Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 12 juni 2012

Slechte communicatie van Arke en andere perikelen

De Rabo story is tot een goed eind gekomen. Omdat we een sterk vermoeden hadden dat er een broodje aap verhaal werd opgehangen en ergens een medewerkster had zitten slapen hebben we een verzoek bij de Rabobank neergelegd om de zaak uit te zoeken en ons te laten weten of en waar we geskimd waren.
Afgelopen week kregen we een telefoontje van onze contactpersoon bij de Rabo die ons vertelde dat we inderdaad niet geskimd waren.
De rede voor blokkering was het feit dat er kort achter elkaar met onze beider pasjes twee keer het maximale dagbedrag was opgenomen, iets wat regelmatig is gebeurd de afgelopen periode. De medewerkster heeft verzuimd om het juiste nummer te bellen en heeft ook niet in de aantekeningen of historie gekeken maar de passen direct geblokkeerd.
En wat blijkt. Een bank kan dan toch omdat ze zelf geen risico meer lopen de geblokkeerde passen alsnog deblokkeren. We konden dus met onmiddellijke ingang gewoon onze oude passen weer gebruiken. Opgelost.
Als goedmakertje werd er de volgende dag een bos bloemen bij mijn ouders bezorgt.
Moon en Ruud hebben de naam dat ze regen brengen, zo ook hier de afgelopen dagen. We hebben in de gehele periode dat we hier gewoond hebben nog nooit zoveel regen achter elkaar zien vallen.
Het water in de pont heeft nog nooit zo hoog gestaan.
Mede door de storm Beryl en de onophoudelijke regen ontdekte we in het begin van de week dat er water via de voorraadkast naar binnen kwam, het dak bleek ter plekke doorgerot te zijn. Al ruim een week eerder was er aan de verhuurder gemeld dat er singles van het dak waren gewaaid. Toen ook de eerste natte plek in de slaapkamer ontstond hebben we de eigenaar die in Hong Kong woont maar een email gestuurd.
De man was niet blij dat er zo slecht voor zijn eigendom werd gezorgt en na een boze mail van zijn kant trad er opeens van alles in werking. Vandaag hebben we een aantal uren van het geklop boven ons genoten en is het dak gemaakt.
Als het ons huis was geweest hadden we ook de reeds gescheurde singles vervangen. Hier is dit soort preventief onderhoud volgens de dakdekker niet gebruikelijk. We wachten gewoon op de volgende storm.

We hebben ons vooral bezig gehouden met rustig aan doen, wat shoppen en 's avonds thuis eten. Ook Taco Lu en the Cheese Cake Factory zijn aangedaan.

Sinds vorige week zaterdag staat het huis te huur op diverse website's. Al drie dagen zijn er verschillende mensen met of zonder makelaar over de vloer geweest die hebben aangegeven het huis te willen huren.
De makelaar vertelde ons dat hij de mensen natrekt en het stel met de beste creditscore en achtergrond krijgt het huis toegewezen.

Kevin vloog maandag samen met Moon en Ruud met Arkefly via Orlando/Sanford voor twee weken naar Nederland. Vrienden zien, sociaal bezig zijn met leeftijdgenoten en zijn studie regelen.
Toen dit bekend werd heb ik per email met Arke contact opgenomen om na te vragen hoe de bagageregeling precies in elkaar stak. Passagiers in de comfort class mogen bij Arke nl 35 kilo meenemen verdeeld over meerdere koffers die max 32 mogen wegen. Bijzondere bagage moet apart worden aangemeld.
Ik heb de schriftelijke bevestiging dat een stoel als hij als bijzondere bagage zou worden aangemeld (ondanks de afwijkende maat) binnen de bagagevrijdom zou vallen. Moon & Ruud werden door Arke aan de party Kevin gekoppeld en zo werd de totale hoeveelheid 105 kilo. De stoel werd aangemeld en gewicht werd gecommuniceerd.
Op verzoek van Arke werden toen de stoel was ingepakt ook nog even de definitieve maten doorgegeven. Achteraf blijkt nu dat grote bagage drie dagen voor vertrek moet zijn aangemeld. Dit was echter niet gecommuniceerd maar hier hebben we toevallig wel aan voldaan.
Maandagochtend een paar uur voor vertrek volgde er opeens een mailtje dat ik te laat zou zijn geweest met aanmelden (wat niet klopt) bellen, bellen, bellen. Maar goed dat het bellen naar Nederland via belkaart zo goedkoop is want het was ook wachten, wachten, wachten.
Na het verhaal vertelt te hebben ging de medewerkster na wat aandringen bellen met de bagageafhandeling en werd er bevestigd dat het voor 95 % accoord was dat de stoel binnen de bagagevrijdom meekon en inderdaad wel op tijd was aangemeld., schriftelijk kon dit niet bevestigd worden maar als ik voor 100% zekerheid wilde gaan moest ik maar na twee uur terugbellen.
Twee uur later werd er opeens gezegd dat de maten niet zouden zijn toegestaan en hij alleen mee kon tegen het overbagage tarief a 400 euro. Een heel andere rede van weigering dus.
We hebben besloten om de stoel in Jax te laten staan en snel nog wat extra kleding in een tas gestopt om toch nog gebruik te kunnen maken van de toegezegde 105 kilo. Jennyfer (heeft vorig jaar een tijdje in Jax gewoont) die toevallig op dezelfde dag terugreisde had toegezegd ook nog een aantal van haar kilo's beschikbaar te stellen (voor een extra tas). Haar hebben we onnodig stress bezorgt of er nog wel voldoende ruimte over was. Nu hadden we zelf opeens bagageruimte over.
Jammer van de meerkosten van de grotere auto die voor een dag was gehuurd om van Jax naar Orlando te komen.
Een klacht zit sinds gisteren bij Arke in de mailbox. We zien wel wat dit brengt.
Op het vliegveld bleek later die maandagmiddag dat ze ook niet als gezamenlijk gezelschap stonden aangemeld en de gereserveerde stoelen waarvoor extra was betaald ook gecancelled waren. Kevin heeft alleen rijen achter Moon & Ruud gezeten.
Zeker rekening houdend met de lange wachttijden, de overstap op Miami en deze slechte service voor ons dus als het niet nodig is geen Arke meer.

Wat betreft het huren van een auto heb ik nog wel een leuke tip. Als je een auto huurt met het gold pakket (in dit geval via www.alamo.nl maar meerdere autoverhuurbedrijven leveren dit pakket) dan is dit inclusief een volle tank benzine. De auto mag leeg worden ingeleverd.
De meerkosten voor het goldpakket zijn echter zo gering dan de kosten van de autohuur voor een dag bijna de kosten van een volle tank vertegenwoordigen.
Omgerekend in euro's hadden Moon en Ruud nu voor een dag een 7 persoons auto inclusief een volle tank benzine, 2 bestuurders en alle verzekeringen voor 56 euro. Moet je eens in Nederland proberen :)
Voor het voetbal zijn de Nederlandse vlaggen weer eens uit de kast gekomen. Zou toch jammer zijn als ik ze morgen alweer op kan ruimen.
Ruud kan niet koken maar wel lekker bakken

De komende dagen gaan wij hier eerst weer eens even naar onze eigen stemmen luisteren. Na bijna 6 weken bezoek is dat ook wel weer eens even lekker.
Het aftellen is nu Kevin twee weken weg is echt begonnen. Nog acht weken Jax. Zeven in dit huis en een week aan het strand.

Car
3 opmerkingen:

 1. De tijd is omgevlogen he? Niet te geloven, ik kan me jullie voorbereidingen nog goed herinneren en nu komt het einde van een heerlijke twee jaar al om de hoek kijken. Jullie gevolgd hebbende, lijkt het me een geweldige tijd te zijn geweest? Geen spijt van? Hoe voelt het nu om weer terug naar Nederland te komen?

  Bedankt voor het mogen meegenieten!! (We vertrekken zelf over een dikke twee weken voor 4 weken naar Florida, zal proberen je te blijven volgen!)

  Nog heel veel plezier in Jax!!

  Groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal een drukke tijd nog worden als het echt zover is om weer terug te keren naar Nederland.
  Ik hoop dat die vlag kan blijven hangen na vandaag.......
  Grtz.yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een gedoe om alles te regelen en dan weer opnieuw te moeten regelen, ik moet er nog niet aan denken als het zover is om mijn rijbewijs voor Nederland te vernieuwen en als ik mijn AOW en pensioentjes krijg maar gelukkig heb ik hulp daarmee. Ben al veel te vroeg aan het aftellen voor december voor mijn twee weken Limburg, hoop je snel te zien, laat maar weten, ik krijg de komende week te horen wat mijn vrije dag voor juli is maar nu nog 3 friday's vrij voor juni....Mariet

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !