Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 6 februari 2012

Informatie inwinnen

Zomaar een plaatje genomen tijdens een wandeling op een door de weekse dag. 
Na het beëindigen van de Engelse klas komen we wekelijks met vier vrouwen bij elkaar, de ene keer voor Nederlandse appeltaart en vorige week maandag voor een Zuid-Koreaanse lunch. Elke keer is het erg gezellig en ook heel informatief om de verschillen in culturen te ondervinden. Ik krijg de dames echter niet zover om gezamenlijk buiten activiteiten te ondernemen. Van buiten zijn krijg je nl een kleurtje en dat blijkt not done te zijn in hun Aziatische cultuur. Boeren en arme mensen werken buiten en die hebben een kleur.
Raar gevoel hoor dat de elfstedenkoorts in Nederland aan het toenemen is. Op internet lees je berichten van Nederlanders in de verre die het zekere voor het onzekere nemen en eind van de week terugvliegen. Ik kan me er als je een echte schaatsfan ben wat bij voorstellen.
Niet dat we nu direct zelf de behoefte voelen om naar het noorden af te reizen, verder dan een baantje schaatsen in Midden Delfland of de Rotte kwam ik niet, het voelt echter wel vreemd om tijdens dit soort evenementen op zo'n afstand te zitten.
Hier lijkt de winter echt alweer voorbij, precies drie dagen (toen zus hier was in Orlando) was een dikke trui en jas erg welkom daarna konden ze weer de kast in. De eerste bloesem zien we al verschijnen, dagelijks een graad of 22 was de afgelopen week heel gewoon.

Marcel zijn zakelijke reis naar Argentinië en Brazilië is ondanks het reeds geboekte ticket afgeblazen.
Tot 1 juli wordt er niet meer gereisd wat betekent dat Marcel lekker in zijn eigen bed kan slapen en ik hier niet meer met Kevin alleen zal zijn. Kunnen we mooi nog wat weekenden plannen. Elk nadeel heeft zijn voordeel.
Gelukkig kan Mandy ook met Marcel goed door een deur want zij had speciaal met de periode dat hij afwezig was rekening gehouden om deze kant op te komen.

Afgelopen week zijn we begonnen met het inwinnen van informatie omtrent de terugkeer naar Nederland. Blijkt toch ook weer heel heel project te zijn wat valt onder de categorie: zoek het zelf maar uit.
Offerte's voor het vervoer en de invoer van de auto's zijn aangevraagd. We zijn te weten gekomen dat bij gebruikmaking van roll on roll off er werkelijk niets in de auto's vervoerd mag worden. Maken we gebruik van 1 of  2 containers om de auto's en motoren te verschepen dan mogen we ze volstoppen met huisraad. Nu zal er niet veel mee gaan maar er blijken toch wat spullen te zijn waarvan we zeggen zonde als dat hier op de vuilnisbelt beland.
Ik heb een proefballon opgegooid door een tweetal schilderijen op craiglist te plaatsen. Reactie's kwamen al snel binnen maar na een dag kan ik nu al bijna met zekerheid zeggen dat het allemaal scam mailtjes waren. Mensen bleken toevallig net geen tijd te hebben om de spullen op te halen maar konden wel een vervoerder inschakelen in de hoop om ons cheque's te laten innen waarvan je denkt dat ze certified zijn maar achteraf ongeldig blijken. Prachtige verhalen over auto's die net in elkaar zijn gereden waardoor de koop niet door kan gaan met direct even een link hoe ook wij snel door thuiswerk aan geld kunnen komen.
Gelukkig zijn we niet geheel blond en niet ingegaan op het afgeven van adres en bankgegevens. Ben dus bang dat craiglist (de Amerikaanse marktplaats maar dan lang niet zo mooi) niet de juiste weg is om hier iets te verkopen.
Er zal dus nagedacht moeten worden hoe we van de spullen afkomen zonder alles direct bij de vuilnisbak te zetten.
Een garage verkoop die je vaak ziet is in onze wijk niet geoorloofd. Twee keer per jaar is er een vastgestelde salesdag maar die vindt alleen in het voorjaar en najaar plaats.
Winkels die goederen verkopen t.b.v. het goede doel zoals een hospice zijn volop aanwezig en komen alle spullen graag gratis ophalen. Uiteindelijk komt het dus altijd op zijn pootjes terecht.
Mocht er heel toevallig hier iemand meelezen die voornemens is een huis in te gaan richten in Florida, neem contact op wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen.
De inventarislijst is gemaakt zodat de aanvraag bij de douane i.v.m. het meenemen van verhuisgoederen kan worden ingediend.
In de VS behaalde rijbewijzen zijn nog 6 maanden in Nederland geldig maar vooral voor Kevin is het van belang dat hij snel met het Nederlandse verkeer om leert gaan. Verschillende website's en de informatiedame van NL gemeente wezen ons erop dat je pas 184 dagen nadat je ben ingeschreven in de GBA een rijbewijs in Nederland aan kan vragen. Enig zoekwerk op internet leerde me echter dat deze regelgeving in 2010 is aangepast en deze regel vervalt als je korter dan 4 jaar ben weggeweest.
Wordt vast nog vervolgd.

Car

12 opmerkingen:

 1. Fijn dat Marcel nu niet weg hoeft. Was die struik waar hij voor staat nu dood en waarom heeft hij een pruik op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem: de plant is een bananenplant die in de winterperiode afsterft, binnenkort wordt hij gekapt waarna hij al snel weer uit zal lopen zodat in het voorjaar de kikkers hem weer kunnen bemannen

   Verwijderen
 2. Wat is de tijd dan toch weer voorbij gevlogen. Net nu jullie alle regeltjes in Amerika een beetje hebben leren kennen krijgen jullie weer met andere regels vwb je vertrek te maken. Het is in ieder geval nooit saai. We hebben (helaas) nog geen plannen voor nog een villa in Florida anders had ik je graag geholpen.
  Wat leuk dat jullie de auto's gaan meenemen naar Nederland.
  Heel veel succes met alle voorbereidingen en geniet van het lekkere weer.
  Wat dat betreft hoef je nu geen heimwee te hebben naar Nederland hoor.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Car,
  Wat wij hebben gedaan, toen we terug naar Nederland gingen, is briefjes opgehangen in de University en zo alle huisraad verkocht aan studenten. Je krijgt dan wel niet de hoofdprijs ervoor, maar beter dan in de container gooien, wat we met de resterende dingen hebben gedaan op de dag van vertrek. Denk aan matrassen en kussens. Misschien heb je er iets aan?! Veel genot nog daar, de laatste maanden!!

  Groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Aggie, studenten hebben wij ook al aan gedacht. Midden juli zal het echter erg stil zijn op de University.

   Verwijderen
 4. tjonge wat is dat hard gegaan zeg, alweer bezig met de voorbereidingen voor terug naar NL. Succes met de verkoop van jullie spullen en de voorbereiding !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je voor een container gaat zou ik er ook nog een Weber BBQ in doen ;-) Betere investering kan je op de AEX niet vinden, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelijk heb je. Het luxe "probleem" is echter dat in Nl een mooie buiten bbq staat opgeslagen en er hier een afgevoerd kan worden. Ritje Florida :)?

   Verwijderen
 6. Waarschijnlijk ben je inmiddels al op de hoogte, maar die Elfstedentocht is niet doorgegaan hier, en vanaf morgen (zondag 12/2) gaat het dooien.
  De gekte was hier echt compleet hoor, je stond er mee op en ging er mee naar bed. Ander nieuws hoorde je niet meer, was allemaal wel erg veel in het nieuws. Maar goed, nu maar hopen dat we hier een beetje mooier weer gaan krijgen. Je man heeft in ieder geval al een lekkere warme muts voor de volgende winter zie ik ;-)
  Geniet nog maar lekker van het mooie weer daar.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat Marcel niet meer op reis hoeft!!
  Onze auto is als huisraad in een container vervoerd maar in de auto mocht niets vervoerd worden. Succes met alle voorbereidingen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo, wij volgen al een tijdje jullie avonturen in Jax,wij zijn hier zelf vorige week komen wonen en trekken over drie weken in een leeg huis . vandaar, heb ik net kevin een berichtje via hyves gestuurd met de vraag wat jullie verkopen. hoop dat het berichtje aan is gekomen.
  hele leuke blog van jullie, hoop nog veel te lezen van jullie. groetjes simone

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Simone,

   Inmiddels heb je als het goed is een berichtje terug in je hyves postvak

   Verwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !