Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 3 mei 2011

Zus in de VS

Dinsdagmiddag komen Wim & Mir en de kids vanuit New York aan in Jax.
Het voordeel van het vliegveld van Jax is dat je snel nadat je geland bent al buiten staat. Als we de bagagehal in komen lopen blijken ze die dan ook al opgehaald te hebben en is de huurauto al bijna geregeld. De kinderen gaan achter in de Jeep en dan op naar ons huis.
Thuisgekomen gaan Wim en M. even een rondje met de Thunderbird gassen. Als de heren thuis komen mogen ze een volgend klusje opknappen. Jenn heeft gebeld of ze de nacht bij ons door kan brengen en die moet even opgehaald worden. Ik rij naar de Sport Academy om een luchtbed en slaapzak op te halen.
Woensdagmorgen doen we het eerst even rustig. Als K. eindelijk uit bed is vertrekken we richting St. Augustine. Dit keer brengen we een bezoek aan de Alligator Farm. Een erg leuk alternatief voor het centrum van St. Augustine wat we aan het eind van de dag ook nog even bezoeken.

Noordelijker van Florida richten de tornado's op dat moment erg veel schade aan, wij merken alleen iets van een dreigende bui die later in de avond naar beneden klettert.
Donderdag bezoeken we een aantal grotere zaken die wij al zo normaal beginnen te vinden maar natuurlijk gewoon mega groot blijven. De kinderen en Wim testen de sleutel van het zwembad wat bij onze cummunitie behoort en plenzen in het zwembad waar verder geen mens is. Onlangs is het zwembad voor het seizoen geopend en voorzien van kleurige nieuwe ligbedden en stoelen, een stuk gezelliger dan de rommel die er eind vorig jaar stond.
Vrijdag staat de laatste lancering van de Space shuttle Endeavour gepland. Tegen het middaguur rijden we richting Cape Canaveral om van dichterbij de lancering mee te kunnen maken.
Als we van de snelweg afdraaien rijden er verdacht veel mensen de verkeerde kant op. Als we stoppen horen we dat de lancering wegens een technisch mankement is afgeblazen. Een beetje teleurgesteld rijden we naar het van buren in Nederland gehuurde huis in Orlando wat gelegen is op Regal Palms in Davenport een gehucht wat ten zuid westen van Orlando ligt.
De omgeving is hier vrij kaal en hier en daar zijn er woonwijken met smakeloze identieke huizen met zwembaden herrezen in de vlakte.
Ons huis voor deze week blijkt een recent nieuw ingericht condoachtig huis te zijn met vier slaapkamers en drie badkamers. Een zwembad met wildwaterstroom en glijbaan maakt onderdeel uit van het complex, voor de kinderen erg leuk. De buitenomgeving doet mij echter denken aan Tjechie, een betonnen platje achter het huis waar je niet voor de gezelligheid een tijdje buiten gaat zitten en slecht onderhouden gras met een paar zielige bomen er op. Jammer een paar mooie palmen en beter groen onderhoud kunnen het geheel een geheel ander gezicht geven. Ondanks het ontbreken daar van een aantrekkelijk zwembad doet het ons weer erg blij zijn met ons eigen huis in Jax.
Zaterdag brengen we door aan het zwembad en rijden later in de middag naar de Florida Mall waar we bij Ruby Thuesday eten.
De lancering van de Endeavour lijkt verder vooruit geschoven te gaan worden. Zondag besluiten we dan ook om nogmaals naar Cape Canaveral te rijden om Kennedy Space Center te bezoeken.
Erg interessant en zeker een bezoek waard. Tijdens de KSC tour waarmee je met een bus naar twee plaatsen op het terrein word vervoerd komen we op 1 1/2 mijl van het lanceerplatform te staan waar de shuttle gereed staat.


  De Endaevour staat klaar voor lancering
Maandagmorgen zijn we al weer vroeg uit de veren. Op internet lezen we dat Osama Bin Laden gepakt is, op de radio horen we de speech van Obama en krijgen bijna een nationalistisch gevoel.
Universal Studio's staat op het programma. We boffen vandaag, het is gezellig rustig in het park, van wachtrijen kan je echt niet spreken. Als een attractie leuk blijkt te zijn kan hij direct nog een keer gedaan worden. Orginele Thunderbird
Om vijf uur verlaten we voldaan het park om bij Nascar Sports Grille op de City Walk te gaan eten. Een goede keuze. In de VS is het gebruikelijk om zelf 10 tot 15% tip bij de rekening op te tellen, wat als de service niet goed is natuurlijk eerder niet dan wel gedaan word. Nascar neemt het risico niet en eigent zich zelf op de rekening al 18 % tip toe.

Car

2 opmerkingen:

  1. We zijn weer op de hoogte.Net alles gelezen.
    ma en pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je zus met aanhang op visite is. Geniet van de tijd dat ze er zijn. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !