Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 18 mei 2010

De aanmelding voor de school van Kevin is in gang gezet

Kevin moet een keuze maken welke studie hij zou willen volgen in de VS. Omdat hij niet uit huis wil gaan wonen is zijn keuze beperkt tot de stad en nabije omgeving van Jacksonville zelf. (anders zou hij tenslotte ook in NL kunnen blijven)
Enige weken geleden hebben we een afspraak gemaakt met een adviesbureau voor studie in de VS UStudy. Tijdens dit gesprek is ons uitgelegd hoe het schoolsysteem in de VS werkt. Nu dit werkt heel anders dan in Nederland.
Een Havo diploma hier in NL is voor iedereen gelijk. Als je in de VS naar University gaat kom je van een schoolsysteem af waarbij o.a. het niveau van de school bepaald welk niveau jij hebt behaald. De eerste twee jaar op een University zijn daarom ook grotendeels algemeen vormend.
Een van de keuze's zou kunnen zijn een aantal klassen te volgen op Jacksonville University, hier zou hij echter in de twee jaar dat we in Florida blijven niets af kunnen ronden omdat dit een vier jarige studie betreft. Daarnaast krijgt hij daar te maken met de veelal algemeen vormende vakken.
Aangezien hij hier al met een beroepsvormende HBO opleiding bezig is had hij daar geen zin in.
Hij heeft nu voor de andere optie gekozen een tweejarige opleiding aan een community college Florida State College.
Hij wil hier een accociate degree halen in Hospitality and Tourism Management wat ook redelijk aansluit bij zijn huidige opleiding die hij hier af moet breken.
Onlangs zijn we op een zaterdag naar Arnhem gereden i.v.m. het afleggen van de Toefl test, deze is om zijn Engelse vaardigheden te testen.  Uitslag over uiterlijk vier weken.
UStudy heeft opdracht gekregen om ons te begeleiden bij het aanmelden op het college en momenteel zijn we druk bezig om alle formulieren in te vullen, cheque's te regelen en cijferlijsten voor de transfer van Inholland naar de nieuwe studie boven water te krijgen. Met welk visum Kevin naar de VS gaat zal ook de komende weken duidelijk moeten worden, voorlopig hebben we nog heel wat vragen die door iemand beantwoord zullen moeten worden.
Wat betreft de medewerking van Inholland kan ik kort zijn, er is totaal geen medewerking. Cijferlijsten voor de transfer die na eindeloos bellen en mailen zijn toegezegd worden maar niet afgegeven.
Vanmiddag heeft Kevin er eindelijk na lang wachten en aandringen een gekregen. De twee overig benodigde exemplaren mag hij donderdag op komen halen. Waarschijnlijk is hij de eerste student die zijn studie onderbreekt voor een studie in Amerika.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !