Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 11 mei 2011

Hey Marcel

Hij was net weer op de tv, echter nog steeds niet met jullie gedeeld, Marcel zijn commercial:
Na een week weggeweest te zijn moest de koelkast aangevuld worden maar de zin om boodschappen te gaan doen ontbrak, een beetje lummelen na de uithuizige week paste beter bij deze moederdag.
Marcel heeft de Love bugs van de voorzijde van de auto gewassen. Van verschillende kanten hadden we al berichten over de plaag die deze beesten kunnen veroorzaken gelezen maar in Jax hadden we ze nog niet gesignaleerd.
In de omgeving van Orlando waren ze echter volop aanwezig. Deze beesten verplaatsen zich tesamen en zijn druk in deze periode van het jaar en aan het eind van de zomer met hun voortplanting. Als ze te pletter slaan op de auto komen hier witte platsen op, de eieren spatten uiteen en kunnen als ze te lang blijven zitten vlekken veroorzaken op de lak.
Moederdag heeft zo ook z'n voordelen. s'Avonds werd er een moederdagconcert gegeven door het Jax philharmonisch orkest, pop at the beach op het podium bij Jax beach.
Ik had wel zin om een kijkje te gaan nemen en ondanks het feit dat de heren na een week van huis af geweest te zijn liever thuis bleven gingen ze zonder commentaar met me mee.
Voorafgaand zijn we eerst een hapje gaan eten bij Ragtime op Atlantic beach, keuken: erg spicy.
Kevin heeft zijn schoolsemester afgerond en officieel is zijn vakantie nu tm eind augustus ingegaan. Voor dit semester heeft hij de maximale 15 punten behaald, de gevolgde verplichtte Engelse klas bleek achteraf geen credits op te leveren. Om zijn visum in stand te houden moet hij 12 punten per semester halen dus we kunnen trots op hem zijn. Een filosofie klas in het Engels afsluiten met een A+ zou ik hem niet na doen.
Jammer genoeg is hij door zijn studentenvisum niet gerechtigd om een zomerbaantje te zoeken. Om toch wat omhanden te hebben volgt hij de komende 6 weken, 2 dagdelen per week, een intensieve Engelse zomerklas die ook noodzakelijk is om bepaalde vakken in het volgende semester te mogen volgen.

Regilio, mocht iemand hem kennen dan vernemen wij graag waar deze persoon zich momenteel ophoud. Zeer regelmatig worden we door allerlei schuldeisers gebeld voor deze wanbetaler die ooit in het bezit was van ons telefoonnummer. Het bel mij niet register is al aangeschreven en menige email is verzonden naar bedrijven die ons bellen, het houd echter maar niet op. Ik ben bang dat we nog maanden last zullen hebben van dit heerschap en zijn uistaande schuld.

Ondertussen woed er sinds een aantal dagen een flinke brand in Okefenokee het natuurpark waar we onlangs nog een bezoek aan brachten. Momenteel is een vierde van het park al afgebrand, 150 vierkante miles. Doodzonde, je hoort het hier zo vaak dat hele stukken natuur door de droogte afbranden. Vooral de noordelijke delen en westzijde van Jax hebben last van de rook. Wij lijken met wind vanuit zee net goed te zitten en merken er niet al te veel van. Normaliter bid ik niet zo om regen maar wil het vuur doven dan zal er eerst een fixe bui moeten vallen. Qua veiligheid hoeven we ons geen zorgen te maken er zit flink wat water tussen ons en de woekerende brand.
Het verhuurkantoor is ook maar weer eens met een bezoek vereerd. Naar zo lijkt schrikken ze nog steeds van de directe benadering. Door verschillende personen zijn we er de afgelopen weken op aangesproken dat het gras aan het doodgaan is. Menig bedrijf belt verlegen om werk aan om te vertellen dat zij de tuin veel beter kunnen onderhouden.
Maar.... Als het sproeisysteem niet op alle plaatsen werkt zal je dat toch eerst moeten maken.
Het verhuurkantoor heeft wederom aangegeven dat ze een verzoek bij de huisbaas hebben neergelegd, zelf mogen ze niet beslissen of er gehandeld mag worden. Ons even informeren over de stand van zaken is hier echter niet gebruikelijk, de medewerkster liep wederom rood aan toen M. haar vertelde dat dat niet echt netjes is. Ze wist te vertellen dat de tuinman die langs was geweest (welke had aangegeven dat de heggen zo keurig onderhouden waren en de huurder zelfs planten had bijgeplaatst) had aangegeven dat er waarschijnlijk een pesticide in het gras zit.
Beetje vreemd zoals ook op onderstaande foto te zien is weten ze dan wel heel goed waar het terein van de buren begint want vanaf daar is het gras weer netjes groen.
Een onbekend beest is bezig geweest om de Agapanthus knoppen af te knauwen om de volgende nacht vervolgens de planten uit de grond te komen rukken. Volgens de tuinman moet het bedrijf wat door de verhuurder ingehuurd is om de pestcontrol te verzorgen hiervoor worden ingeschakeld. Het is doorgegeven aan het verhuurkantoor, ik ben echter bang dat er weinig zal gebeuren. Ach het zijn maar planten zullen we maar denken, dan maar geen bloemen. In Nederland zullen ze vast binnenkort in de tuin prachtig staan te bloeien.
Car

3 opmerkingen:

 1. Zo, wat had je weer veel te vertellen! Wat zielig voor al die alligators! En zo zonde van dat mooie natuurgebied!
  Er is hier vlakbij ook een aardbeving geweest, we hebben er niks van gemerkt. Morgen gaan we naar Benitachell!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dat een prachtige dood or what? Samen te pletter slaan while doing the lovething!!
  Ik teken er voor hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de commercials doen het hier ook nog steeds goed, de "TWO-NINGHTY -EIGHT"komt hier nog geregeld voorbij en ook de moeder die ZOOOOO trots is op haar studerende zoon omdat hij ontbijt bij MAc-Donalds vindt Luc nog heel prachtig! Gekke mensen die Amerikanen!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !