Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 28 juli 2012

Naar het beach house

Het leven van drie personen van twee jaar in vier koffers en twee flinke tassen proppen was vrijdag nog even een uitdaging. Flink geruimd en twee flinke kratten in de auto die donderdag naar de haven gaat en klaar waren we. Om heel eerlijk te zijn was vooral M. de gene die alles vakkundig heeft ingepakt. Ik werd wat zenuwachtig en emo van de situatie en was maar wat blij dat er s middags nog een afspraak stond bij de Apple store om de Ipad die in de gloeiend hete zon was uitgeslagen nog even om te ruilen. Marcel is veel beter in blik op oneindig en doorgaan.
Kevin maakte 's avonds nog een keer zijn lekkere spaghetti saus.
's Avonds was alles voorbereid zodat de meubels zaterdag afgevoerd konden worden en konden we samen op de bank naar de opening van de Olympische spelen kijken.

Om half zeven ging zaterdagmorgen de wekker om acht uur zouden de eerste spullen worden afgevoerd. Nog even snel een wasje in de machine en wij waren klaar. Eerste ophaler kwam pas om tien uur maar toch was binnen drie uur alles afgevoerd.
Inclusief de kakkerlakken. Toen het kingsize (logeerbed) werd afgevoerd zag ik dat tussen de onderste tijk die op de boxspring heeft gelegen een aantal flinke grote Kakkerlakken het loodje hadden gelegd. Brrrrrr wat was ik blij dat ik dit nu pas zag. Het zag er overigens niet naar uit dat ze er al lang woonde want ze waren nog geheel in takt.
Elke paar maanden kwam er iemand langs van de ongedierte bestrijding en er was ons verteld dat er een rondleiding in het huis zat waar gif in zat wat ongedierte buiten moest houden. Een enkele keer vonden we een kakkerlak meestal al flink suf van het gif. Gelukkig ben ik er niet bang van dus was ik altijd diegene die hem mocht vangen maar om ze nu in je bed te hebben. Brrrr.
Wat ben ik blij dat we onze eigen meubels indertijd niet verscheept hebben maar voor de oplossing van aanschaffen en afvoeren hebben gekozen. Dan waren die verschepelingen misschien wel in onze eigen spullen mee terug gegaan. Ook hebben we nog even met de gedachte gespeeld om het heerlijke bed naar Nederland te verschepen omdat Kevin nu zo gewend is aan zijn niet één persoons bed. Omdat het teveel gedoe was hebben we die gedachte laten varen en nu was ik maar wat blij.
Alles wat ingepakt is hebben we overigens afgewassen dus ik ga er vanuit dat er geen tropisch verrassing meelift naar Nederland maar voor de zekerheid zal alles thuis nog eens goed worden nagekeken. Ze houden niet van temperaturen beneden de 25 graden dus dat komt goed uit.
deze kan mooi komende week eens uitgetest wordenideaal een strand douche buiten

Enkele tientallen meters van het huisje is het strand

Om twee uur rij ik met Kevin voor de eerste keer naar het beach huis wat we voor deze laatste week hebben gehuurd. Niet met zn drieen opgepropt op een hotelkamer maar comfort.
Het huisje staat enkele tientallen meters van het strand van Jax Beach en is precies wat we nodig hebben, twee slaapkamers, een badkamer, knusse woonkamer en prive buiten met een stranddouche. Het is niet echt ingericht op koken maar dat is een hotel ook niet dus we redden onszelf wel komende week. Het is een jaar geleden gerenoveerd en ziet er keurig uit.

Als we de spullen binnen hebben halen we bij Pita Pit broodjes op en als we weer thuis komen is alles echt leeg.
Nog een ritje met twee auto's en we zijn over. Terwijl ik dit blogje schrijf is Marcel nog een keer terug om nog wat laatste rommel op te ruimen.
Morgenochtend komt Mariet met Martin en een flinke wagen om de laatste spullen af te voeren.

Car

2 opmerkingen:

 1. Goodbye US, Hello Holland!
  Geniet er nog maar even van!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ruud en Monique29 juli 2012 om 13:36

  Fijn dat alles volgens plan verloopt! We hopen dat deze laatste week ontspannen zal zijn en jullie deze bijzondere 2 jaar op een fijne manier af kunnen sluiten.

  Liefs,
  Ruud & Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !