Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 3 juli 2010

Visum aanvraag is ingediend

Marcel is sinds zondagmorgen weer terug op het honk.
Omdat heel veel vragen nog onbeantwoord zijn en de visum aanvraag maar uitblijft is hij dinsdag een dagje op en neer naar Londen gevlogen waar het hoofdkantoor is gevestigd (vliegen is tenslotte zijn grote hobby :) om aldaar concrete afspraken te maken. Begin augustus de datum dat Kevin zich op Florida State College moet melden nadert tenslotte dus er moeten nu echt knopen doorgehakt worden.
In Londen is afgesproken dat wij zelf meer in de lead gaan mede omdat de HR managers even door verschillende oorzaken afwezig zijn en wij zelf ook van mening zijn dat we het vanuit Nederland zelf veel beter kunnen regelen. Geeft weer een stukje rust nu we weer zelf aan het stuur kunnen staan :) (dank Esther voor je mooie spreuk)
Woensdag zijn we nadat er bevestigd was dat de paspoorten even lang geldig moeten zijn als de visum duur nieuwe paspoorten aan gaan vragen. Rijbewijs ook maar direct vernieuwd dat geeft zo'n rompslomp om dat in het voorjaar in Florida te moeten doen.
We hebben afgelopen week de bank bezocht om mijn vader op onze rekeningen te machtigen, we waren getipt dat we als er iets met een pasje zou gebeuren we iemand in Nederland moeten hebben die e.e.a. voor ons kan regelen.
Toch wel bijzonder dat we 25 jaar nadat ik het ouderlijk huis hebt verlaten mijn bijna 75 jarige vader deelgenoot mogen maken van onze bankzaken.
Voor Kevin zijn nu al alle bankformaliteiten geregeld voor als hij in oktober de volwassen leeftijd bereikt. Even persoonlijk langskomen is dan tenslotte wat duur.
Vrijdag komt dan eindelijk het verlossende bericht dat de visum aanvraag door de externe Amerikaanse advocaat is ingediend bij de USCIS. Binnen 14 dagen volgt er uitsluitsel of hij is toegekend zodat ook wij een afspaak bij het consulaat in Amsterdam kunnen maken.
Nu gaan we ook de reeds voorbereidde adreswijzigingen, opzeggingen en de benodigde (extra) verzekeringen waarvoor de voorbereidingen reeds waren getroffen regelen.
Begin augustus blijft het plan om gezamenlijk naar Jax te vertrekken, Marcel en ik kunnen dan daadwerkelijk op zoek naar woonruimte en Kevin kan zich gaan registreren voor college. Voorlopig gaan we er vanuit dat we eind augustus gezamenlijk een week terug komen, om indien een afspraak niet eerder mogelijk was op dat moment bij het consulaat langs te gaan. Zo blijft het tot het laatste moment spannend maar we denken dat het haalbaar moet zijn om Kevin volgens plan eind augustus met zijn opleiding te laten beginnen (en Marcel natuurlijk met zijn werk waar het uiteindelijke allemaal om begonnen is)
We hadden een afscheidsborrel in gedachten maar gezien de nog niet bekende vertrekdatum en de vele mensen die in juli op vakantie zijn lijkt het ons relaxter om deze naar een later tijdstip als we een aantal dagen in Nederland zullen zijn te verplaatsen, hello en wederom goodbye. Lijkt me erg leuk om zo iedereen weer even zien.
Afscheid nemen van mensen die we na hun vakantie niet meer denken te zien is dan nu ook al begonnen.

Car

3 opmerkingen:

  1. Ha ha, grappig is dat ja, mijn vader krijgt onze bankpost en stuurt het als het nodig is aan ons op, de rest doen we via internetbankieren (waar zouden we zijn zonder internet). Succes met de voorbereidingen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn ouders scannen belangrijke documenten in en versturen het per mail naar ons. Fijn dat ze dit kunnen doen en dat op hun leeftijd, hihihi! Het afscheid nemen is nu begonnen, sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !