Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 16 januari 2012

Puddingbroodjes

Er is niet veel bijzonders gebeurd. Vanaf zondag werkte het niet meer om m.v.b. een paracetamol op de been te blijven. Het griep/hoestvirus had me na ruim twee weken alsnog plat. Veel slapen en bankhangen was het devies.
Vrijdag zou ik met Mariet naar het Nederlands consulaat in Orlando gaan om voor haar een nieuw paspoort aan te vragen, gelukkig kon zij dit nog een week verzetten want het was op dat moment al een hele onderneming om even mee te gaan naar een winkel.

Woensdag begon voor Kevin het laatste semester. Hij heeft zich weer ingeschreven voor het maximale aantal vakken (6) verdeeld over vijf dagen van de week.
Nu we weten wat we weten zou ik expats die nog voor de keuze staan altijd adviseren om kinderen mee te laten liften op het visum van hun ouders. Een baan zoeken blijft dan ook voor hen tot de mogelijkheden behoren.
Wij hebben er bij ons vertrek voor gekozen om een eigen studentenvisum voor hem aan te vragen zodat hij ook na zijn 21e indien gewenst zonder ons zijn studie in de VS af zou kunnen maken. Hierdoor mag hij echter niet werken (op enkele zakgeld verschaffende campus baantjes na)
Mocht het achteraf nodig blijken dan had een studentenvisum altijd nog in een later stadium aangevraagd kunnen worden. Dit laatste semester loopt tot begin mei en daarna valt weer het grote vakantiegat totdat begin september het nieuwe studiejaar in Nederland begint.

Marcel is zondagmiddag via Houston naar Austin (Texas) gevlogen waar hij komende week aan het werk zal zijn.
Na heel veel zoekwerk hebben we afgelopen week ook zijn tickets voor zijn trip eind februari/begin maart naar Argentinië en Brazilië weten te boeken.
Ondanks dat we in dezelfde tijdzone leven blijkt het vanaf hier heel wat omslachtiger en duurder om daar te komen dan vanuit Nederland. Het zal hem 24 uur gaan kosten om op de plaats van bestemming te gaan komen, alleen op deze wijze bleef het ticket binnen het gestelde budget. Je moet wat over hebben voor het feit dat je nog graag een vrij tussenliggend weekend in Buenos Aires door wil brengen.
Zondagmiddag heb ik puddingbroodjes gebakken. Verse gist heb ik hier nog niet gevonden dus had ik in eerste instantie ActiveDry yeast gebruikt. Rijzen deed het brood echter niet. Nu bleek dat ik deze gist eerst voor had moeten laten rijzen in vloeistof wat na een test echter ook niet werkte.
Hierop ben ik in de auto gestapt naar de FoodLion die op enkele minuten rijafstand van ons huis zit. Nog wel want m.i.v. woensdag wordt daar (met 25% korting) de gehele winkel leeg verkocht, alle FoodLions in Florida gaan sluiten. Wij hebben ons het gehele jaar al afgevraagd hoe deze winkel rendabel kan zijn, het is een immens grote winkel waar het altijd verschrikkelijk stil is en ik gebruik hem zelf dan ook alleen voor vergeten boodschappen.
Ik wist ondertussen dat ik Rapid Yeast moest hebben en zo stonden twee uurtjes later alsnog de broodjes naar me te lachen.

Op verzoek het Recept van de Puddingbroodjes:

Voor 6 stuks: 250gr. bloem, 5 gram droge gist, 1 eidooier, ± 125 ml lauwwarme melk, 25 gram suiker, 4,5 gr. zout, 37 gram zachte roomboter.

Deeg draaien, boter er pas bijdoen als deeg is gevormd. (1/2 ei gebruiken) Laten rijzen, in 6 stukjes verdelen. Opbollen en wat platter drukken. Na 20 minuten met je vingers kuiltje indrukken. Herhalen na 10 en na nog eens 15 minuten (kuiltje drukken). Dun met ei bestrijken (het restant) en kuiltje vullen met banketbakkersroom. Nog ± 15 minuten laten rijzen (niet afgedekt) en ± 10 minuten bakken in oven 230 C. Direct na het bakken de deegrand met poedersuiker bestrooien.

Banketbakkersroom:

1/2 liter volle melk
100 gram suiker
50 gram eierdooier
40 gram custardpoeder
5 gram roomboter
1 vanille stokje of paar druppels vanille essence

helft van de suiker met nagenoeg alle melk en het vanille stokje in de pan laten trekken.
Eierdooiers met de suiker in een beslagkom schuimig slaan.
Hieraan voeg je de custard en de melk toe en roer je glad.
Neem een lepel van de kokende melk en giet dit hier bij, en laat even kennis maken. Vervolgens giet je alles in je pan met melk en gaar je dit. Officeel moet je roeren met een pannenlikker, maar garde lukt ook.
Vanille stokje hoeft er officeel niet in, maar is wel zo lekker.
Lekker klontje boter door je custard roeren is ook wel lekker.
En altijd door een fijne zeef halen als je klaar bent. (heb ik overigens niet gedaan ivm het ontbreken van een fijne zeef)
(Brood recept via Facebook ontvangen van de keuken van Levine, banketbakkersroom diverse fora internet)

Custardpoeder heb ik in de VS niet kunnen vinden. Aangezien ik het ook altijd voor het bakken van een appeltaart gebruik stond er bij ons een pak in de kast. Op het internet zijn diverse recepten van banketbakkersroom te vinden zonder gebruik te maken van custardpoeder.

Car

6 opmerkingen:

 1. Bedankt voor het recept. Ik ga het zeker proberen

  Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor het recept. Onze jongens zijn juist dol op puddingbroodjes. Ik heb (via Amazon) een sunbeam broodbakmachine gekocht en natuurlijk meteen geprobeerd. Héééérlijk! Ik moet alleen aan broodmeel zien te komen want nu had ik allpurpose flower gebruikt en de structuur van het brood mocht wel wat soepeler.Nu nog experimenteren met verschillende smaakjes. En jouw broodjes maak ik van het weekend; zónder broodbakmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zien er goed uit!
  Is er geen Summer course die Kevin leuk vindt? Of gaat hij voor het vakantie vier en voor bereiden op Nederland.
  Custard kan je hier in elke supermarkt krijgen. Ga het ook een s proberen.
  Enne... Hoe gebruik jij custard dan bij appeltaart, vroeg Aagje ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Petra, Prive heb ik e.e.a. nader uitgelegd maar het komt er op neer dat een Summer course naast te kort en saai evenveel kost als een heel jaar studeren in Nederland. Zet geen zoden aan de dijk omdat hij zijn opleiding hier toch niet af kan ronden. Enne de custard, een schep door het vulsel voegen, jammie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hoffie,
  Niet om zoete broodjes te bakken, maar ze zien er inderdaad lekker uit. Onthoud het recept maar. Groetjes van Puff & Rood, maar vooral van harte beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Willkommen auf der Website für die Esta-Beantragung in die USA.
  www.usestaapply.com

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !