Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 30 juli 2012

Truck vergezeld door een engeltje

Voor tienen waren we zondagmorgen alweer in het huis. De koelkast en vriezer waren ontdooid, even uit soppen en toen was echt alles klaar en was het wachten op Mariet en Martin. Die belde dat ze iets later zouden zijn want de geleende truck had kuren.
Het plan was dat zij met een truck zouden komen van de vriendin van Chris. (die bij hun inwoont) Deze relatie is echter onlangs uitgegaan en zij is met truck en noorderzon vertrokken. De truck van een kennis die al enige maanden niet meer gereden had werd geleend. Hierop zat echter een kentekenplaat die niet meer geldig was (ipv mrtb betalen moet je in de VS jaarlijks je kentekenplaat verlengen)
Om een eventuele bekeuring zo laag mogelijk te houden hadden ze hun eigen plaat van de auto op de truck geplaatst.
Martin had de benzineleiding provisorisch gemaakt, achteraf bleek met een niet originele benzineleiding, die het in eerste instantie af liet weten.
Om iets voor elven kwamen ze de straat inrijden en snel was alles in de warmte die al flink was opgelopen ingeladen.
Omdat het toch wat veel bleek en de truck geen achterklep meer had besloten we dat wij later ook nog een ritje naar hun huis zouden maken.
Net nadat ze vertrokken waren kwam Mariet alweer terug, om de hoek was de provisorisch gemaakte benzineslang geklapt. Gereedschap werd bij buren geleend want bij ons was niets meer in huis.
Martin maakte al zittend in de motorkap van de truck de slang. Achteraf hoorde we dat ze op Atlantic Beach bij de eerste de beste automaterialen zaak waren gestopt om een originele benzineslang te kopen. Net op tijd want er was alweer een flinke blaas te zien.
Toen we s avonds weer koel op de bank zaten realiseerde we ons maar al te goed dat ze een risico hebben genomen om met de auto te gaan rijden, wat had er wel niet kunnen gebeuren met een hete motor en een geknapte benzine slang en dat alleen om een lading spullen die afgevoerd moesten worden.
Gelukkig zat er een engeltje op hun schouder en is het goed afgelopen.
Wij zijn eerst weer naar het beach huis gereden om onze eigen laatste spullen daar af te zetten en vervolgens hebben we de auto bij het huis weer volgeladen om richting Mariet te rijden.
Onderweg hebben we de sleutels in de bus bij het verhuurbureau gedaan.
Bij Mariet hebben we de garage volgestouwd en nog wat gedronken. In de woonkamer was het flink warm, de airco is daar al enige tijd kapot dat gun je echt niemand met de temperaturen die hier nu heersen.
Nadat het gereedschap weer bij de buren is afgegeven rijden we langs de publix voor wat boodschappen en vervolgens naar het beach huis waar we eenmaal zittend voelen dat we moe zijn.
Ondanks de dreigende wolken besluiten we zwemkleding aan te trekken en een duik in zee te nemen. Na afloop blijkt het heel prettig om het zand en zeewater onder de buiten douche weg te wassen.
We koken snel iets in het beach huis, echt geen zin om de deur nog uit te gaan.

Maandagmorgen verdwijnt Kevin ondanks dat het niet echt zonnig is voor een paar uurtjes naar het strand. Bij Comcast de kabelboer wordt de internet/tv apparatuur ingeleverd. Telefonisch moeten we het abbo opzeggen.
Ik snap weer niet helemaal dat het inname mannetje dit ook niet direct kan regelen maar lach er maar weer om.

Tegen het middaguur rijd ik naar de Trapac terminal (naast de S. Dames Point Bridge) waar het schip vanmiddag geladen wordt. Vanaf de brug heb ik mooi uitzicht op de boot. Het haventerrein zelf kom ik natuurlijk niet op.
Een containerschip ziet er opeens heel anders uit als je weet dat ergens in een van die koekblikken iets van jou zit. Laten we maar hopen dat ze een beetje in het midden staan want als leek zou ik denken dat bij de eerste de beste storm een container gaat zwemmen.
Ondertussen begint het verschrikkelijk te regenen en dit zal de rest van de middag aanhouden.
Vooral omdat ik het zelf zo leuk vind een kaartje met het vaarschema van de boot
Car

5 opmerkingen:

 1. Oeps, gevaarlijk hoor, maar gelukkig goed gegaan. Nou de "spullenboel" is alvast onderweg.
  Geniet nog maar even van het strand.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, jullie zijn al aan jullie laatste week in Jax bezig!! Wat zijn die twee jaar omgevlogen hè? Heb nu pas tijd gehad om bij te lezen, waren te druk met vakantie vieren...bedankt voor je reacties ook!!
  Geloof best dat het allemaal wat emotioneel is, maar het hoort er bij.
  Een hele goede terugreis naar Nederland en heel veel succes met het ritme hier weer te vinden!!!!
  Bedankt dat ik heb mogen meegenieten van deze bijzondere ervaring voor jullie.

  Groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie laatste dagen in Jax, lijkt me best raar, ik wens jullie een hele goede terugreis en bedankt dat ik mee heb mogen genieten van al jullie belevenissen daar.Ik vond het heel leuk om door jullie verslagen en foto's een beetje sfeer te kunnen proeven van hoe het er in Amerika aan toe gaat.Het zal best wennen zijn als jullie weer thuis zijn. groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes en sterkte met het afscheid nemen van alles en iedereen daar. Goede reis terug naar Nederland en succes met de draad weer oppakken in ons kikkerlandje. Het went best snel vonden wij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. we hadden geluk ja en fijn om een man te hebben die dat gewoon even repareert toch !!! Ik heb een hele bliklading engeltjes denk ik wel eens en ik hoop dat ze nog lang niet op zijn xxx Mariet

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !