Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 30 maart 2013

Weg

Al ruim drie uur zitten we zonder hem gereserveerd te hebben rustig en stil in een economy plus stoel van United. Voor de heenreis vonden we een upgrade niet nodig maar kregen hem wel. De reisgids van Washington is nog een keer doorgebladerd dus tijd voor het eerste blog van deze vakantie. De laatste dagen voor vertrek moesten er nog wat puntjes op de I gezet worden op het gebied van niet goed afgeleverde meubels en de US tax aangifte over 2012. Wat ben ik blij dat we vanaf volgend jaar geen belastinghulpje meer nodig hebben en zelf de regie weer in handen hebben. Details ga ik jullie besparen maar toen ik gisteren naar mezelf keek dacht ik: "Car je hoeft alleen nog maar te gaan liggen"
Zo leuk om te merken dat zij die ons de afgelopen twee jaar in Jax bezocht hebben de afgelopen dagen ook daar weer even mee bezig waren.
Vorig jaar op dit moment zouden Ineke, en 2x Moon en Ruud nog aan hun reis gaan beginnen en stonden ons nog heel wat mooie momenten te wachten. Wie had toen kunnen bedenken dat we 8 maanden na thuiskomst wederom naar de VS af zouden reizen.
Om half zes gaat de wekker. Handig hoor een zoon met een rijbewijs, hij gooit ons er bij station Schiedam centrum uit waar we de rechtstreekse trein naar Schiphol nemen.
Binnen 45 minuten staan we in de vertrekhal. Nadat we ingecheckt hebben, nog eenmaal op het afgegeven visum wat tot juni geldig is, gaan we nog even op zoek naar de AH to go.
Mariet mailde gisteravond om 22.00 dat ze zo graag wat zakjes bospaddestoelen soep wilde. Jammer genoeg vond ik die daar niet. Bij de security ckeck dit keer geen al te stomme vragen die noodzakelijk zijn om straks de VS in te komen, het dikke paspoort van Marcel als zakelijk reiziger helpt en we worden professioneel te woord gestaan.
In de afgesloten ruimte komt M. een collega tegen die voor het werk door zal vliegen via Washington naar het VS hoofdkantoor in Atlanta.
De bijna 8 vlieguren verlopen vanzelf. Douane afwikkeling gaat vlot en we melden ons bij Supreme shared Van service wat duidelijk in de hal aangegeven wordt.
Je kan vanaf IAD naast een taxi, een shuttle bus de zgn Flyer coach nemen die je afzet bij een metrostation om zelf naar het centrum te reizen.
Om kwart voor vijf checken we in in het hotel, een historisch pand in de binnenstad van Washington. Koffers ompakken, een heerlijke borrito eten bij een in de staat gevestigde Mexicaan, we lopen nog een rondje en dan liggen we om nog voor achten. In NL is het inmiddels 1.00 of eigenlijk door de zomertijd 2.00.

Car

1 opmerking:

  1. Car, en marcel.

    Konden wij de klok maar terugdraaien !!!

    Veel plezier, monique de W.    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !