Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 31 maart 2013

Cherry Blossem ?

Drie uur waren we klaar wakker. Met het vooruitzicht van een lange dag voor de boeg toch nog maar even proberen te slapen. Om negen uur lopen we buiten op weg het metrostation.
Daar kopen we twee kaarten waar we $ 5 opzetten. Als het op is kan je het voor elk bedrag bijvullen maar dat blijkt vandaag niet nodig.
We gaan naar Union Station waar we ontbijten. De foodcourt is op deze eerst Paasdag grotendeels gesloten. Ik haal een met ham, appel en kaas gevulde crepe en Marcel kiest een subway broodje.
Als we naar buiten lopen we tegen de klok met het opschrift pass en stow op. Net voor vertrek hebben we een film gekeken die zich in Washington afspeelde en daar in kwam de klok voor.

We lopen naar het Capitool wat op zondag gesloten is. Van daar een wijds uitzicht op The Mall waaraan alle grote musea gevestigd zijn.

De musea zijn in Washington gratis te bezoeken wat de drempel om even naar binnen te gaan kleiner maakt. We gaan de botanische tuinen binnen, even een tropisch sfeertje proeven want buiten wordt het steeds bewolkter.

Via The Mall lopen we naar the Museum of American Art en nemen daar een kijkje.
Als we naar buiten komen blijkt het toch te zijn gaan regenen.
We melden ons bij de gids van DC by foot, met dank aan Petra die ons afgelopen week nog op deze organisatie wees. De tours zijn gratis maar het is na afloop van de tour de bedoeling om zelf te bepalen wat hij je waard is geweest. Echt een aanrader want de kennis van de gids blijkt erg groot.
Via the Washington Monument (het enige monument tussen alle memorials) wat vanwege de aardbeving in 2011 in de steigers staat lopen we naar het Memorial voor WW II ter nagedachtenis aan alle Amerikanen die het leven hebben gelaten.

We zien het Vietnam memorial en het Lincoln memorial waar ze ons wijst op de gemaakte fout en het Korea memorial

 Tekst in het Lincoln memorial waarin te zien is dat er een spelfout in het woord future was gemaakt
Uitzicht op de Mall vanaf het Lincoln memorial
De tekst die Martin Luther King uitsprak vanaf het Lincoln memorial
Korea memorial

Het nog niet zo lang geleden geopende Marten Luther King monument waar nog discussie met de nabestaanden blijkt te zijn over de teksten.
tekst waar discussie over is

Ondertussen zijn we mede door de regen flink koud maar we gaan door.
Via het Franklin D. Roosevelt memorial lopen we het Tidal Basin rond.
We zijn speciaal deze week in DC begonnen omdat we hoopte dat de kersenbloesem op het hoogtepunt zou zijn. Het Cherry Blossem Festival is in deze periode in DC. Door het veel te koude weer zijn we een paar dagen te vroeg. De knoppen zijn net gesprongen.


Bij het Jefferson memorial eindigt deze vier uur durende toch met gids. Onze benen en heupen zeggen bijna zoek het zelf maar uit.

Als we met behulp van twee haltes metro bij the Capital City Brewing aankomen die bomvol zit vinden we het best om aan de bar te eten. Als we maar kunnen zitten.
Een smakelijke maaltijd verder zij we dankbaar de kamer te zien.
11 uurtjes gewandeld, best wel veel na een veelal binnen doorgebrachtte winter.

Car

Location:Washington DC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !