Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 2 oktober 2011

En dan is de kip alweer gevlogen

Donderdag weer een gezellige lunch gehad met een paar vrouwen van Engelse les. Vorig seizoen ging iedereen telkens na afloop naar huis, nu hebben we afgesproken om de de lunchplekken in Jax te gaan testen en dat hebben we nu dan ook al een aantal keren gedaan. We zitten allemaal in dezelfde situatie, grote of geen kinderen, nog niet zo lang in Jax, een man aan het werk en de tijd aan onszelf. Ondanks de grote culturele verschillen klikt het goed tussen het gemeleerde gezelschap wat bestaat een Japanse, Zuid Koreaanse, Philipeinse en ik zei de gek.
Zo fijn om te merken dat ook deze dames geen haast en ook de financiele mogelijheid hebben om iets te ondernemen. Na de lunch, dit keer bij Bento verplaatsten we ons naar de koffie van Panera.
Zoals een Nederlander elke streep zon oppikt die hij op kan pikken willen Aziatische vrouwen niet buiten op het terras zitten, een verkleurde huid is een teken van armoede dus we strijken elke keer netjes in een airco omgeving neer.

Vrijdag stond in het teken van de luchthaven. 's Morgens ben ik Joke op gaan halen, voor haar was het weer tijd om naar huis te gaan. Vakantiedagen zijn hier een schaars goed en Judith moest dus werken en aangezien er momenteel maar een auto rijd kon Dexter die wel vrij had genomen niet weg.
Vier jarige Quincy was niet echt onder de indruk van het feit van oma weer met het vliegtuig terug naar Nederland ging, dat doet oma tenslotte altijd. Hij keek rustig verder naar de tv terwijl oma het weer moeilijk had met het afscheid.
Nog even langs de Walmart want het thuisfront had gevraagd om een doos donutsen mee te nemen. Waarschijnlijk zijn ze bij de bakker in Nederland veel lekkerder, maar het is tenslotte het idee. Wat je ver haalt is lekkerder.
In de loop van de avond kon ik het ritje nogmaals maken, Marcel kwam een dagje langs huis.

Zaterdag stond in het teken van wassen, strijken, koffer uitpakken en direct weer inpakken.
Het is hier heel gebruikelijk om in het weekend een garage sale te houden. Alle overbodige spullen waarbij in mijn ogen heel veel troep uit een ver verleden worden dan uitgestald in de hoop dat het nog iets opbrengt.
In onze wijk mag dit echter alleen op de door de wijkvereniging vastgestelde dagen. Zaterdag was er zo een en menige buur probeerde dan ook iets bij te verdienen.
Ruim voor twaalven sloot de een na de ander zijn garage en was de sale alweer beeindigd, nu kon ons Florida wasrek veilig naar buiten.
En nu lig ik heerlijk aan het water in de achtertuin. Kevin maakt een verslag af voor school. De temperaturen zijn nu echt heerlijk, een graadje of 23 met een lekker windje waardoor we 's avonds zo gewend aan de hitte van de afgelopen maanden zelfs een vest aan doen. De hoge luchtvochtigheid is verdwenen.
Marcel heb ik vanmorgen weer afgezet op het vliegveld, hij werkt komende week in St Johns/New Foundland. Met overstappen een volle dag reistijd hier vandaan. Zaterdagavond zal hij weer thuis zijn waarna hij zich echt kan gaan verheugen op motorrijden met Ruud.
Op de weg terug naar huis ben ik gestopt bij de kerk op St. Pablo road waar een pompoenentuin werd ingericht. Na de dienst stonden de mensen in een lange rij om een voor een vanuit de vrachtwagen de pompoenen neer te leggen.
Levert kleurrijke plaatjes op.Car

2 opmerkingen:

  1. Leuk om je blog te lezen. Is het i.v.m Marcel’s werk dat jullie in Amerika wonen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Anja, inderdaad. In het eerste blog geschreven in april 2010 kan je er meer over lezen

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !