Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 16 januari 2011

Verlicht St. Augustine

Op de valreep voordat de lichtjes weer verwijderd worden zijn we tegen het invallen van de avond vanavond naar St. Augustine gereden. Langs de kust over de A1A was het weer een leuk ritje van een klein uurtje.

Grotere kaart weergeven
Gedurende de periode van eind november t/m eind januari zijn in St. Augustine, het oudste stadje van de V.S. heel veel gebouwen verlicht en dat moesten we natuurlijk wel even gezien hebben.
Het was een gezellige drukte in de straten ondanks dat verschillende winkels zo aan het eind van dit Holiday Season gesloten waren. Hier en daar stond een muzikant op een terras te spelen, het was echter veel te koud om bij hen te gaan zitten. Gaan we zeker nog eens doen zodra de temperaturen oplopen.

Car

2 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er gezellig uit met al die lichtjes, mooie foto's hebben jullie gemaakt.
  Komende zomer zou ik graag St Augustine bekijken, mijn man twijfelt nog, hij vindt het een eind rijden vanaf Orlando.
  Moeten we het gezien hebben of is de moeite niet waard er vanuit Orlando naar toe te rijden, of is het zo leuk dat we een overnachting in St Augustine moeten boeken.
  groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Christa, Menigeen in diverse Amerika fora is lyrisch over St Augustine, het is tenslotte het oudste stadje uit de VS met een paar leuke oude gebouwen. Een gebouw van ruim 100 jaar oud is hier tenslotte al heel bijzonder. Er zijn wat musea, een groot Spaans fort en je kan er verschillende ghost tours doen, gezellige winkeltjes en restaurants. Het leeft en straalt gezelligheid uit. Ik zou persoonlijk nu ik het gezien heb niet speciaal omrijden om St Augustine te zien. Kom je erlangs of ben je in de buurt dan zou ik het wel even aandoen en er een nacht doorbrengen omdat het er ook 's avonds gezellig is. Ik denk dan ook dat wij er de komende tijd met menige bezoeker die hier langs gaat komen een kijkje gaan nemen want in de omgeving van Jacksonville is het een van de hoogtepunten (Jacksonville zelf is niet voor niets het Purmerend van Florida :))
  Wij als Europeanen zijn denk ik op het gebied van wat er in St Augustine te zien is flink verziekt, zeker als je al op flink wat plekken in Europa ben geweest. Cultuureel erfgoed in Europa betekent heel iets anders dan hier in de VS.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !