Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 28 mei 2010

Teken van leven vanuit Jax


Hoi allemaal,

Ja, toch wel iets anders weggegaan dan dat ik mij voorgesteld had. Een acute jicht aanval is echt geen pretje en dat in combinatie met een reis van een slordige 14 uur…. Maar ik ben heelhuids aangekomen.
De reis op zich was wel aardig en uiteindelijk kom ik gesloopt aan bij het hotel. Mooi hotel dat Marriot en een heerlijk kingsize bed met 6 kussens, maar goed dat ik alleen ben.
Voordeel van tijdzones is dat in dit geval je extra tijd hebt en een beetje normaal ( hinkend ) op kantoor aankomt, moet je toch niet aan denken dat je als een dweil binnenkomt de eerste dag.
De mensen zijn super vriendelijk en ik heb het geluk dat er iemand van “ons”  aanwezig is die ik van een voorgaand project ken.
Wel even wennen hoor, de beveiliging is zeer strikt. Je meld je aan de balie, krijgt een Visitor pas met een sticker die na 12 uur vervaagd en dan wordt er gebeld zodat je opgehaald kan worden. Het toilet, de koffie en het water mag je alleen doen, de rest moet met een escort. Met name als je naar de kantine gaat voor de lunch is het vreemd dat er iemand op je zit te wachten tot je bestelling en betaling klaar is. Om deze reden wordt er in de vergaderruimte gegeten die voor ons gereserveerd is.
Ik heb geen auto geregeld omdat niet duidelijk is hoelang mijn verblijf hier zal duren dus alles met de taxi. Ik ontmoet taxichaufeusse Ginny, een uiterst vriendelijke dame die de tien minuten die de rit duurt probeert een record aantal onderwerpen de revue te laten passeren. Een welkome afwisseling van de rust op het kantoor en in het hotel dus ik twijfel geen moment als ze mij haar rechtstreekse nummer geeft. Zolang ik geen huurauto heb bel ik haar en ze staat ruim voor de afgesproken tijd te wachten.
Als uiteindelijk groen licht komt en mijn verblijf verlengd wordt tot vrijdag 4 juni bestel ik een huurauto en neem afscheid van Ginny. Wie ooit naar Jax komt en een taxi wil die en efficient en gezellig is, laat maar weten.
Toegang tot de benodigde data gaat moeizaam, ik mag wel alles zien maar rechtstreekse toegang via de computer of zelfs printjes zijn uitgesloten. Nog eventjes en dan is de Deal rond en er “gewoon" gewerkt worden. Vanmiddag nog een meeting en dan zit het erop voor deze week.
Het weekeinde staat voor de deur en mede omdat het maandag Memorial Day is heerst er een aparte sfeer op kantoor. Deze feestdag is een belangrijke heb ik inmiddels begrepen. Het is “ traditioneel” een dag waarop gezinnen bij elkaar komen en gaan BBQ en, de scholen zijn of net klaar of lopen nu snel af en dus wordt eigenlijk het begin van de zomer gevierd. Het weer is werkelijk voortreffelijk, ver boven de 30 graden en alhoewel de vooruitzichten niet zo mooi zijn ga ik gewoon voor een zonning weekend wat ik gebruik om een beetje de omgeving te verkennen.
Ik hoop dat jullie ook heerlijk weer hebben.

groetjes Marcel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !