Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 14 juli 2012

The good Guys ?

En ik nog in het vorige blog vertellen dat we toch maar mooi klaar waren met een servicebeurt van $ 45.
Ondanks het perfecte service rapport, vertrouwde we het niet. Eerste werk deze zaterdagmorgen was een ritje naar Brakes 4 Less om ook de remmen van de T-Bird te laten controleren.
En wat blijkt: remschoenen, remcylinders moeten vervangen worden en de remschijven moeten worden afgedraaid.
Remschoenen bleven hangen en hadden al aardig wat schroeiplekken aangebracht. Op zich niet heel vreemd na 63000 miles maar wel na een perfect keuringsrapport waar je toch op denkt te kunnen vertrouwen.
Bij Mike Davidson de Ford dealer (ze noemen zichzelf the Good Guys) waar eerder deze week de beurt had plaatsgevonden mag je ivm veiligheid de garage niet betreden, nu kon Marcel gewoon met eigen ogen aanschouwen wat er mis was.
Beetje een tegenvaller en nu kunnen we energie gaan steken in het feit dat we ons belazerd voelen maar wat hebben we daar aan ? Plaats komende week wel een review op een review site :) De zoveelste slechte ervaring hier met een autodealer. Als we waren gebleven was dit echt de laatste keer geweest dat deze dealer ons had gezien.
Ik las toevallig vandaag in het blad van de AAA over de gratis uit te laten voeren 24 punten inspectie, had ik me eerder in moeten verdiepen.
Er zullen dus weer een paar dollars moeten gaan rollen komende week. We hebben nu eenmaal A gezegd en besloten om de auto's hier niet voor een habbekrats te verkopen dus op dan maar weer.
We schrappen het maar weer weg tegen die paar dagen dat we (ja ja ik weet het, vooral ik :)) nog van plan waren om op pad te gaan maar waar we eigenlijk niet meer zo'n zin in hebben.

Terwijl half Nederland verlangt naar zon en benen omhoog met een boekje op schoot ben ik er nu wel even klaar mee. Het stand en de hitte is hier net als 100 km noord of zuidwaarts ook ruimschoots aanwezig net als die lekkere restaurants dus blijven we nog maar even van ons eigen huis genieten. Op het moment dat je weet dat er een eind aan gaat komen bouw je af, zeg je mensen gedag en dan is het op een gegeven moment eigenlijk ook wel goed om af te ronden. Hoe goed we ook weten dat we na een paar weken Nederland het zonnetje en de ruimte en rust hier zullen missen en weten dat we er nog even volop van moeten genieten.
Eerst willen we nu terug en in Nederland de boel weer op de rit krijgen want al met al merk je toch dat we nu lopen te wachten totdat we over kunnen gaan tot verdere actie.
Het voelt een beetje als aan het eind van een vakantie als je denkt laten we maar alvast naar huis gaan dan kunnen we daar voordat we weer aan het werk gaan nog even de boel opruimen.

Ik loop ook al weer een paar dagen achter de Jeep dealer aan te jagen. In een rubber onderdeel van de top zit al een tijdje een gat en ook dit moest nog even opgelost en eventueel besteld worden.
Foto's opgestuurd naar de onderdelen afdeling, want hiervoor is een apart mannetje, geen reactie. Je hoeft de site van de dealer maar aan te klikken of er begint al een chat meneer tegen je te praten/schrijven met de vraag of hij je misschien kan helpen. Hij zou iemand laten bellen maar na een paar dagen nog geen reactie.
Vanmorgen maar naar de concurrent gereden die net even iets dichterbij zit. Bij de onderdelen balie bleek het onderdeel op voorraad en vervolgens door de onderdelen meneer doorgestuurd naar de service meneer die zou zorg moet dragen voor de afhandeling van de garantie claim. Zelf kwam hij er niet mee maar er was  weinig overtuiging nodig om hem aan zijn verstand te brengen dat dit gewoon onder de garantie valt.
Het lijkt er wel op dat je of je niet vriendelijk of een echte aandringer moet zijn wil je bij een dealer kunnen werken, de man was overduidelijk met zijn verkeerde been uit bed gestapt. Gerammel op zijn computer, nors gezicht en toen kregen we te horen dat we maar een afspraak moesten maken met het werkplaats mannetje om het onderdeel later deze week te laten plaatsen. Nu niet nodig hoor meneer, zelfs wij kunnen dit in twee minuten, dus hees hij zich uit zijn stoel en twee minuten later reden we weer richting huis met een nieuwe strip ter waarde van $100 welke inderdaad zo op de auto gemonteerd zat.
Ook weer van het lijstje.
We hebben een lijstje gemaakt met restaurants waar we de komende drie weken nog graag willen eten. Weet je wat we gaan onszelf trakteren. Vanavond gaan we tijdig naar Nippers. Kunnen we lekker buiten zitten en naar de muziek luisteren.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !