Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 23 juli 2010

Caravan naar dealer en FedEx aan de deur

Deze week was de caravan aan de beurt. We hebben de inventaris uit de wagen gehaald en opgeslagen in kratten. Tjeetje wat komen er toch nog een spullen uit zo'n tweede huis ondanks dat hij in de winterstalling staat.
We zijn door de dealer benaderd, waar de wagen indertijd is aangeschaft, met het verzoek of hij hem in consignatie mag verkopen. Na een bezoekje aan de showroom hebben we besloten om hier op in te gaan.
Mede door wat een aantal dierbare mensen de afgelopen weken is overkomen realiseren we ons des te meer dat we nu absoluut niet kunnen overzien hoe ons leven er over twee jaar uit zal zien. Verstandelijk hebben we besloten om op het aanbod van de dealer in te gaan, een nieuwe caravan is tenslotte over een aantal jaar ook zo weer gekocht.
Andere jaren waren we altijd in deze periode op vakantie.
Vanmorgen reden we weg met de sinds enkele maanden in ons bezit zijnde speciaal voor de caravan uitgekozen Kia en hebben de wagen bij de dealer afgeleverd. Leverde me weer een knoop in mijn buik op, herinneringen aan mooie plekjes en gezellige vakantie's kwamen boven. Weer een hoofdstuk afgesloten.
Bij thuiskomst werd de felbegeerde FedEx enveloppe afgeleverd met daarin de petitie for a nonimmigrant worker, de papieren benodigd voor het gesprek bij het consulaat. Op papier ligt nu vast dat Marcel een alien worker is.
Nu kunnen we gaan beginnen met het online invullen van de DS-160 formulieren.
Huiswerk waar we al een tijdje op zaten te wachten dus dit weekend.

Extra koffers en reistassen die weer mee terug vervoerd kunnen worden in een lege koffer zijn aangeschaft.
En dan zijn er van die klusjes waar je je echt toe moet zetten. Alle verzekeringen zijn nogmaals op een rijtje gezet. De aanvullende buitenlandclausule ziektekostenverzekering voor de rest van de wereld en Amerika en Canada (ja ja Amerika is meer dan de rest van de wereld) is afgesloten.
Verschillende andere verzekeringen bleken niet meer te dekken zodra het moment zich aandiend dat je als Nederlander je uitschrijft uit de Gemeentelijke basisadministratie (GBA) ook deze hebben we elders onder gebracht. Wederom blijkt weer dat we "gaan twee jaar naar Amerika" veel meer inhoud dan even je koffertje inpakken.
Het aftellen is nu echt begonnen, morgen over een week stappen we op het vliegtuig op weg naar het "Purmerend van Florida"

Car

1 opmerking:

  1. Heej Lieve Car en family
    alle goeds en heeeeeeel veel plezier aan de overkant van de grote plas. Ik blijf je blog volgen lieve lotgenoot !

    Dikke kus,
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !