Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 16 juni 2012

Weekje regelen

De eerste week zonder Kevin was stil maar wel heel erg productief.
Ik heb me afgelopen week flink kunnen vermaken met allerlei regelzaken rondom het aflopen van onze expat periode. De eerste opzeggingen zijn gedaan en daarnaast is afgelopen week alles opgeruimd wat niet langer nodig is en zijn de eerste afspraken gemaakt voor de laatste zaterdag om de boel hier leeg te krijgen.
Mooie kleurrijke mensen ontmoet, over elk van hen zou wel een blog te schrijven zijn.

De verscheping van de vervoermiddelen is zo goed als rond, het is alleen nog een kwestie van een definitieve klap op de uitverkoren offerte even.
Het enige wat ons nog tegenhoudt is de toegezegde brief van de douane/belastingdienst inzake de verhuisvergunning. Al weken worden er door de belastingambtenaar mondeling toezeggingen gedaan om de gemaakte afspraken op papier te zetten. Van nakoming is echter geen sprake.
Het enige wat er moet gebeuren is een schriftelijke bevestiging dat alles volledig is ingeleverd en waaruit blijkt dat we de dag na inschrijving in Nederland zoals afgesproken op het belastingkantoor de verhuisvergunning op kunnen halen. Al menige keer is deze brief mondeling toegezegd, de printer lijkt echter kapot op het belastingkantoor. Gaat het zo slecht in Nederland ?
Je zal net zien dat deze ambtenaar begin augustus op vakantie is, ziek is, of een nieuwe werkgever heeft gevonden en het dossier in haar la is beland. Staan onze spullen mooi in de haven en de teller van stalling loopt door.
Zelfs de klachtenbehandelaar waar officieel een klacht is neergelegd i.v.m. het niet nakomen van afspraken is al sinds de meivakantie aan het proberen om haar collega te bewegen om de toegezegde brief op de post te laten doen. Het is bijna niet te bevatten hoe dit in zijn werk gaat. Vanaf maandag beginnen we met dagelijks bellen want e.e.a. begint ondanks het feit dat we heel tijdig zijn begonnen nu toch wel te dringen en een tot zenuwen lijdende kwestie te worden.

Omdat de NL kentekens pas aangevraagd kunnen worden na keuring bij de RDW kan er niet door elke verzekeraar een premieopgave worden gedaan. Het is mogelijk om een eendagsverzekering af te sluiten zodat de auto's naar de RDW gereden kunnen worden of  een importverzekering die 15 dagen geldig is (prijzen variĆ«ren van euro 99 tot 150 per vervoermiddel) Ook is het mogelijk om bij een enkele verzekeraar een eendags verzekering af te sluiten. Mocht er dan echter een kink in de kabel komen tijdens de RDW keuring dan ontstaat een probleempje.
Reeds vorig jaar ben ik bij toeval in contact gekomen met Sjoerd Stel van Adviesverzekerd die zich de afgelopen weken enthousiast gestort heeft op het verzekeren van ons wagenpark. Met dank aan de in stand gehouden no claim verklaring heeft hij een keurige offerte af kunnen geven waar menige broker niet aan kan tippen. Vanaf het moment dat de boot aankomt in de haven is de boel gedekt op chassisnummer zodat  alles direct goed geregeld is en we geen gezeur hebben met een tijdelijke importverzekering.
Omdat de afgesloten expat verzekeringen lopend bij Ooms verzekeringen max drie maanden na terugkomst in Nederland aangehouden mogen worden heeft hij een mooi aanbod gedaan waarbij alles in een pakket wordt ondergebracht. Met het grote voordeel dat er geen wachttijd is t.a.v. de rechtsbijstandverzekering waarvan normaal wel sprake kan zijn bij overgang naar een andere verzekeraar.
Wat een verademing in de wijze van communiceren die Sjoert er op nahoud, snel en duidelijk,  hier kan de belastingambtenaar en menige Amerikaan nog iets van leren.

Kevin is bij de Haagse Hogeschool langs geweest en heeft daar zijn officiĆ«le overgang (transcript) van Jax University afgegeven. De cijfers zijn door de school ter beoordeling doorgestuurd naar het Nuffic en binnen 6 weken hopen we meer te weten of hij op basis van de twee jaar studie hier zal worden toegelaten. Blijft dus nog even spannend.

Bij TJ Max hebben we zaterdag de storecredit kaart die maar in mijn portemonnee bleef zitten te gelde gemaakt en twee nieuwe ook voor zakelijk gebruik geschikte koffers aangeschaft.
Op mijn United punten die lang niet voldoende bleken om ooit om een nieuwe vlucht te boeken heb ik me een nieuwe Ipod Touch besteld zodat M. voor zijn wordfeud spelletje mijn oude beestje kan blijven gebruiken. Het blijkt dat artikelen alleen naar een adres in de States kunnen worden gestuurd zodat de punten na terugkomst in Nederland alleen nog maar online gebruikt kunnen worden voor te dure vliegtickets of hotelovernachtingen.

Toen we vanmiddag door Neptune Beach reden zagen we dat de historisch kerk klaar stond om vervoerd te worden naar het Beach Museum in Jax Beach.
Gebeurd hier dus gewoon door een huis verhuizer. Misschien een ideetje voor hen onder ons die maar geen afscheid kunnen nemen van hun oude vertrouwde plekje ?

Niemand had de moeite genomen om de vlag binnen te halen :)
De afgelopen week was het te wisselvallig of veel te heet om buiten te zijn. Sinds vandaag zijn de temperaturen weer heerlijk en konden we weer genieten van het open rijden en buiten zitten onder de boom wat we dus meteen hebben waargenomen.
Petje is een paar dagen naar Key West geweest en kwam vertellen dat het haar zo speet dat ze voor haar buddy (M) geen Starbucks mok waarop Key West vermeld stond had weten te scoren. Een die we zelf onlangs vergeten waren. Hij wordt niet geleverd op Key West.
We gaan haar straks echt nog missen.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !