Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 29 mei 2010

Cijferlijst en een eerste indruk

Tjeetje, het is maar goed dat ik mij helemaal op de move kan concentreren. Ik heb er momenteel bijna een part-time baan aan J
Afgelopen week heeft in het teken gestaan van het bij elkaar vergaren van formulieren voor de aanmelding van Kevin bij Florida State College.
De huidige cijferlijst van zijn eerste jaar bij InHolland moet door Josef Silney in Miami beoordeeld worden om te bekijken hoeveel reeds behaalde studiepunten hij in kan brengen in de nieuwe opleiding. Hiervoor moet o.a. een engelstalige cijferlijst op officieel Inholland briefpapier worden opgeleverd. Dit bleek echter voor Inholland dat pretendeert een internationale school te zijn een probleem.
Dinsdagmiddag had ik een afspraak met de mentor van de school om te bespreken wat we nu moesten doen om de juiste informatie bij de juiste persoon boven water te krijgen. Via via na een zoektocht door het grote gebouw kwam ik uiteindelijk terecht bij dames die voor de examencommissie werken. De reeds vertaalde cijferlijst zou pas na 1 juni gewaarmerkt kunnen worden omdat dan de examencommissie pas weer bij elkaar kwam. Een engelstalige beschrijving van de vakken konden zij echter wel donderdag opleveren.
Vervolgens bleek de verstrekte informatie wederom niet te kloppen en werd mij medegedeeld dat Inholland het bij deze beschrijving ging laten en de engelstalige cijferlijst niet op zou leveren.
Gelukkig stond Marina van Ustudy direct klaar om iemand vanuit haar netwerk in te schakelen om de cijferlijst officieel te laten vertalen zodat de stukken alsnog begin volgende week naar Amerika verstuurd kunnen worden. Ook is, op een enkel formulier wat nog getekend moet worden door de werkgever, de inschrijving voor de school rond. Deze papieren zullen komende week door Marina in de US gepost worden.
Nu dus afwachten op de reactie's en de aanvraag die de school gaat verzorgen t.b.v. Kevin zijn eigen visum. Het voordeel van een eigen visum is dat hij niet afhankelijk is van het voor Marcel afgegeven visum om zijn opleiding af te maken.
De juiste visa aanvraag voor Marcel (en ik als aanhang) is afgelopen week gelukkig ook opgestart en ligt nu bij een Amerikaanse advocaat.
Fijn om te weten dat er nu ook op dat front actie is ondernomen.

En dan is het weekend wat Marcel gebruikt om een indruk te krijgen van Jax. Zaterdagavond bereiken ons de eerste foto's die een indruk geven van plekken waar vooral de heren de komende twee jaar regelmatig zullen komen.
het kantoor
College
Kevin zijn favoriete kledingzaak is ook gesignaleerd in een grote shoppingmall
De eerste collegiale bestelling kan worden afgeleverd
CarGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !