Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 26 juni 2012

Heel veel water

Ook het RTL4 nieuws gezien waarin verteld werd dat in Florida de afgelopen twee dagen even veel water is gevallen dan de hoeveelheid die in 1/3 van het jaar in Nederland valt ?
De schuldige is dit keer tropische storm Debby. Sinds 1851 is het nog niet voorgekomen dat er 4 tropische stormen Florida aandeden voor de datum van 1 juli.
Na een paar dagen in de Golf van Mexico te hebben rond gehangen heeft Debby toch besloten om rechtsaf te slaan en Florida dwars over te steken.
In het Westen van Jax staan wegen blank, daar waar normaal een auto rijd vaart nu een boot. Verschillende delen zijn geĆ«vacueerd. Van Mariet zagen we foto's dat het water in de garage staat en ook daar is de straat veranderd in een rivier.
Wij lijken dus weer te mazzelen met de ligging van ons huis en de mogelijkheden tot afvoer van het water. De pont achter het huis staat nog hoger dan twee weken geleden maar dat is dan ook alles. 
Kernan Blvd, twee straten ten westen van ons huis staat ook blank.
Ondertussen konden we vanavond toch gewoon de bbq in de porch aansteken. Blijft toch bijzonder met dit soort weer.
Het ergste lijkt momenteel voorbij, er wordt voorspelt dat we morgenochtend wakker worden met de zon en de temperatuur in de loop van de dag op zal lopen tot meer dan 40 graden. Dit zal vergezeld gaan met een hele hoge luchtvochtigheid. Binnenblijven dus.


Ik schrok vanavond toch wel even van al die auto's die je in het water zag drijven. Vanmiddag laat hebben we nl de T-Bird in het centrum van Jax afgeleverd.
7 jaar zon heeft de softtop doen verschieten en toen bleek dat de aansluiting van het achterraam niet goed aansloot waardoor er bij veel regen water in de auto zal lopen was de beslissing snel genomen. Hier staat de auto heel veel binnen maar in Natland zal dat straks toch in de zomer anders zijn.
Kappen zijn in de VS veel betaalbaarder dus zijn we de afgelopen weken op zoek gegaan naar de originele kleur top. Het werd een hele zoektocht waarbij zelfs de stoffenfabrikant in Duitsland is ingeschakeld.
Uiteindelijk bleek de kap volgens een plaatselijk bedrijf die we met een bezoek hebben vereerd niet meer in de originele kleur leverbaar, we stonden zelf bij het telefoongesprek wat de man voerde met de leverancier waarin verteld werd dat dit kwam omdat er te weinig auto's in deze kleur zijn gefabriceerd. Marcel was bijna om. Dan moest het maar een donkere kap worden.
Een enkele keer blijkt het toch wel fijn als je vrouw zeurt en vol blijft houden dat iets toch te realiseren moet zijn. En zo mocht ik eerst nog even verder zoeken en vond de juiste kap op internet en wel bij een ander bedrijf hier in Jax. 
Marcel reed langs en kreeg de toezegging dat de kap inderdaad geleverd kon worden en wel binnen twee weken. Twee werden drie weken en vandaag konden we tot onze opluchting zien dat de juiste kleur bij het bedrijf was gearriveerd. 
Ik heb de afgelopen weken nog een poging gedaan om de T-Bird in de VS voor een normaal bedrag te verkopen. Opeens bleken er heel veel mensen marine officier te zijn en een vader of broer te hebben die ze een auto cadeau wilde doen. Betalen was geen probleem,er kon direct  een cheque worden toegezonden waarna de auto door een vervoerder zou worden opgehaald. 
Gelukkig zijn we niet blond en hebben nu besloten dat hij definitief de container ingaat.

Sinds maandagmorgen hebben we na maanden toezeggingen van de zijde van de douane/belastingdienst ook eindelijk de brief dat de verhuisvergunning opgehaald kan worden de dag nadat we ons in hebben geschreven in de gemeente waar we weer gaan wonen. Begin februari zijn we met het traject begonnen en nu is iets wat zo eenvoudig is eindelijk rond. Ongelofelijk wat heeft een eenvoudig briefje een energie gekost om geschreven te krijgen. Tig keer bellen, vele toezeggingen en niets kwam er. En waarom ?? Compleet onduidelijk, gewoon een ambtenaar die haar werk niet deed.
Uiteindelijk heeft de klachtenbehandelaar er voor gezorgd dat de al maanden toegezegde brief er ook daadwerkelijk kwam. Weer iets van ons lijstje !


Het strand lag afgelopen week bezaaid met zeewier. Locals die gezellig het fenomeen met een stoel en een illegale fles wijn (je mag nl geen alcohol bij je hebben op het strand) aanschouwde vertelde dat ze dit zelden zagen. Wij hadden het hier ook nog nooit gezien.
Het stonk lekker
Kevin is maandagmiddag van Stanford/Orlando airport opgepikt. Hij heeft twee gezellige weken in Nederland gevierd en bracht afgelopen week het mooie nieuws dat hij na beoordeling door het Nuffic van zijn VS cijferlijsten alsnog is toegelaten tot de driejarige Engelstalige ICM opleiding aan de Haagse Hogeschool. We zijn superblij en opgelucht dat zijn University tijd hieraan heeft bijgedragen.
Komende week gaan we nog wat tijd en energie steken in het laten omschrijven van de hier gevolgde vakken.  Er is ons geadviseerd (dank je Marina van UStudy) om dit tesamen met het transcript en een mooie brochure van de school in te dienen bij de examencommissie om te laten beoordelen of er nog sprake kan zijn van studieduurverkorting.
Nee heb je, ja kan je krijgen.

Met Kevin zijn thuiskomst gaan we aan de laatste zes weken "samen" beginnen. We realiseren ons maar al te goed dat er binnenkort een eind komt aan een hele bijzondere periode in ons leven.

Car2 opmerkingen:

 1. Alweer hard gewerkt om alles in orde te krijgen voor de terugkeer naar Nederland dus! Hopelijk heb je nu zo goed als alle papieren-rompslomp achter de rug en kunnen jullie nog een paar weken genieten...en dat Debby de hielen maar licht, want hier zitten we allemaal niet op te wachten!!

  Tot over een paar weken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geregel allemaal zeg, dat valt nog niet mee. Gek hoor dat jullie avontuur straks voorbij is. Geniet van jullie laatste weken daar en sterkte gewenst met de verhuizing.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !