Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 24 maart 2013

Trip van Washington naar Jacksonville

De afgelopen maanden hebben we ons huis weer een beetje naar onze hand gezet en het ons weer eigen gemaakt. Oude meubels in de woonkamer eruit, nieuwe uitgekozen. De schilder heeft zijn werk gedaan zodat de plafonds en deuren weer wit zijn. Door het weinige stoken in de afgelopen twee jaar was de stuck in het trapgat gescheurd dus slangen door het huis en opnieuw laten spuiten.
K. was al snel na thuiskomst verliefd en vanaf die tijd dagen achter elkaar uithuizig. Hij is onlangs geslaagd voor zijn Nederlandse rijbewijs dus tuft weer rond in zijn Mini en kan nu ook schakelen. De behaalde vakken op Jax University hebben hem bij zijn nieuwe opleiding al menig vrijstelling opgeleverd en zijn goede kennis van de Engelse taal werkt tijdens de opleiding in zijn voordeel.  Het vinden van een bijbaantje door K. was even lastig, bedrijven willen liever een 16 jarige voor de helft van het geld maar uiteindelijk is ook dat gelukt. Vooral hij is nog steeds blij dat hij weer terug is in Nederland.
M. is ondanks dat het nog flink koud is toch maar begonnen met het halen van zijn Nederlandse motorrijbewijs want het VS rijbewijs is momenteel al niet meer geldig en we willen als het mooie weer terug is tenslotte toch weer de weg op.

A.s. zaterdag mogen we weer richting Schiphol. Voor de eerste keer in 21 jaar langer dan een week weer samen op vakantie. K. past op de tent.
We gaan 18 dagen terug naar de VS en dat voelt als even naar huis gaan.
We vliegen naar Washington waar we drie nachten in het Morrison Clark Hotel verblijven. Een bezoek aan het Witte Huis was geregeld maar vanwege de bezuinigen is dit vooralsnog gecanceld.
In het centrum halen we bij Union Station de huurauto op om daarmee vervolgens via de Blue Ridge Parkway naar het zuiden te rijden. Nashville en Memphis worden aangedaan om dan via Charleston en Savannah naar Jacksonville te gaan.
Vlak bij het strand van Atlantic Beach blijven we vijf nachten in o zo Florida aandoende The Palms Retro motel zodat we daar in de omgeving onze favoriete plekjes aan kunnen doen.
We zijn erg benieuwd hoe we het even teruggaan gaan ervaren, hebben er in ieder geval heel veel zin in.

De voorlopige route:

Grotere kaart weergeven

Car

1 opmerking:

  1. Leuk om weer van je te horen!! Fijn, dat jullie weer gesetteld zijn, al zul je het klimaat wel missen...wat een lange winter hebben we hier!
    Geweldig dat je weer effe terug gaat naar de US, ben inderdaad benieuwd of je niet overvallen wordt door heimwee.

    Groetjes van Aggie

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !