Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 29 januari 2011

De invasie van Petje

Schreef ik in mijn vorige blog nog dat het zo stil is in de court (= pleintje waaraan een paar huizen liggen), een buuf  lijkt daar verandering in te willen brengen.

Vrijdag ben ik Joke, de moeder van Judith, op gaan halen die twee keer per jaar voor drie weken naar haar dochter en kleinzoon komt. Haar dochter is overdag werken en zij komt dankzij het ontbreken van een rijbewijs niet verder dan het eind van de straat.
We zijn naar de Landing gereden waar sinds kort op vrijdag een markt zou zijn. Precies 6 kramen met spullen die zelfs een toerist niet nodig heeft troffen we daar aan.
Aan het water kon je pas vanaf elf uur iets drinken, reden waarom menige toerist Jax direct weer zou verlaten. Na dit Landing avontuur en een drankje in de zon zijn we gaan lunchen in St Marco waarna het tijd was om weer naar huis te gaan want kleinzoon Quinzy moest naar bed.
Nog even langs de Publix, toch wel ivm het grote assortiment mijn favoriete super en toen ik bepakt en bezakt thuis arriveerde kwam de buuf met een immense beker cola in haar hand op me af voor een praatje.
Ik vroeg haar of ze als ze tijd had een lijstje met haar favoriete restaurants wilde maken en voordat ik het wist liep ze voor me uit mijn huis in waarna ze direct op de foto wand afstoof om die eens even op haar gemak te gaan bekijken (mooi huis met dat zwembad van wie is dat ?)
Hierna liep ze (ongevraagd) voor mij uit naar de keuken waar ik snel mijn boodschappen neerlegde en een papiertje uit een la pakte zodat ze aan haar lijstje kon beginnen.
Nu moeten jullie weten dat ze ons al eerder vertelt heeft goed bevriend te zijn  met de eigenaren van het huis en menige avond in het huis heeft doorgebracht. Ze voelde zich duidelijk op haar gemak. Inspectie voor de eigenaar om eens te bekijken wat die Dutchies daar binnen uitvoeren?

Ik vertelde haar dat ik het in het wijkje wel erg stil vond. Ze had zo haar eigen verklaring: twee buren waren streng gelovig, een paar oudere mensen erg op zichzelf,  anderen waren druk met de kinderen en vertelde ze toen op een heel zacht fluisterende toon........: een buurman was gay en twee buurvrouwen lesbisch.
Ik kon het niet nalaten om haar te vragen waarom dit zo fluisterend gezegd moest worden. Haar uitleg was dat het voor bepaalde personen nogal shockerend kon zijn. Nu niet voor de Dutchies hoor.

Vandaag, heerlijk weer 21 graden dus een tweetal stoelen werden vanmiddag in de voortuin gezet. Kon ik direct mooi uitproberen of bellen naar Nederland ook mogelijk is als je buiten zit. Terwijl ik met Mandy aan het beppen was kwam dezelfde buuf of te wel Petje (want zo hebben we haar gedoopt i.v.m. het altijd dragen van een pet) ongevraagd naast me zitten in de stoel waar Marcel net even uit was opgestaan. Ze vroeg aan M. wat ik aan het doen was, ja uuuu hoor je dat niet ??  Bellen met een vriendin in Nederland en dat kan wel een uurtje duren. En terwijl ik door probeerde te gaan met bellen, en ze het taaltje aan zat te horen, vroeg ze aan M.of in alle Europese landen dezelfde taal werd gesproken. Beetje wereld vreemd ?
Dit soort lachwekkende vragen aanhoren en bij beppen gaat lastig samen dus ik liep naar binnen waar ik ongestoord met Man verder kon beppen.
Tot mijn verbazing stond ze echter enige minuten later weer naast mijn stoel. Zonder iets tegen M. te zeggen was ze opeens door de niet op slot zittende voordeur het huis ingelopen, had aan K. een sigaret gevraagd en stond nu naast mijn stoel om alsof ze thuis was de buitendeur naar de porch open te maken. Kon ze even roken was haar verklaring toen ik haar vragend aankeek, want haar man wist niet dat ze dit deed. Ze deed de deur achter zich dicht en ging op haar gemak in een stoel de net verkregen sigaret oproken om vervolgens weer af te druipen, want ja ik zat nog steeds te praten ze had me tenslotte weer extra stof gegeven.
Vanaf heden draaien we de voordeur in het slot, voordat je het weet loopt Petje weer ongevraagd binnen.

Car

8 opmerkingen:

 1. Oh jee, hier zit je nu ook weer niet op te wachten. Wat brutaal, ze heeft gewoon een bord (oh nee pet) voor haar kop. Zal moeilijk worden om haar duidelijk te maken dat dit niet het contact is waarnaar je op zoek bent.
  Ik vind het trouwens erg leuk om je blog te volgen en zo eens het Amerikaanse leven van een andere kant te zien.
  Succes met je buuf
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Car, wat een vervelende situatie, zo'n opdringerige buuf!
  Hopelijk dringt het snel tot haar door, dat jij hier niet zo blij van wordt, anders zal je tot aktie over moeten gaan. :-(
  Succes met Petje, groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genoeg om naar te luisteren zo te lezen. Misschien eens nonchalant laten vallen dat ze in Dutchland eerst even vragen of het wel uitkomt dat je een babbeltje maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of zeggen dat jullie een heel vrije bi-relatie hebben, hihihi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja zeg...die 'Petje' durft wel zeg. Ik moet wel zeggen dat in de eerste week dat wij in het huis waren, de buurman ook ineens binnen stond. De voordeur was ook niet op slot en wij stonden wel erg vreemd te kijken toen hij zo maar binnen stond. Deur is vanaf dat moment altijd op slot!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh wat erg zo'n buurvrouw, inderdaad de deur op slot en als het zover komt dat je je achter de bank moet gaan verstoppen is het tijd om in te grijpen ;-)
  Wat grappig over dat gay, ik dacht dat Texas heel conservatief zou zijn maar hier zat zelfs een lesbische vrouwelijke dierenarts met een goede praktijk, en bij de kerk van een goede kennis van ons een bejaard lesbisch stel en niemand die daar moeite mee schijnt te hebben (onder het motto van alleen god mag judgen en niet de mens)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou Haantjes, boffen jullie ff met zo,n buurvrouw.Voor zulke mensen is alleen de deur op slot vaak niet genoeg.Ze houden de wacht tot ze je weer buiten zien komen en klampen je dan weer aan. Het beste kun je rechtuit zeggen dat je op je privacy gesteld bent. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk.. ik krijg helemaal het camping gevoel!!!hihihihihihi... Bofferd!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !