Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 6 juni 2012

Anastasia State Park

Ja ja het gaat goed hier. De laatste twee weken is het vooral heel erg warm. De warmte wordt vergezeld door een hele hoge luchtvochtigheid. Er is de afgelopen twee weken meer regen gevallen dan in de rest van 2012.
Het was zelfs zo warm dat Marcel gisteren na het open rijden in zijn auto bij thuiskomst bevangen was door de hitte. Die auto zal de komende tijd dus weer dichtblijven.We zijn maar wat blij als er tegen de avond een fikse regenbui valt zodat de avonden doorgebracht kunnen worden in de porch want zelfs daar was het afgelopen week af en toe veel te warm om lekker te zitten.

Zaterdag zijn we naar de Riverside Arts Market gereden die gedurende de zomermaanden elke zaterdag plaatsvindt in het centum. Locale aanbieders van veelal handgemaakte kunst bieden hier hun waar aan, etenskraampjes produceren lekker luchtjes en onder de brug op het podium wordt er muziek gemaakt.

Voor de zaterdagavond stond er een avond boottochtje gepland met Jax Water Tours welk bedrijf onlangs bijna vanuit onze achtertuin is gestart.
Afgelopen week had ik gebeld. Ik had een afspraak gemaakt voor de tocht van next Saturday. Stom dus..... toen we zaterdagavond netjes op tijd verschenen werd weer duidelijk dat een klein woordje een misverstand op kan leveren. Ik had dus this of coming Saturday moeten zeggen want we stonden voor volgend weekend gepland.
Onverrichte zaken keerde we huiswaarts met een afspraak voor de volgende avond op zak.
Zo doe je wel lekker lang met je geplande tochtjes.
Tijdens deze avondtour hebben we geen dolfijnen of een manatees gezien. Het was voornamelijk gluren bij de buren die zodra je de Intercoastal Waterway op gaat in flinke huizen wonen.
mijn kanjer

De brug op Beach Blvd
Uitzicht op het haventje naast de brug bij Nippers
Maandag zijn we naar St. Augustine gereden. Omdat de termperatuur al flink was opgelopen (98 F) hebben we eerst Anastasia State Park aangedaan.
De trail door het bos was precies lang genoeg met deze hitte, de wandeling op het strand met onze voeten in het water was heel wat prettiger.
In de vloedlijn borrelt een bron met koud water omhoog. De strandwacht kan ons niet vertellen wat dit is.
In de namiddag doen we St. Augustine nog even aan. Bij het Flagner College bekijken we de ontvangsthal waar de namen van verschillende Spaanse steden te zien zijn

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !