Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 16 mei 2011

Lancering Endaevour

Om iets voor negen uur vanochtend stond dan eindelijk de lancering van de Endaevour gepland. Om half negen ben ik naar Jax beach gereden om daar vanaf het strand te kunnen kijken.
Het was gezellig druk, mensen zaten op stoeltjes met hun neus richting het zuid oosten en de hogere bruggen die van de weg naar het strand lopen stonden aardig vol. Ook de pier, die normaal gebruikt wordt om te vissen, was druk bevolkt.
Achteraf was het meer de sfeer en het gevoel van ik was daar en ben niet weer voor de tv blijven hangen. Het zicht was vrij beperkt, de afstand tot de lanceerplaats is tenslotte toch 156 mile en daarbij was het ook nog eens heiig.
Voordat ik er erg in had zag je een witte streep die zich van het land afkeerde, daar ging hij.
M en K hadden gelukkig voor de deur ook een glimp op kunnen vangen.
je moet goed kijken om een witte streep te zien

Zus maakte het thuis voor de buis ook "live mee"

Na heel wat uurtjes zweten heb ik de laptop weer van software weten te voorzien, daar was wel een complete schone installatie voor nodig. Wel zo fijn dat ik geen bedrijf nodig heb gehad want zo is de Nederlandse versie behouden. De rest van de dag gebruik ik om om de zoveel tijd een programma terug te plaatsen zodat hij langzaam weer opgebouwd wordt. Het grote voordeel van het plat gaan van de machine is dat skype weer zonder problemen werkt, kan mijn pa weer gewoon 's avonds skypen, de afgelopen weken haperde hij flink. We zijn echter wel onze administratie kwijt, die zal gereconstrueerd moeten worden met een backup van maanden terug die nog in Nederland ligt. Eigen bult dikke schuld moet je maar regelmatig de boel veilig stellen.

Eind van de middag kwam dan toch nog een dakdekker langs. De man bekeek het dak eens en constateerde dat inderdaad de dakbedekking los hangt en dat er nog een aantal plekken op het dak aangepakt moeten worden. "Hmm dit gaat zodra het gaat regenen lekkage opleveren en de bomen voor het huis moeten ook hoognodig gesnoeid worden die kunnen ook schade aan het dak veroorzaken". Vertelt u het de verhuurder meneer, dit laatste proberen wij zelf ook al sinds november duidelijk te maken. Er gebeurd echter niets.
Tot onze verbazing ging hij niet over tot handelen of afdekken, hij moest eerst de verhuurder op de hoogte  brengen en we zouden nog wel horen. Zonder definitieve opdracht geen arbeid. Hierop reed hij weer weg.
Ik ben benieuwd of hij morgen terug komt, gelukkig zien de weersvooruitzichten er goed uit.

Car

1 opmerking:

  1. Balen van de compuut en de dakdekker... Dat schiet niet echt op zo.

    Groetjes Petra NC

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !