Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 5 juni 2010

Marcel (nog) niet naar huis en Kevin is toegelaten

Zaterdagdagmorgen, alleen met een kop koffie voor me, niet zoals gepland aan de andere zijde van de tafel Marcel die ondanks het skypen van de afgelopen dagen zijn verhalen aan het spuien is.
Net voor vertrek gisterenmiddag werd er op de airport omgeroepen dat de vlucht gecancelled was onder het mom van slecht weer in Washington. Of dat klopt weten we niet, van een medeblogster begreep ik enige tijd later dat het prima weer was in de omgeving van Washington.
Marcel heeft zijn koffer terug weten te krijgen en is vervolgens neergestreken in een hotel bij de airport. Als het goed is vertrekt zijn vliegtuig nu vanmiddag zodat hij morgenochtend nog net op thuis zal zijn om Bart op Zondag live te horen.
Op maandag 14 juni na hopelijk een gaaf reĆ¼niefeest vliegt hij dan weer voor een periode van minimaal 14 dagen naar Jax terug.
In deze tussen liggende week hopen we dat we nog e.e.a. samen kunnen regelen want de geplande overname in de US was afgelopen week een feit. Dat wat wij dachten dat een opstakel zou kunnen zijn is getakkelt, nu nog de Visa en andere af te handelen zaken regelen.
Op het gebied van in te vullen papieren door derden zit er echter weinig schot in de zaak en ik druk het erg netjes uit als ik zeg dat ik er onderhand van begin te balen want het kan ook anders. Dit veroorzaakt onnodige stress en mensen die mij goed kennen weten dat mij dit niet goed doet.

Gistermiddag kregen we het nieuws dat Kevin aangenomen is bij Florida State College.
Kevin, welcome to the Florida State College at Jacksonville Family:

We take great pleasure to inform you of your acceptance to Florida State College at Jacksonville as an International Student for Fall 2010 which begins on August 30, 2010. Your I-20 and official Acceptance Letter will be mailed in the next 2-3 business days please allow 2 weeks for delivery outside of the United States.
De formulieren voor Kevin zijn studenten visum zijn dus onderweg naar Nederland en komende week moeten we een afspraak maken bij het consulaat in Amsterdam voor een gesprek waarvoor ook weer een hele batterij aan formulieren moeten worden ingevuld, ook moeten er pasfoto's komen volgens Amerikaanse maatstaven. Gelukkig is zijn paspoort nog de gehele periode geldig dus dat hoeft niet vernieuwd te worden. Het gesprek bij het consulaat moet zo snel mogelijk gepland worden want de wachttijd bij het consulaat kan oplopen tot een maand.
Uit het mailtje bleek ook dat Kevin een maand voor aanvang van zijn studie de VS binnen mag en dat er verwacht word dat hij minimaal twee weken van te voren inpland voor college advisering, andere formaliteiten en testen die hij ter plekke nog moet doen. (nu mogen we gaan verzinnen hoe we zijn geboekte vakantie in Barcelona van 19 t/m 26 augustus aan gaan vliegen)
Komende week zullen we moeten beslissen of we voorop lopend op onze eigen visum aanvraag voor Kevin bij het consulaat een afspraak gaan maken. Eigenlijk had ik gehoopt dat we maar een ritje naar het consulaat hadden moeten plannen.

Het is weekend en prachtig weer hier, Kevin is werken, ik ga boodschappen doen met mijn ma. Mijn ouders zijn gisteren met voedselvergiftiging teruggekomen van vakantie. Vreemd toch om te bedenken dat even naar je ouders binnenkort een tijdje niet meer mogelijk is.

Car

1 opmerking:

 1. Hoi nicht,

  Even bijgelezen...
  Wat een verhaal!

  En je ouders, wens ze maar heel veel beterschap, wat een ellende! Voedselvergiftiging ben je goed ziek van!!!

  Elia xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !