Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 31 januari 2011

Clep Classes, luie advocaat en high tea in memberclub

Na een paar maanden VS worden we steeds wijzer en komt er nog steeds nieuwe informatie te oren waarvan ik denk "goh hadden we dat vorig jaar maar geweten".
Zo werd ik ge├»nformeerd over het bestaan van Clep Classes. Hiermee kan voor een relatief laag bedrag een test afgelegd worden waardoor vrijstelling verkregen kan worden voor de verplichte klassen die op de colleges en university's gevolgd moeten worden alvorens andere vakken te mogen kiezen.
Dit kan voor iedere internationale student die voornemens is op een University in de VS te gaan studeren heel erg interessant zijn.

Als expat partner mag ik de eerste drie maanden na binnenkomst in de VS vanwege het soort visum dat ik heb niet werken.  Al hoewel ik geen plannen heb om aan het werk te gaan willen we wel e.e.a. geregeld hebben voor het geval dat.....
Vandaag hebben we de immigratie advocaat die vorig jaar zo "snel" is geweest met het afhandelen van onze visa aanvraag maar weer eens benaderd, we zijn tenslotte nu al vijf maanden verder en het zou na drie maanden geregeld zijn. Eerder had ze ons verzekerd dat de officieele aanvraag automatisch door hen op tijd zou worden ingediend en dat wij zelf niets moesten doen.
We kunnen weer "blij" met haar zijn en helemaal blij dat we niet van dit inkomen afhankelijk zijn.  De dame kwam kort terug dat het haar verschrikkelijk speet. Het was haar helemaal ontglipt....... Wachttijd opnieuw drie maanden........
Als het mijn bedrijf was geweest was ik nu helemaal klaar met haar geweest. Nu lachen we er maar om.

Zondagmiddag zijn we op uitnodiging van een ouder Nederlands/Belgisch stel  van een high tea gaan genieten in The Ponte Vedra Inn. We hadden al heel wat mooie huizen hier in de omgeving zien staan maar langs Ponte Vedra Blvd zijn ze wel heel erg super mooi en groot. Er was geen tijd om foto's te maken maar die komen er vast nog een keer. Verschillende huizen zijn prachtig gelegen aan de oceaan.
Dit gedeelte van Florida bezit niet veel restaurants met terrassen met uitzicht op het water. Als er al een buitenterras aanwezig is ligt dit veelal aan een weg.
In Ponte Vedra is dit anders, hier liggen een paar super mooie resorts/restaurants langs het strand, maar..... alleen maar toegankelijk voor members.
Onze gastheer van gisterenmiddag is member. Kosten $12.000 voor de inkoop, $2500 dollar fee per jaar en vervolgens minimaal $150 dollar per maand waarmee dan wel de maandelijkse restaurant rekening word verlaagd. En daarvoor mag je dan gebruik maken van het strand, het zwembad en van de wat mij betreft iets te luxe restaurants genieten. Wil je tennissen of golven dan gelden hiervoor weer aparte tarieven.
Alleen maar toegankelijk voor de rich and famous. De tweedeling tussen arm en rijk is hier nog veel zichtbaarder dan in Nederland.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !