Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 21 oktober 2011

Heintje Davids

Het waait woensdag flink, desondanks stappen de heren op de motor en rijden richting Georgia naar Okefenokee, de brand eerder dit jaar heeft daar veel schade aangericht, de boottocht langs de alligators is sinds kort weer te maken dus dat word gedaan.
s' Avonds rijden we naar Clark's Fishcamp om daar Ruud zijn laatste avond te vieren.
Marcel bestelt een stukje vlees, niet zo verstandig achteraf want de volgende dag voelt hij de jicht opkomen die met ontstekingsremmers onderdrukt moet worden
Donderdagmorgen een paar uur voor vertrek rijden we nog even langs de Landing en drinken koffie bij 5 Points. De temperatuur is vandaag wat lager we moeten het doen met een graad of  18. Met een trui aan is het echter heerlijk fris met wederom een stralend blauwe lucht.
De skyline van Jacksonville op foto's zo kenmerkend met de letters Modus op dit gebouw laat sinds kort de naam Wells Fargo zien.
Een verlaten Landing
Rond het middaguur rijden we naar het vliegveld. Bij de Subway halen we broodjes die we als de koffer is ingecheckt buiten in het zonnetje opeten.
De peddel die achterop de motor vanaf Okefenokee op Ruud zijn rug vervoerd is blijkt een slagwapen te zijn en moet in Jax achter gelaten worden.
Nog voordat Ruud door de douane gaat zien we dat het vliegtuig vanuit Jax naar Washington met een uur is vertraagd. De overstaptijd op Washington is ook een uur. We vervoegen ons wederom bij de balie en krijgen daar de keuze of met een extra overstap via Frankfurt terug naar Amsterdam met een aanzienlijk langere reistijd of een dagje blijven.
De keuze is snel gemaakt, de koffer word terug geroepen en we rijden terug naar huis waar de heren van de nood een deugd maken, de motoren worden weer op straat gezet en weg zijn ze weer.
In de loop van de middag arriveren Elly, Aad, Chantel & Gabri. Zij hebben van de herfstvakantie genoten in Florida en verblijven nog twee dagen in Jax. 's Avonds gaan we met de hele groep eten bij Nippers. Met uitzicht op de jachten die voor de deur liggen aangemeerd blijkt het eten weer erg goed te zijn.
Vrijdag morgen maken Marcel en Ruud dan echt hun laatste rondjes en word Ruud dit keer wel met succes op het vliegveld afgeleverd, weer op weg naar zijn Mo. Aan een bijzondere week die ons de rest van ons leven bij zal blijven is een einde gekomen. We vonden het heel bijzonder dat je er was Ruud, Marcel zal zijn maatje missen.
De geplande BBQ laten we voor wat die is, de temperatuur in de porch is opeens gezakt en ik besluit een pan spaghetti te maken. Elly, Chantel en Kevin gaan nog een paar uur shoppen in St. Johns towncenter en ik rij met Aad en Gabri naar de Publix en Walmart waar Gabri opa nog een hengel uit zijn zak praat.
In de pont achter ons huis zit zoveel vis dat hij achter elkaar de ene vis na de andere vangt waardoor hij er al snel genoeg van heeft. Dit gaat wel heel erg makkelijk.  's Avonds word de hengel weer uit elkaar gehaald zodat ook die mee kan in de koffer.
De laatste zonnestralen voor vertrek naar Nederland worden nog even opgevangen. Na een gezellig avondmaal waarna de kinderen nog even Goede Tijden Slechte Tijden inhalen vertrekt ook dit gezelschap weer richting hotel om morgenochtend weer terug te vliegen.
Voor ons voelt het 's avonds met z'n drietjes even heel stil...........

Car

4 opmerkingen:

 1. Iedere keer als ik je blog lees, dan denk ik...Wat hebben die toch een super leuk leven daar in Florida!!! Zo leuk...
  Wat een geweldige foto's allemaal.
  Dit zijn zoveel herinneringen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, het voelt zo stil wanneer de visite weer vertokken is. Leuke tijd hebben jullie gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me wel heel erg naar als je van een lekker stukje vlees jicht krijgt.
  Kan me voorstellen dat het dan ineens wel heel stil is, ik vind dat maar niets hoor afscheid nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben het daar toch geweldig goed naar de zin he? Die twee jaar, zullen sneller om zijn dan vooraf gedacht!! Heerlijk al die visite en inderdaad voelt het de eerste dag erna vreselijk leeg...maar dan hervat je je leventje weer, toch? Zo herkenbaar allemaal, wij kregen in dat jaar in Houston ook 6 keer bezoek!!

  Have Fun, ik lees rustig mee!! groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !