temperaturen.
  Mooi gezegd; herinneringen maken, die ga ik onthouden.
  Hele fijne dagen gewenst, maar dat zal wel goedkomen.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker! Wij zijn met een cruise een daagje op Jamaica geweest. Hebben toen de Dunn waterfalls bezocht. Vond het een mooi groen eiland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Car, Wat goed dat jullie geboekt hebben, heerlijk even weg en genieten van de zon.
  Hopelijk geeft de zon ook een wat ontspanning aan je spieren. Wij gaan een weekendje naar Antwerpen, er wordt veel sneeuw verwacht, dus een echt kerstweekendje.
  Veel plezier op Jamaica.
  Groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig dat je moeder naar huis mag. Lekker thuis herstellen is toch veel fijner dan in een ziekenhuis. Maar wat een gdoen met die formulieren. Ga maar lekker van het zonnetje genieten en alvast gezellige Kerstdagen.
  Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lekker genieten...ik denk niet dat we deze Kerst buiten kunnen eten zoals de afgelopen jaren maar je weet het hier nooit, tenslotte was het vandaag heerlijk weertje en Martin en ik hebben van mijn vrije dag genoten..morgen (eigenlijk nu al) is hij jarig en dat hebben we vandaag alvast gevierd

  Fijne kerstdagen op het strand !!! Mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Car,
  Wat gaaf !!
  Als je een fototoestel vind bij de watervallen dan is die van ons !!
  Enne, misschien moet je jezelf even inlezen in wat ze bedoelen met de blue mountains .......... daar brengen ze je namelijk graag naartoe!
  Heel veel plezier in de zon !!
  Liefs
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !