Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 9 januari 2011

De eerste week van januari

Het was voor mij stil hier de afgelopen week,  ik kan wel zeggen gewoon saai.
Na de vakantie is M. weer aan het werk gegaan. K is na een introductiedag op woensdag daadwerkelijk met zijn lessen op JU begonnen. Anders dan het luie leventje van de afgelopen maanden betekent dit voor hem weer gewoon een volle schooldag van huis en huiswerk wat daadwerkelijk gemaakt zal moeten gaan worden.
De eerste verhalen waarmee hij thuis kwam waren positief. De bagels in het restaurant waren heerlijk, hij heeft weer met mensen van zijn eigen leeftijd gesproken waarbij zijn in Amsterdam gekochte leren tas hem weer geholpen heeft (die vind menigeen hier prachtig), facebook profielen zijn uitgewisseld, en op een volwassen wijze heeft hij les gehad. De hoeveelheid maak-huiswerk is opeens gigantische gezien het feit dat hij het maximale pakket heeft gekozen. (18 studiepunten per semester)
Voor ons allemaal is het weer even wennen aan de nieuwe situatie.

Nu begin januari zijn de blaadjes van de bladverliezende bomen, buiten is het overdag max een graad of 15 en menige nacht vriest het.  s' Middags sleep ik een luxe relaxstoel in het portaaltje uit de wind voor de deur om zo wat zon en buitenlucht op te pakken.
Deze week begon het me voor het eerst tegen te staan dat werkelijk alles met de auto moet gebeuren, gewoon even de benenwagen of fiets voor een kleine boodschap zit er echt niet in en dat zijn net van die dingen die je zo makkelijk alleen doet als je buiten wil zijn maar niet echt een doel hebt.
Ik heb een afspraak bij de bibliotheek gemaakt om me daar in te schrijven voor de Engelse lessen die daar twee ochtenden per week worden gegeven. Deze lessen zijn vooral gericht op communicatie en tijdens de lessen worden de normale dagelijkse gewoonten in de VS besproken.
Vanaf  komende week kan ik mee gaan draaien. Hopelijk gaat dit beter bevallen dan de intensieve lessen op FSC en zorgt het weer voor wat extra uithuizige afleiding.

Na K. zijn schoolboeken op Amazon.com geplaatst te hebben waren twee boeken binnen de kortste keren verkocht. Op Amazon kan je als verkopende partij aangeven in hoeveel dagen je bereid bent om te verzenden. Voor het gemak had ik alle opties aangevinkt ik heb toch alle tijd om direct naar een verzendpunt toe te gaan.
Nu daar ben ik van terug gekomen. Een van de kopers had de verzendoptie op een dag gezet.
Bij de ups store ben ik advies gaan vragen en wat bleek de verzendkosten voor dit boek met een opbrengst van $30 en $17 dollar aan betaalde verzendkosten bleken $61 dollar te zijn.
Op advies van de dame achter de balie die aangaf nog nooit een klant te hebben gehad die om een boek te verzenden dit bedrag betaalde, heb ik maar net gedaan of ik gek was en het boek volgens de normale verzendduur laten verzenden, bijna $15 dollar, doosje erbij en de ontvangen $17 dollar was ook nu ruim overschreden.
's Avonds had ik een boze koper op de mail. Daar gaat mijn eerste goede referentie die te behalen was in de V.S.
Volgende boeken worden alleen nog normaal verzonden, via USPS als media mail moeten de kosten $3.99  zijn. Komende week een goede rol pakpapier kopen en Car heeft weer wat geleerd.

Voor menig artikel is hier wel een superstore te vinden, denk maar aan party en hobbyartikelen.
Zaterdag deden we in het winkelgedeelte St. John's town een leuke ontdekking, Total Wine & More is een grote superstore op het gebied van wijn, bier en sterke drank.
Wijn vonden wij hier tot nu toe vrij prijzig en zeker de whiskey die M. graag door zijn keelgat laat glijden is in de winkels flink aan de prijs. Zo niet bij Total Wine & More en de keuze is werkelijk gigantisch, de whiskey prijs is hier zelfs op Spaans niveau.
Omdat de muren nog steeds kaal zijn, tegen een betaalbare printservice ben ik nog steeds niet aangelopen, zijn we zondag naar een "kunst" verkoop in het hotel geweest waar M. eerder dit jaar had gelogeerd.
Nu Mandy er is heel wat handel te drijven met jou schilderijen die zoveel mooier zijn, als zoete broodjes gingen ze over de toonbank.
Wij gingen weer met lege handen (muren) naar huis.

Car

1 opmerking:

 1. Januari vind ik van alle maanden altijd de meest saaiste. Valt al-tijd tegen.....

  Heb je al eens bij deze gekeken. Misschien hebben ze ze ook van Rotterdam.
  http://www.greatbigcanvas.com/

  http://www.reallybigcanvas.com/content/browse

  Weet niet wat de prijzen doen, maar er vast een couponnetje voor te googlen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !